כחמישית מההוצאות בבתי העסק מתבצעות באמצעות ארנק דיגיטלי
כחמישית מההוצאות בבתי העסק מתבצעות באמצעות ארנק דיגיטלי
מנתוני שב"א עולה כי בפברואר האחרון הישראלים הוציאו 2.46 מיליארד שקל באמצעות ארנקים דיגיטליים - זאת בהשוואה ל-688 מיליון שקל בלבד אשתקד. לפי ההערכות כ-80% מהרכישות בארנקים דיגיטליים בישראל מתבצעות באמצעות גוגל ואפל
השימוש בארנקים הדיגיטליים ושעונים חכמים ממשיך לגדול: היקף ההוצאות בפברואר עמד על שיא של 2.46 מיליארד שקל - פי 3.6 מפברואר אשתקד, אז היקף ההוצאות עמד על 700 מיליון בלבד. כך עולה מנתוני שב"א, המפתחת ומנהלת את מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי בישראל.
השימוש בארנקים הדיגיטליים בישראל צובר תאוצה מכניסתן של שתי השחקניות המרכזיות בשוק - אפל וגוגל, במאי ובדצמבר 21 (בהתאמה). לפי הערכות כ-80% מהרכישות לפחות מתבצעות באמצעות ארנקיהן. העלייה המשמעותית בהשוואה לפברואר אשתקד - פי 3.6 מתבקשת משום שהשוק עוד היה בתהליכי אימוץ של הארנק הדיגיטלי של גוגל ובשלבי יציאה ממגבלות הקורונה.
עם זאת, גם בהסתכלות מספר חודשים אחורה, מדובר במגמת עלייה משמעותית: ביחס לאוגוסט האחרון היקף הרכישות גדל ב-42%, וביחס לנובמבר האחרון ב-13.8%. בנוסף, אמנם העלייה בסך ההוצאות ביחס לינואר האחרון שולית - פחות מ-1%, אך פברואר קצר בשלושה ימים ובבחינת היקף הרכישות היומי מדובר בעלייה של 11.1%. בהשוואה לנובמבר האחרון היקף הרכישות היומי עלה ב-22% ובהשוואה לאוגוסט ב-56.3%.
שיעור השימוש בארנקים הדיגיטליים מתוך סך העסקאות הפיזיות (שנעשות בבתי העסק עצמן) הגיע לשיא של 17%, זאת לעומת 15.6% בינואר האחרון.
מעבר לשימוש בארנקים דיגיטליים, ישנה עלייה כללית בעסקאות אשראי חכמות - כלומר עסקאות שנעשות באמצעות מערכת ה-EMV וכוללות בנוסף לארנקים דיגיטליים גם עסקאות אשראי ללא מגע. לפי נתוני שב"א, סך ההוצאות בעסקאות באמצעות מערכת ה-EMV עמד על 32.7 מיליארד שקל. המשמעות היא ש-92.4% מסך העסקאות באשראי היו דרך מערכת ה-EMV. סך העסקאות שנעשו במערכת האשראי הישנה (המתבססת על פס מגנטי ודורשת הכנסת קוד אישי) עמד על פחות מ-3 מיליארד שקל.
עד סוף 2024 גם העסקים המוחרגים כיום - תחנות הדלק ושירותים ממשלתיים, יהיו מחויבים לאמץ את תקן ה-EMV כך שיהיה ניתן לבצע עסקאות אשראי בטוחות ומהירות בכל המשק הישראלי.
סמנכ״לית פיתוח עסקי בשב"א, טלי הולנברג, התייחסה לנתונים וציינה: "אנו רואים שהציבור הישראלי כבר שינה את אורחות חייו וכמעט חמישית מההוצאות בבתי העסק עצמם מתבצעות באמצעות ארנק דיגיטלי".