נפגעתם מהמלחמה? רשות המסים פתחה את המערכת להגשת בקשות לפיצוי
נפגעתם מהמלחמה? רשות המסים פתחה את המערכת להגשת בקשות לפיצוי
מדובר בתכנית בעלות של 15 מיליארד שקל המעניקה פיצוי לעסקים שהכנסותיהם נפגעו בתקופת המלחמה. פיצויים מוגדלים יקבלו עסקים המרוחקים עד 40 ק"מ מגבול עזה ועסקים ביישובים באזורים שהוגדרו כרגישים בצפון
רשות המסים פתחה את המערכת להגשת בקשה לפיצוי מהמדינה בגין פגיעה כלכלית בעקבות המלחמה. לפני עשרה ימים אישרה הכנסת את תוכנית הפיצויים שגיבש משרד האוצר למגזר העסקי בעקבות הפגיעה הכלכלית שהסבה המלחמה. התכנית תקפה לחודש אוקטובר-נובמבר, כאשר באפשרות שר האוצר באישור ועדת הכספים להאריכה גם לחודש דצמבר. סך עלות התוכנית לחודשים אוקטובר נובמבר מוערכת ב-15 מיליארד שקל.
מדובר בתכנית שתיתן לעצמאים עם הכנסות שנתיות של עד 300 אלף שקל פיצוי בנוסחה המתבססת על עומק הירידה בהכנסות שלהם. לעסקים עם הכנסות הגבוהות מ-300 אלף שקל בשנה ועד 400 מיליון שקל בשנה, יינתן מענק המשכיות עסקית.
להגשת תביעה לקבלת פיצוי לחצו כאן
מדובר במענק של עד 22% מההוצאות הקבועות שלהם ועד 75% מהוצאות השכר. גובה המענק בנוי מנוסחה המתבססת על הכנסותיהם בשגרה ועומק הפגיעה בתקופת המלחמה. המענק המקסימלי לעסק עם הכנסות שנתיות של עד 100 מיליון שקל יוכל להגיע ל-600 אלף שקל. בעסקים גדולים יותר יגדל המענק המקסימלי האפשרי באופן מדורג לעד 1.2 מיליון שקל. בנוסף לתכנית הזו ישנו גם מסלול מורחב למתן פיצויים, הכולל פיצוי גבוה יותר בגין הירידה בהכנסות או לחלופין פיצוי במסלול הוצאות שכר המפצה על שכר ששולם לעובדים שלא הגיעו לעבודתם בעקבות המלחמה.
בעיקרון היישובים שזכאים לפיצוי הם יישובי הספר (קרי יישובים הנמצאים בסמוך לגבול עם עזה ולגבול הצפון). אלא שלאור אופיה של המלחמה הנוכחית הוחלט להרחיב את רשימת היישובים באופן משמעותי. לפיצוי זה זכאים ישובים הממוקמים עד 40 קילומטר מהגבול עם עזה בדרום כמו באר שבע ואשדוד, ולישובים במיקומים רגישים בצפון, בהתאם להנחיות פיקוד צפון- אם כי בניגוד ליישובי הספר, ביישובים אלה של עד 2.5 מיליון שקל בגין ירידה בהכנסות או עד 540 שקל לשכר ליום עבודה לעובד. בתום מספר ימי דיון מרוכזים בוועדת הכספים, אושרו בשבוע שעבר התקנות שמרחיבות את רשימת היישובים.
עם התחלת הדיונים על תוכנית הפיצויים ציינו במשרד האוצר כי בכוונתם לאפשר הגשת בקשה לפיצויים ב-15 בנובמבר. בסופו של דבר גיבוש התכנית התעכב, לאחר שהמתווה הראשוני שהציעו באוצר היה מצומצם באופן משמעותי לעומת המתווה הנוכחי. רק ב-15 בנובמבר אושרו בכנסת התקנות שמגדירות את היישובים הזכאים לפיצוי מוגדל, והערב נפתחה המערכת ברשות המסים להגשת הבקשה. את הבקשה למענקים ניתן יהיה להגיש בשלושת החודשים הקרובים.