למרות השיא בתיירות הנכנסת במאי - הכנסות המלונאים ירדו ב-871 מיליון שקל
מנתוני המלונאים עולה כי התייקרות התשומות מתחילת השנה, לעומת הממוצע ב-2007, העלתה את הוצאות שכר העבודה ב-4%, המזון ב-14%, האנרגיה ב-13% והמים ב-40%
"שנים מבקרים אותנו בעניין המחירים בבתי המלון, לכן החלטנו לחשוף את התמונה המלאה", כך אמר אתמול נשיא התאחדות המלונות, אלי גונן, במסיבת עיתונאים שכינסה ההתאחדות.
לטענת ראשי ההתאחדות, למרות הגידול בתיירות הנכנסת והעלייה במספר המועסקים בענף, המלונות הפסידו 871
מנתונים שבדקה המחלקה הכלכלית של ההתאחדות עולה כי מתוך הכנסה ממוצעת ללינה של 348 שקל לאדם ללילה בבית מלון בארץ, רווח המלונות עומד על 13%, שהם 44 שקל. זאת לאחר ניכוי הוצאות שונות, בהן שכר עבודה, מזון, תפעול ותחזוקה, מע"מ, אגרות, ארנונה וביטוח.
מנתוני המלונאים עולה כי התייקרות התשומות מתחילת השנה, לעומת הממוצע ב-2007, העלתה את הוצאות שכר העבודה ב-4%, המזון ב-14%, האנרגיה ב-13% והמים ב-40%. "למה הבלו על הסולר מוחזר לתעשייה, אבל למלון שעוסק ביצוא לא? אותו דבר לגבי המים והארנונה. המלונות משלמים ארנונה גבוהה יותר מהבנקים", אמר שמואל צוראל, מנכ"ל התאחדות המלונות.
הנתונים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשבוע שעבר, שלפיהם בחודש מאי נרשם שיא במספר כניסות מבקרים לישראל מאז קום המדינה, וכן נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מאתמול על תפוסת חדרים גבוהה של 74% במלונות במאי - לא מעודדים את ראשי התאחדות המלונות: "לפעמים צריך לקבל החלטות דווקא על גלי הצלחה", אמר נשיא ההתאחדות גונן.
עוד טענו בהתאחדות כי בין השנים 1998-2007 הגיע שיעור התשואה השנתי על ההשקעה במלונאות, ללא חישוב ערך הקרקע, ל-3.9% בלבד. זאת אף על פי שב-2007 בלבד התשואה ביתר הענפים השתפרה ועמדה על 6.8% בממוצע. בשל כך, אומרים בהתאחדות, יזמים פרטיים אינם מוכנים להשקיע בבניית מלונות חדשים. כמו כן מבקשים סיוע לבנייה "על הגגות ובחצרות המלונות", כדבריהם, כדי להוסיף חדרים במהרה ללא הביורוקרטיה הממושכת הכרוכה בהקמת מלון חדש. מנכ"ל ההתאחדות, צוראל, קרא שוב להקמת רשות שיווק תיירות שתפעל בתיאום של הסקטורים הציבורי והפרטי.