תוך פחות מיממה: 9,000 בקשות למענקי פיצוי הוגשו לרשות המסים
תוך פחות מיממה: 9,000 בקשות למענקי פיצוי הוגשו לרשות המסים
אמש נפתחה המערכת שמאפשרת לעסקים להגיש בקשה לפיצויים בעקבות ירידה בהכנסות בשל המלחמה. משרד האוצר יאפשר גם לעסקים עם מחזור מכירות של עד 1 מיליארד שקל לקחת הלוואה מהקרן בערבות מדינה
בתוך פחות מ-24 שעות הוגשו 9,000 בקשות לפיצויים בעקבות נזק כלכלי מהמלחמה, כך עולה מפניית "כלכליסט" לרשות המסים בעניין.
אמש (א') פתחה רשות המסים את המערכת להגשת בקשות לפיצויים הנובעים מירידה בפעילות הכלכלית בעקבות המלחמה. מרבית הבקשות שהוגשו הן במסלול הרגיל המיועד למרבית הארץ, ואילו כ-500 בקשות הוגשו במסלולים המיוחדים לפיצויים מוגדלים שאליהם זכאים בעיקר היישובים שספגו את עיקר הפגיעות הכלכליות מהמלחמה - הן בצפון והן בגבול עזה.
לפני עשרה ימים אישרה הכנסת את תוכנית הפיצויים שגיבש משרד האוצר למגזר העסקי בעקבות הפגיעה הכלכלית שהסבה המלחמה. התוכנית תקפה לחודשים אוקטובר-נובמבר, כאשר באפשרות שר האוצר באישור ועדת הכספים להאריכה גם לחודש דצמבר. סך עלות התוכנית לחודשים אוקטובר נובמבר מוערכת ב-15 מיליארד שקל.
מדובר בתוכנית שתיתן לעצמאים עם הכנסות שנתיות של עד 300 אלף שקל פיצוי בנוסחה המתבססת על עומק הירידה בהכנסות שלהם. לעסקים עם הכנסות הגבוהות מ-300 אלף שקל בשנה ועד 400 מיליון שקל בשנה, יינתן מענק המשכיות עסקית.
מדובר במענק של עד 22% מההוצאות הקבועות שלהם ועד 75% מהוצאות השכר. גובה המענק בנוי מנוסחה המתבססת על הכנסותיהם בשגרה ועומק הפגיעה בתקופת המלחמה. המענק המקסימלי לעסק עם הכנסות שנתיות של עד 100 מיליון שקל יוכל להגיע ל-600 אלף שקל. בעסקים גדולים יותר יגדל המענק המקסימלי האפשרי באופן מדורג לעד 1.2 מיליון שקל.
בתוך כך, משרד האוצר הודיע היום (ב') על הרחבת מעגל העסקים הזכאים להלוואה בקרן בערבות מדינה שהוקמה בעקבות המלחמה. עד כה קרן זו הייתה פתוחה לבקשות מעסקים עם מחזור מכירות שנתי של עד חצי מיליארד שקל, וכעת הוחלט להרחיבה לעסקים גדולים יותר עם מחזור מכירות של עד 1 מיליארד שקל. משרד האוצר הקים מסלול מיוחד של הלוואות בערבות מדינה בהיקף של 10 מיליארד שקל, רובו לעסקים קטנים, אולם 2 מיליארד שקל מתוך ההלוואות יהיו פתוחים לעסקים גדולים יותר עם מחזור מכירות של 100 מיליון שקל ועד למיליארד שקל.