$
קריירה

האלוף במיל' אהרון זאבי פרקש: "אני יזם בנשמתי"

בגיל 60, שנה בלבד אחרי שסיים את תפקידו הצבאי, גייס ראש אמ"ן לשעבר את הידע שצבר והקים סטארט-אפ בשם FST21, המפתח טכנולוגיה מתקדמת לאבטחת רבי קומות. בינתיים הוא הצליח לגייס את כרמי גילון, נחמן שלף ועוד כמה מיליוני דולרים. ראיון

מאיר אורבך 07:0915.07.08

לפני כשנה הקים ראש אמ"ן לשעבר, האלוף במיל' אהרון זאבי פרקש, חברת סטארט-אפ בשם FST21, שמתמקדת בפיתוח טכנולוגיה מתקדמת לאבטחת רבי קומות. החברה גייסה עד היום מיליוני דולרים ממשקיע פרטי שביקש לשמור על עילום שם. בצוות של החברה חברים, בין השאר, כרמי גילון, ראש השב"כ לשעבר, נחמן שלף, מבכירי תעשיית ההייטק בישראל ושחר בלקין שהוא יזם ותיק.

 

פרקש מעדיף לא לפרט יותר מדי על המוצר שחברתו מפתחת. מה שהוא כן מוכן להסגיר זה שמדובר בפתרון שישלב טכנולוגיות רבות הכוללות בין היתר בינה מלאכותית, גלאים, צילום, עיבוד תמונה ותקשורת. הטכנולוגיה המשולבת הזאת אמורה למנוע חדירה של גורמים לא רצויים לרבי קומות ולשכונות המוגדרות Safe City.

 

כמו כן היא אמורה להחליף את הגורם האנושי וליצור אפקט של מניעה המזכיר קזינו, שם אין כמעט פשע כי יש הבנה שכל ניסיון נועד לכישלון."נציע לבתי המגורים שיפור משמעותי באיכות החיים ולא רק מערכת שתפקח על הכניסות או תעשה דברים בסגנון", מוסיף שחר בלקין.

 

"יש בעולם כיום כמה מגמות-על שישפיעו על המצב של העולם בחצי המאה הקרובה", אומר פרקש. הוא לא מתכוון לאינטרנט או לסלולרי כמו שניתן היה לצפות מאדם שהקים סטארט-אפ, אלא למגמות פוליטיות, סוציולוגיות ואורבניות. בין המגמות שהוא מונה - עליית כוחם של מדינות כמו סין, הודו רוסיה וברזיל וירידת כוחן של ארצות הברית ואירופה.

 

לגבי מגמת העיור - על פי הערכות, תוך 30 שנה כ-70% מאוכלוסיית העולם תחיה בערים ובעיקר מגה-ערים, מה שיגביר את בעיות הפשע, הפערים, התחבורה והאנרגיה בעולם. האסלאם הרדיקלי וארגוני ענק דוגמת אל-קאעדה שיוצרים פעילות קיצונית בערים רבות בעולם.

 

מגמות אלו, לדברי פרקש, הופכות את מיגור הפשיעה בתוך הערים למאתגר יותר. את עיקר המאמץ הוא רואה במניעה של הפשע ולא בלכידה של הפושע. "טכנולוגיה שהיא רק לצורכי צילום הפושע בכובע גרב או הזמנת מוקד משטרתי שמגיע אחרי שהכל כבר נגמר היא חשובה, אבל לא חדשנית ופורצת דרך", הוא אומר.

 

מה מביא אלוף בן 60 להקים חברת סטארט-אפ ולצעוד במסלול של בני 30 פלוס או אפילו בני 20?

"אני יזם בנשמתי. בצה"ל יזמתי הקמת חמש יחידות שונות שהשתיקה יפה להן. באט"ל יזמתי את צירוף חיל הקשר וחיל הרפואה לאגף וכן הלאה".

 

זאבי פרקש. טכנולוגיה פורצת דרך זאבי פרקש. טכנולוגיה פורצת דרך צילום: בועז אופנהיים

למה לא גייסת מקרן הון סיכון?

"קיבלתי הצעה טובה מאוד ממשקיע פרטי. קרנות הון סיכון לא מתאימות לחברה שאני רציתי להקים למרות היכרותי עם אוורגרין ואנשיה, ובייחוד בועז דינטי שדרכו הכרתי את שחר בלקין ונחמן שלף. העדפתי מימון מגוף שאינו מעורב בכל רגע של חיי החברה ונותן לה את החופש להתפתח. אין לי צורך במעורבות הניהולית של הקרנות, אני לא חסר ניסיון בניהול גופים גדולים. ללא כל קשר, נעזרתי בהרבה אנשים נוספים, דוגמת בני לוין ודידי ארזי, מייסדי נייס".

 

פונים לארצות הברית

 

בעלי תפקידים בחברה כוללים את שחר בלקין, מייסד חברת ozvision, שמכהן מנהל טכנולוגיות ראשי. בכיר נוסף הוא אופיר פרידמן שמשמש כמנהל המחקר והפיתוח. פרידמן עבד באטריקה, שנמכרה לנוקיה סימנס, שם התמחה במערכות משובצות.

 

מה אתה חושב על תעשיית ההייטק כיום?

"היא נגזרת של המצב בעולם. תעשיית ההייטק, בייחוד בישראל, יכולה לשרוד את המצב בגלל מאפייניה הייחודיים - היא כוללת אנשים שהם רב־תחומיים שיודעים לשנות על פי צורך את כיוון פעילותם וכך לשרוד יותר בקלות".

 

האם אינך חושש שהפתרון של החברה יפגע בפרטיות של הדיירים?

"אני מאמין שהפיתרון שלנו ייתן לא רק הגנה טובה לאנשים אלא גם מקסימום שמירה על פרטיות. עיקר פעילותנו תופנה לארה"ב שם נושא הפרטיות הוא ראשון במעלה ואנו רגישים מאוד לכך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x