חיפוש צימרים ברשת ירד מאלף ל-200 ביום
אנשי הצפון לא היו זקוקים לקטיושות בנהריה ביום חמישי, כדי לדעת שבעתות מלחמה עם ישראל המודאג לא מעוניין לצאת לנופש. נקודת האור היא גל הפטריוטיות הצפוי בסיום הלחימה, ונהירת הישראלים לנופש שאחרי הסערה
"מאז תחילת הלחימה
לדברי קויפמן, ניתן לראות את הירידה בהתעניינות כבר על פי נתוני מנוע החיפוש של גוגל: "אם ביום רגיל נרשמים אלף חיפושים לצימר, עכשיו זה 200. אנשים לא מוכנים להתחייב קדימה. צימרים מבוססים על אמצע השבוע, על הזמנות לימי הולדת, להצעות נישואים - עכשיו אנשים רוצים להישאר בבית, באזור שלהם. בהשוואה לשנים קודמות, ביחוד באמצע השבוע - ממש ריק".
באשר להשפעה המיידית של נפילת הקטיושות בנהריה, ואיתה החשש מהתלקחות מחודשת של הלחימה בצפון, אומר קויפמן: "אנשים מודאגים, ולמרות שביום שישי המצב קצת התאזן כשאנשים ראו שהלחימה בצפון לא מתחדשת, עדיין יש 25% ביטולים. אני מעריך שברגע שתיפסק הלחימה יחזרו הטלפונים".
גם דובי בנארי, מנכ"ל מלון פסטורל בכפר בלום, אומר כי "אין ספק שהמלחמה השפיעה עלינו, כמו על כל שוק התיירות. בעתות מלחמה אנשים לא נוטים לבלות, יש ילדים בצבא, אין מקום לבילוי ולפנאי". לדבריו, ינואר הוא חודש המבוסס על תיירות ישראלים "ולכן ההשפעה של המצב הביטחוני על תיירות הפנים משמעותית". לגבי ירי הקטיושות ביום חמישי, אמר בנארי כי חצי שעה לאחר שאלה נורו לכיוון הצפון הוא קיבל חמש שיחות ביטולים.
ואם יש מקום לאופטימיות מבחינת התיירנים בארץ, הרי זה תודות לגל הנופשים הישראלים הצפוי בסוף הלחימה. לדברי בנארי: "בסיום מלחמת לבנון השנייה היה גל פטריוטיות ולקח לישראלים לא יותר משבועיים לחזור לתפוסות רגילות ואפילו יותר במלונות בצפון".