בשל המלחמה: האוצר רוצה להאריך את תקופת השמירה על הזכויות הפנסיוניות
בשל המלחמה: האוצר רוצה להאריך את תקופת השמירה על הזכויות הפנסיוניות
משרד האוצר פרסם תזכיר חוק שמציע כי רצף הזכויות, שכולל בין היתר כיסוי לביטוח מפני מוות, יוארך למי שהפסיק להפקיד לקרנות פנסיה או ביטוח מנהלים מ-5 חודשים ל-12, זאת בכדי למנוע פגיעה בעובדים שפוטרו או הוצאו לחל"ת בתקופת המלחמה
המדינה מתכוונת להאריך את תקופת הזכאות לזכויות פנסיוניות למי שהפסיק להפקיד לחיסכון ארוך טווח, כך עולה מתזכיר חוק של משרד האוצר שפורסם היום (ד').
במוצרים הפנסיוניים יש רכיב ביטוחי שמקנה כיסוי בגין מקרי מוות, נכות וכדומה (מה שנקרא גם "הסדר ריסק זמני"). אם העמית מפסיק להפקיד לאותם חסכונות, זכויותיו נשמרות, והוא עדיין ממשיך להיות מכוסה מבחינה ביטוחית לתקופה של 5 חודשים, כאשר הפרמיה משולמת אוטומטית מתוך החיסכון הקיים. תזכיר החוק מציע להאריך תקופה זו ל-12 חודשים בשל כמות עובדים גדולה שיצאה לחל"ת או איבדה את מקום עבודתה בעקבות המלחמה שעודנה נמשכת.
תהליך ההארכה נעשה עכשיו מאחר שבעוד חודש יימלאו 5 חודשים למלחמה, מה שיביא לסיום הארכת הזכויות למי שיצא לחל"ת או פוטר בתחילת המלחמה. ההארכה תהיה זמנית ותיכנס לתוקף מיום כניסת החוק לתוקפו ועד למקרים שיחלו עד לסוף חודש יוני.
"בעקבות המלחמה אזרחים רבים מצפון הארץ ומדרומה פונו מבתיהם לבתי מלון ומתקני אירוח שונים או לדירות שכורות, ורבים מהם הוצאו לחופשה ללא תשלום כתוצאה מכך. כמו כן, עקב המצב הביטחוני, עובדים רבים במשק יצאו לחופשה ללא תשלום, או הסתיימה העסקתם. בעקבות זאת, ההפקדות בגין עובדים אלו הופסקו, כך שהכיסוי הביטוחי לסיכוני מוות או נכות עלולים להיפגע כתוצאה מכך", נכתב בדברי ההסבר לתזכיר החוק.
הצורך בהארכת רצף הזכויות גם נובע מכך שאם יופסק הביטוח ויחודש כאשר העובד יחזור לעבודתו, ייתכן שהוא יצטרך לעבור תהליך חיתום רפואי מחדש, מה שעלול לפגוע בכיסויים שיקבל במקרה בו למשל מצבו הבריאותי הורע מאז עבר את תהליך החיתום של הביטוח הנוכחי שלו.
נציין כי גם בזמן משבר הקורונה בשנת 2020 נעשתה הארכה של תקופת הרצף בה נשמרו הזכויות הפנסיוניות לעובדים, גם כן בשל המצב בו עובדים רבים הוצאו לחל"ת או איבדו את מקום עבודתם בעקבות הסגרים והמגבלות.