השופטת במשפט הירשזון לצדדים: אל תתביישו להגיע לעסקת טיעון
מנכ"ל ההסתדרות הלאומית לשעבר, יצחק רוסו, טען בדיון שנערך היום בבית המשפט כי אין ביכולתו לממן עורך דין
סגנית נשיא בית משפט המחוזי בתל אביב, ברכה אופיר תום, הציעה הבוקר (ג') לצדדים בתביעה שהוגשה נגד שר האוצר לשעבר, אברהם הירשזון, להגיע לעסקת טיעון בתיק.
"אפשר לשמוע את התיק בלי לשמוע עדויות. אל תתביישו לדבר ביניכם", אמרה השופטת לסנגורים ונציגי התביעה, בדיון הראשון שהתקיים בתיק.
הירשזון ובכירים נוספים בהסתדרות הלאומית מואשמים, בין השאר, בעבירות של גניבת כספים, הלבנת הון וקבלת כספים במרמה בסכום של כ-2.5-2 מיליון שקל.
במהלך הדיון ביקש נציג הפרקליטות, עו"ד אלי שורץ-שואף, ועורכי דין המייצגים כמה מהנאשמים, כי שני כתבי האישום שהוגשו בפרשה, יתנהלו בפני שני שופטים. אופיר תום ציינה בהחלטתה כי הבקשה תישקל וההחלטה בעניין תימסר לצדדים השונים בימים הקרובים.
במהלך הדיון ציין עורך דינו של יצחק רוסו, מוטי כץ, כי ייתכן שלא ימשיך לייצג את לקוחו, מאחר שזה סובל מבעיות כספיות. רוסו אמר לשופטת כי אינו יכול לממן עורך דין, וכי הוא מבקש שיממנו לו עורך דין מהסנגוריה הציבורית.
אופיר תום הודיעה לצדדים כי בכוונתה לנהל דיונים שלוש פעמים בשבוע. היא "זכתה" להערה מצד עורך דינו של הירשזון, יעקב ויינרוט, ולפיה הדבר בלתי אפשרי. לאחר דין ודברים בין השניים נקבע כי השופטת תשקול את האפשרות כי הדיונים יתקיימו רק פעמיים בשבוע.
הירשזון, שהגיע לבית המשפט עם בנו עופר ומקורבים נוספים, נראה מרוחק מאוד משאר הנאשמים ולא דיבר איתם. גם שאר הנאשמים לא יצרו קשר אחד עם השני.
כזכור, בחודש שעבר הוגשו לבית המשפט שני כתבי אישום. האחד נגד הירשזון, יצחק רוסו שכיהן כמנכ"ל הסתדרות העובדים הלאומית, אמציה בונר שהיה חשב עמותת ניל"י, וציון כהן ששימש מנכ"ל קרן הפנסיה של ההסתדרות.
בכתב האישום השני מופיעים בכירים נוספים בהסתדרות העובדים הלאומית ובניל"י, בהם עובדיה ודוד כהן ורונית גרטי. הם מואשמים בגניבה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וכן במרמה והפרת אמונים.