קרן הון גידור אמריקאית מבקשת להכריז על אלי רייפמן כפושט רגל
הקרן טוענת כי רייפמן ביצע העדפת נושים אסורה ומשכן את מניותיו בחברת אמבלייז להבטיח חוב שלו לשלי נרקיס, איש השוק האפור. רייפמן בתגובה: "בסופו של תהליך, נגיע יחד להסכמה"
קרן הון גידור אמריקאית CCM Master Qualified Fund, LTD הגישה הבוקר (ב') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה למתן צו כינוס ולהכרזה על איש העסקים ויו"ר חברת אמבלייז, אלי רייפמן כפושט רגל. זאת בטענה כי רייפמן חב לקרן חוב בסך 5.1 מיליון ליש"ט, שמקורו בהסכם רכישה במסגרתו רכש רייפמן
בבקשה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין איל רוזובסקי ונועה ברהום ממשרד צלמאיר-פילוסוף, נטען כי בשיחות והודעות דואר אלקטרוני שהוחלפו בין נציגי הקרן לבין רייפמן במהלך שלושת החודשים האחרונים, הודה רייפמן בחוב וטען כי הוא נתון במצוקה כספית וכי אין לו כל נכסים הניתנים למימוש בישראל ובחו"ל. עם זאת נטען, כי הוא הבטיח לשלם את החוב לא יאוחר מאמצע דצמבר, זאת לאחר שיקבל עד מועד זה דיבידנד שמגיע לו בשל אחזקותיו בחברה פולנית. למרות זאת, כך נטען בבקשה, חרף הבטחותיו נמנע רייפמן מלהעביר את התשלום.
הקרן טוענת בבקשתה כי בהתנהגותו זו יש לראות את רייפמן כמי שהודיע כי הוא עומד להפסיק לשעה או לצמיתות לשלם את חובו וכי בכך יש משום מעשה פשיטת רגל לפי החוק.
עוד נטען בבקשה, כי במהלך חודשים אוקטובר ונובמבר 2008 השנה ביצע רייפמן העדפת מרמה ומשכן את מניותיו בחברת אמבלייז, להבטחת חוב שלו ושל חברה בשם Invicta International Holdings LTD לנושים ובהם שלי נרקיס, הידוע כמממן של השוק האפור. לפי המפורט, בדיקה אצל רשם המשכונות העלתה כי באוקטובר 2008 משכן רייפמן 5.5 מיליון מניות שלו באמבלייז להבטחת חובה של החברה לנרקיס, וכי כמה שבועות לאחר מכן רשם משכון קבוע נוסף, בדרגה ראשונה, על 2 מיליון מניות נוספות שלו, שוב לטובת נרקיס. גם בכך, טוענים בקרן הגידור, יש משום העדפת מרמה המהווה מעשה פשיטת רגל על פי החוק.
טרם ניתנה החלטת בית המשפט בבקשה.
אלי רייפמן מסר בתגובה: "הבקשה מקורה בהתקשרות שנועדה להגדיל את אחזקותיי בחברת אמבלייז לפני מספר חודשים. עצם הגשת הבקשה להכרזה עליי כפושט רגל היא בבחינת שימוש בלתי ברור באמצעים משפטיים מוגזמים בהיקפם כדי להפעיל עליי לחצים שאין בהם צורך.
"ברור לי, כי כאשר אציג את מצבת הנכסים שלי מול מצבת התחייבויותיי , הבקשה תימחק מסדר היום, ויתברר כי הינה פועל יוצא של צעד משפטי בלתי נחוץ.
"עליי לציין עוד, כי המניות שנטען לגביהן שהן משועבדות, שועבדו כבר לפני שנים, הרבה לפני שקמה ההתקשרות מול הקרן. להערכתי, האגרסיביות של המהלך נובעת בעיקר מרוח התקופה שבה אנו מצויים, ושבה גורמים עסקיים רבים מצויים תחת לחצים. אני מניח שבסופו של תהליך, נגיע יחד להסכמה".