$
בארץ

רשת הביטחון: החל מגיל 57 תינתן הגנה על החיסכון הפנסיוני

במהלך תדרוך לכתבים הודיע אולמרט כי מבחן סך החיסכון הפנסיוני יהיה השכר הממוצע במשק, גובה הסכום המבוטח יהיה 750 אלף שקלים. משרד האוצר ביקש לדחות את מועד הפעלת התוכנית אך אולמרט אמר כי תופעל מיד. מיד. בר-און: "יהיה בה צורך במידה ותחול החרפה במצב"

שאול אמסטרדמסקי 18:3808.12.08

ראש הממשלה, אהוד אולמרט, אמר בתדרוך לכתבים לאחר הדיון שקיים בהשתתפות שר האוצר רוני בר-און והנגיד סטנלי פישר, כי "האוצר גיבש בנוסף סדרה של צעדים פיננסיים שהוצגו בפני ממשלת ישראל. אני מקווה שהצעדים הללו יאושרו במהירות האפשרית על ידי ועדת הכספים של הכנסת ללא עיכוב נוסף. אני קורא לוועדת הכספים לעשות כן".

 

פגישה בדרג גבוה: אולמרט, בר-און ופישר פגישה בדרג גבוה: אולמרט, בר-און ופישר צלמים: גיא אסיאג עמית שעל אלכס קולומויסקי

"בשבועות האחרונים קיימתי סדרה מפרכת של דיונים כלכליים בנושא עם שר האוצר, נגיד בנק ישראל ויתר הגורמים", אמר אולמרט. "דנו בהשלכות המשבר הכלכלי הגלובלי על המשק הישראלי. במסגרת הדיונים הללו עלתה שורה של נושאים חשובים ביותר. משרד האוצר גיבש סדרה של מהלכים שצריכים להביא להאצת הפעילות של המשק בתחום הריאלי. אלה צעדים חשובים ואני מודה לשר האוצר על הצעדים הללו, שיעזרו מאד להאיץ את הפעילות בתקופה בה יש חשש טבעי מירידת קצב הפעילות".

 

הפרטים העיקריים של ההחלטה שהתקבלה בנושא רשת הביטחון:

 

רשת הביטחון: החל מגיל 57 תינתן הגנה על החיסכון הפנסיוני.

 

ההצטרפות תהיה אוטומטית.

 

מבחן סך החיסכון הפנסיוני יהיה השכר הממוצע במשק, גובה הסכום המבוטח יהיה 750 אלף שקלים (למי שסך החיסכון הפנסיוני שלו מגיע ל1.25 מיליון שקלים הסכום המבוטח יהיה 750 אלף שקלים, בין 1.25-1.5 מיליון שקלים הסכום המבוטח יהיה 600 אלף שקלים).

 

לגבי מועד תחילת התוכנית אמר אולמרט כי היו שתי דעות: "משרד האוצר סבר שאפשר לדחות את מועד ההפעלה של התוכנית. אני שמעתי לעצתו של נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, שיש להפעיל את התוכנית מייד. לפיכך התוכנית תופעל באופן מיידי (החל מה-30/11/2008)".

 

בר-און: לטפל בשורש הבעיה

 

שר האוצר, רוני בר-און אמר במהלך התדרוך כי  "הלך הרוח הציבורי, ובעיקר פסיכולוגיית ההמונים, שהושפעו לא מעט מהעובדה שאנחנו מצויים בתקופה פוליטית סוערת, הביאו את משרד האוצר לגבש פיתרון בדמות רשת הביטחון. אנחנו סבורים שהטיפול במשבר צריך להיות בשורש הבעיה – בתחום הריאלי ובתחום הפיננסי. תוכנית ההאצה שהשקנו לפני שבועיים, על שני חלקיה, מהווה מרכיב מרכזי בפתרון, משום שהיא מקדמת פרויקטים ריאליים והיא באה לפתור בעיות שעלולות לצוץ בתחום האשראי לחברות. זהו טיפול שישפיע בטווח הארוך גם על שוק ההון וגם על החיסכון הפנסיוני של הציבור. האוצר אינו שולל נקיטת צעדים נוספים ככל שידרשו בעתיד על מנת לטפל בשורש הבעיה. להערכתנו ולאמונתנו, הפתרון לטווח הארוך לבעיית החוסכים המבוגרים היא הרפורמה המתוכננת במשרד האוצר לפיה רמת הסיכון בחיסכון הפנסיוני תפחת ככל שגיל החוסך יעלה, קרי, המודל הצ'יליאני".

 

"אנחנו באוצר סבורים שטרם הגיעה העת להשיק את תוכנית רשת הביטחון. לדעתנו אין דחיפות להציג אותה כעת מבחינת ההתנהגות של השווקים. צריך להמשיך ולאפשר לפעולות שנקטנו עד כה לפעול, ולאפשר לשוק בחינה ממוקדת של ההשפעה שלהם, ולבחון במידת הצורך הפעלת כלים נוספים. במידה של החרפה בעתיד, או של מגמה גוברת של משיכות מקופות הגמל, אז יהיה צורך להפעיל את הכלי הזה", אמר בר-און.

 

ברוורמן ובר-און. יו"ר ועדת הכספים מברך ברוורמן ובר-און. יו"ר ועדת הכספים מברך צילום: גיא אסיאג

יו"ר ועדת הכספים, פרופ' אבישי ברוורמן (עבודה), אמר לאחר הצגת התוכנית כי הוא עדיין מתעדכן בפרטי התוכנית על ידי מנכ"ל משרד ראש הממשלה ולכן אינו יכול להתייחס לתכנית לעומק פרטיה.

 

עם זאת ברוורמן בירך על התוכנית ואמר כי "אני מרוצה מכך שהשגנו את הדבר החשוב ביותר, שתהיה רשת ביטחון מעבר למה שהוצע על ידי משרד האוצר בתחילה, שתובא לוועדת הכספים לדיון מעמיק. מפאת הכבוד לחג הקורבן שחל בהמשך השבוע, אנחנו נכנס את ועדת הכספים בתחילת השבוע הבא לדיון ברשת הביטחון ובתכנית ההאצה. יש עוד שאלות רבות שצריך לשאול, אבל ברור לחלוטין כבר עתה שהתקבלה החלטה עקרונית על רשת ביטחון, וזהו הדבר החשוב ביותר".

 

תגובות

 

במערכת הפוליטית לא איחרו להגיב להסכמות. יו"ר מרצ וחבר ועדת הכספים, חיים אורון, מסר כי "זוהי תכנית חלקית, אין בה תשובה משמעותית וכוללת ואין בה הבטחה לעתיד. הממשלה חייבת לעשות צעד שינתק אותנו סופית מהתמהיל ההרסני אליו הובילה תכנית נתניהו".

 

חברת ועדת הכספים, ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה), מסרה לאחר מסיבת העיתונאים כי "חבל ששר האוצר וראש הממשלה בחרו שוב במסיבת עיתונאים מתוקשרת, אשר לא סופקו בה כל פרטים של ממש, על פני ישיבה רצינית ומשותפת עם הגורמים המרכזיים במשק ובעיקר ההסתדרות והמעסיקים. רשת ביטחון בונים בהסכמה ולא בכותרות".

 

מן הליכוד נמסר כי "אנו מברכים על כך שראש הממשלה קיבל החלטה על רשת הביטחון, כפי שהציע כבר לפני שבועות רבים יו"ר הליכוד, בנימין נתניהו. אמנם אנו סבורים כי ניתן היה להציע תוכנית כלכלית מלאה יותר, אך בעת הזו, אנו בוחרים לגלות אחריות וממלכתיות ולתמוך במהלכו של ראש הממשלה".

 

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר בתגובה: "אני מברך את רה"מ שלמרות ההתעקשות הבלתי מובנת של שר האוצר, גילה מנהיגות בשעת משבר קשה למשק והצליח לגבש רשת ביטחון שתופעל באופן מיידי. יחד עם זאת, בכוונתי להיפגש עם רה"מ כבר ביום רביעי הקרוב וללמוד את כל פרטי התוכנית. צריך גם לזכור שהבעיה שלא פחות חשובה מרשת הביטחון היא גל הפיטורים ההולך ומתרחב וששר האוצר עדיין לא נתן מענה ראוי לבעיה כואבת זו. בכוונתי לבקש מרה"מ להתערב בכל הכוח גם בנושא זה".

 

נשיא לה"ב, עו"ד טלמון, אמר בתגובה: "אני מברך על כך שסוף סוף השכילו מנהיגנו להעניק לציבור רשת בטחון במימדים ראויים וסבירים, שאני תקווה שאכן תביא לרגיעה בשווקים. עם זאת, יש לזכור כי ללא צעדים משלימים בכלכלה הריאלית וטיפול בכשל הריבית ומחנק האשראי, כמו גם מתן רשת בטחון לבעלי עסקים שקרסו, בדמות דמי אבטלה לעצמאים ומס הכנסה שלילי, מדובר במהלך עקר, שלא יציל את המשק".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x