ברלין, באווריה והיער השחור - היעדים המועדפים על תיירים ישראלים בגרמניה
כך עולה מנתוני לשכת התיירות של גרמניה בישראל. לדברי מנהלת הלשכה, גולדי גוטליב: "יש ביקוש, אבל אין היצע של מושבים בטיסות בין המדינות"
ברלין, באווריה והיער השחור, הם היעדים המועדפים על הישראלים שטסים לגרמניה, כך אומרת גולדי גוטליב, מנהלת לשכת התיירות של גרמניה בישראל. הערב (ד') תקיים לשכת התיירות ערב הצדעה למדינת ישראל, באירוע לעידוד תיירות ונופש בגרמניה. באירוע, שיתקיים בבית שגריר גרמניה בישראל, ד"ר
מנתונים שנמסרו מלשכת התיירות של גרמניה עולה כי ב-2007 הגיעו 370 אלף תיירים ישראלים לגרמניה, ואילו עד כה ב-2008 הגיעו 250 אלף תיירים ישראלים. לדברי גוטליב, הלשכה צפתה עלייה של 5% במספר התיירים הישראלים ב-2008, אולם בשל קיבולת מוגבלת של חברות התעופה הפועלות בין המדינות, נראה שמדובר יהיה בגידול קטן יותר: "יש ביקוש, אבל אין היצע של מושבים בטיסות", היא מסבירה.
על פי ההסכם התעופתי בין ישראל וגרמניה ישנן 18 תדירויות בשבוע לכל צד: אל על מפעילה 18 טיסות בשבוע לברלין, פרנקפורט ומינכן. מנגד, לופטהנזה מפעילה 14 טיסות בשבוע לפרנקפורט, וטואי פליי עוד ארבע טיסות שבועיות להמבורג, בון, מינכן וברלין. לפני מספר חודשים ביקשה לופטהנזה לחדש את הקו למינכן, והיא מחכה לאישור הגורמים הרלוונטיים בישראל. ישנן גם חברות שכר הפועלות בקו זה, בהן ישראייר שמפעילה שתי טיסות שבועיות לברלין.
"התייר הישראלי מבוקש בגרמניה", אומרת גוטליב, "ונחשב לתייר טוב, איכותי, שיודע להשקיע בטיול. גם הגרמנים מעוניינים להגיע לארץ, בהם הצעירים שמגלים את מקומות הבילוי, אבל מחירי הטיסות גבוהים ואין מספיק מקומות".
לשכת התיירות של גרמניה, אחת מ-29 לשכות של המדינה ברחבי העולם, פועלת בישראל משנת 1974 ומפעילה משרד בתל אביב.