גאידמק יערער על פסק הבורר: לא מוכן לשלם 50 מיליון שקל ליוסף טרוים
הערעור יידון בפני הרכב של שלושה בוררים, ביניהם השופט אליהו וינוגרד. ביום חמישי שעבר פסק הבורר, השופט בדימוס דן ארבל, כי גאידמק, שרכש מטרוים מפעל לתשלובות כימיות בקזחסטאן, ישלם לו 50 מיליון שקל
ארקדי גאידמק מתכוון לערער על פסק הבורר של השופט דן ארבל מיום חמישי האחרון, שקבע כי עליו לשלם כ-50 מיליון שקל לאיש העסקים יוסף טרוים. הערעור יתבצע בפני הרכב של שלושה שופטים, ביניהם גם השופט אליהו וינוגרד. זהותם של השניים האחרים טרם נקבעה.
הסכסוך בין טרוים לגאידמק נסב סביב מפעל לתשלובות כימיות בקזחסטאן. ב-2003 הגיש טרוים תביעה נגד גאידמק בהיקף של 98 מיליון שקל, בה נטען כי גאידמק לא העביר לו את מלוא סכום הרכישה עבור חברה המחזיקה במפעל בקזחסטאן.
טרוים טען, כי גאידמק שילם לו 3 מיליון דולר בלבד, מתוך 22 מיליון דולר שהגיעו לו לפי העיסקה. טרוים הגיש את התביעה באמצעות עורכי הדין שאול קוטלר ושחר הררי.
בתגובה הגיש גאידמק תביעה נגד טרוים בגין הוצאת לשון הרע בהיקף של 120 מיליון שקל. גאידמק, באמצעות עורכי הדין איל רוזובסקי ושלומי בן-אריה, טען כי טרוים שימש כאיש קש של איש עסקים רוסי - שהיה הבעלים האמיתי של המפעל.
עוד טען גאידמק, כי במהלך המשא ומתן על המפעל, הסתירו ממנו שצפוי להינתן פסק דין המחייב את טרוים להשיב את המפעל לבעליו הקודמים - חב' "קסקור" - לאחר שהפר חוזה לרכישת המפעל.
טרוים טען, כי טענתו של גאידמק, לפיה לא היה מודע למצבו המשפטי של המפעל אינה נכונה וכי הדבר היה הבסיס למו"מ המהיר שנוהל בין השניים. טרוים אף הוסיף, כי קיום ישיבה אחת וסגירת מחיר באותה ישיבה מתאים לאופי ניהול העסקאות ברוסיה ולאופי אנשי העסקים ואינו דבר חריג. לדבריו, טענות גאידמק בכתב ההגנה המתוקן מטעמו אינן אלא משיכת זמן בניסיון להתחמק מתשלום יתרת המחיר.
בשנת 2006 הוחלט להעביר את הדיונים המשפטיים בנושא לבוררות בפני דן ארבל, שהחליט כאמור, כי גאידמק ישלם לטרוים כ-50 מיליון שקל (46 מיליון שקל, פלוס הוצאות שכר טרחה, פלוס החזר הוצאות בוררות).