$
משפט

הפל-קל חוזר: תביעה בסך 30 מיליון שקל נגד פז ועיריית ירושלים

דיירי בניין מגורים יוקרתי בירושלים טוענים כי העירייה הסתירה מהם את דבר הבנייה בשיטה השנויה במחלוקת. כעת הם מעוניינים לבצע שיפוץ בעלות של 18 מיליון שקל ודורשים מהגופים לשאת בעלויות - ולפצותם

איתי הר אור 16:5822.10.08

לבית המשפט המחוזי בירושלים הוגשה היום (ד') תביעה בסך 30 מיליון שקל, בין היתר, נגד חברת פז ונגד עיריית ירושלים, עקב בנייה בשיטת הפל-קל. נציגות הבית המשותף של הדיירים בבניין המגורים ברח' דוד המלך 19 בירושלים, תובעים מחברת פז ומעיריית ירושלים תשלום בגין שיפוץ בניין המגורים.

 

בנייה בשיטת פל קל בנייה בשיטת פל קל צילום: ג'ו קוט

בניין המגורים, השוכן בסמוך למלון המלך דוד, בסביבה מהיקרות בישראל, נחשב לבניין מגורים יוקרתי וכולל 26 יחידות דיור, אשר כל אחת מהן מוערכת במיליוני שקלים. חברת פז הייתה הבעלים של הקרקע והיזם של הפרויקט ועיריית ירושלים היא שנתנה 'טופס 4' לאישור איכלוס הפרויקט.

 

הדיירים לא ידעו

על-פי כתב התביעה, עקב גילוי העובדה שהבניין נבנה בשיטת הפל-קל, הכריזה עיריית ירושלים על פרויקט המגורים היוקרתי כמסוכן בדרגה ב', דבר שמשמעותו הוא קיומן של הגבלות שימוש רבות במבנה. עוד נטען בכתב התביעה, כי במשך זמן רב, הסתירה עיריית ירושלים את העובדה שמדובר בשיטת הבנייה השנויה במחלוקת ורק עקב הגשתה של תביעה נוספת, נתגלתה לדיירים העובדה שדירותיהן היוקרתיות נבנו בשיטה זו.

 

בתביעה, שהוגשה באמצעות משרד עו"ד אפרים אברמזון ושות', דורשים רוב הדיירים תשלום פיצויים, הן בגין ירידת ערך הדירות, אך בעיקר בגין תשלום עבור ביצוע שיפוצים שמעוניינים הדיירים לבצע בבניין, הנאמדים, על-פי כתב התביעה, בכ-18 מיליון שקל. תיקון המבנה דורש הריסת חלק ניכר ממנו ובנייתו מחדש מן היסוד.

 

לטענת התובעים, התביעה הוגשה רק עתה, למרות שהבניין אוכלס בשנת 1987, היות שתקנות משרד הבינוי והשיכון, העוסקות בשיפוץ בניינים שנבנו בשיטת הפל-קל, פורסמו רק ביוני 2007.

 

לא רק קניונים

 

בניגוד לתביעות אחרות שהוגשו עקב השימוש בשיטת הפל-קל בעניין מבני ציבור וקניונים, הרי שתביעה זו היא מהבודדות שהוגשו בעניין בנייני מגורים, כאשר בעניין פרויקט המיועד למגורים, הוגשה רק תביעה אחת, לגבי בית מגורים באזור תל אביב.

 

מפז נמסר, כי "בתביעה שהוגשה בשנת 2004 ואשר נמצאת בשלבים מקדמיים, קבעה הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה, כי המבנה המדובר הוקם בהתאם לתקנים שהיו קיימים בעת הבנייה וכי אין ליישם תקינה חדשה על בניין זה. מדובר על מבנה שנבנה בשנות ה-80 כאשר פז הייתה חברה ממשלתית. פז לא נטלה חלק פעיל בבניית המבנה או תכנונו, אלא שכרה לצורך כך קבלן בעל מוניטין. המבנה נבנה לאחר שהתקבלו כל האישורים, לרבות אישורים של ועדות התכנון השונות".

 

מעיריית ירושלים נמסר: "עיריית ירושלים סבורה כי אין לה כל אחריות לעניין התביעה וכל טענה, אם בכלל, יש להפנות לקבלן שבנה את המבנה. התביעה תועבר לטיפול חברת הביטוח של העירייה וכתב הגנה מפורט יוגש לבית המשפט".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x