ביקורת קשה על האוצר בוועדת הכספים: "אין פתרון אמיתי למגזר העסקי"
ביקורת קשה על האוצר בוועדת הכספים: "אין פתרון אמיתי למגזר העסקי"
בדיון סוער בוועדת הכספים תקף שר הכלכלה ניר ברקת את אגף התקציבים: "לא יודעים אפילו להוציא חשבונית", והצהיר: "אביא מתווה שיהיה מקובל על כולם". חברי האופוזיציה תקפו: "גם בכניסה הקרקעית לעזה מתכוונים להכין שני מתווים?"
דיון סוער במיוחד בנושא מתווה הפיצוי לעסקים מתקיים כעת בוועדת הכספים. ביקורת חריפה נשמעה בישיבה הן מנציגי הקואליציה והן מנציגי האופוזיציה על המתווה שהציג משרד האוצר בסוף השבוע האחרון לפיצוי עסקים שנפגעו במלחמה.
בין המבקרים החריפים גם שר הכלכלה ניר ברקת, שאמר: "אגף תקציבים חושב גזברית ולא עסקית. הוא הציג מתווה לא מוכן. אני בשיחות עם המגזר העסקי, ההסתדרות וגורמים נוספים, ומתכוון להביא מתווה שיהיה מקובל על כולם. המגזר העסקי לא פחות פטריוט מאנשי האוצר. השכל שיש לאנשי העסקים לא קטן מהשכל שיש באגף תקציבים. למען האמת, הניסיון שיש במגזר העסקי גדול פי כמה מאגף תקציבים, שלא יודעים אפילו להוציא חשבונית. אני מוטרד שיתקבל מתווה שלא נותן פתרון אמיתי למגזר העסקי. אין כאן קואליציה ואופוזיציה, ואני לא מתכוון להיות מנומס בזמן מלחמה, בואו נתאחד סביב דבר שמסכימים עליו".
חברי כנסת מהאופוזיציה זעמו על כך שמשרד האוצר לא בנה את התוכנית עם משרד הכלכלה והטיחו בין היתר: "גם בכניסה הקרקעית לעזה מתכוונים להכין שני מתווים?".
יו"ר ועדת הכספים משה גפני, שספג גם כן ביקורת על כך שהוועדה בראשו לא מבקרת את הממשלה ומשמשת ועדת קישוט, אמר כי מאז פרוץ המלחמה הוא עוסק רק בנושא זה: "מאז המלחמה לא נגעתי בכסף קואליציוני. אני עוסק רק בנושאים הקשורים למלחמה", והודיע שהישיבה הנוכחית נועדה לדיון בלבד, ולא יהיו בה הצבעות.
כפיר בטאט, סגן ראש אגף תקציבים במשרד האוצר, ספג ביקורת רבה על המתווה וזעם מצד חלק מהמשתתפים. בטאט ניסה להציג את המתווה, ונקטע פעמים רבות ע"י המשתתפים. לדבריו, המטרה היא שהתוכנית תאושר בהקדם, כך שכבר ב-15 בנובמבר ניתן יהיה להגיש את הבקשות למענקים ולקבל אותם תוך שלושה ימים.
"זה מענה ראשוני - המטרה לצאת רחב ומהר", אמר בטאט. "ייתכן ונצטרך לתקן ולהרחיב אח"כ. מטרת המענק היא המשכיות עסקית בדגש על עסקים קטנים-בינוניים. לא נחזיר את המצב לאחור, יהיו עסקים שייפגעו, המטרה היא המשכיות עסקית, להשאיר את הראש מעל המים. נמשיך ונגיב בהתאם לנסיבות". עוד ציין בטאט כי לגבי תחומים שיש בהם צפי לשיתוק לתקופה של מספר חודשים, הוא חושב שהפתרון הוא להוציא את אותם עובדים לחל"ת.