סגור
סניף מרכזי של בנק מזרחי טפחות רחוב החשמונאים תל אביב
הסניף המרכזי של בנק מזרחי טפחות (צילום: אוראל כהן)

בעקבות הלחץ: בנק מזרחי יעניק זיכוי לחלק מבעלי המשכנתאות וישלם ריבית על העו"ש

מדובר בזיכוי חד פעמי של 1,200 שקל; הבנק הודיע עוד כי ישלם ריבית של 2% ללקוחות קטנים בעלי נכסים של עד 50 אלף שקל, וכן תבוצע הפחתה של עד 2% בריבית על האוברדראפט; חבילת ההטבות תהיה תקפה לשנה; המהלך מתבצע בהמשך ללחץ שמפעיל הנגיד על הבנקים בנושא

בעקבות הלחץ שמפעיל נגיד בנק ישראל אמיר ירון על הבנקים, פרסם היום (ד') מזרחי טפחות מספר צעדים שיבצע בכדי לשפר את הריביות ללקוחותיו. הבנק, שהוא השחקן הגדול ביותר בשוק המשכנתאות הודיע כי יעניק בכפוף לתנאים מסוימים זיכוי מיוחד וחד פעמי בגובה של 1,200 שקל בשל התייקרות המשכנתא שלהם.
הלקוחות שיהיו זכאים לכך יהיו אלו שנטלו משכנתא עד לחודש מאי האחרון, ושהלוואתם משולמת באופן סדיר. בנוסף נקבעו התנאים הבאים: שווי הנכס שרכשו הוא עד 2 מיליון שקל, שיעור המימון הוא מעל ל-60% משווי הנכס, ושיחס ההחזר החודשי מתוך ההכנסה עומד על 30% ומעלה. כלומר מדובר בלקוחות שנטל המשכנתא גבוה במיוחד עבורם, ולפי ההערכות מדובר בעשרות אלפי לקוחות של הבנק. הזיכוי יינתן בארבע מנות לאורך השנה הקרובה, כאשר הזיכוי הראשון ייעשה בחודש הבא.
בנוסף, מזרחי טפחות יחל לשלם ריבית על העו"ש, כאשר הריבית תשולם ללקוחות קטנים עם נכסים בהיקף של עד 50 אלף שקל. לקוחות אלה, יקבלו ריבית שנתית של 2% על היתרה בעו"ש ליתרה של עד 25 אלף שקל, קרי תשלום של עד 500 שקל לשנה. הבנק תוחם את תשלום הריבית כהטבה שתינתן לתקופה של שנה, והריבית תשולם ללקוחות אחת לרבעון. הרציונל בקביעת היקף נכסים של עד 50 אלף שקל נובע, כמובן כדי למתן את הפגיעה בהכנסות הבנק, אך גם מתוך הנחה שלקוחות בעלי נכסים בהיקף גבוה יותר הם בעלי מודעות גבוהה יותר לניהול כספם, ויכולים להעביר את הכספים העודפים בעו"ש למכשירים אחרים כגון פקדונות.
בנוסף, הבנק הודיע כי יבצע הפחתה על ריבית האוברדרפט בשיעור של עד 2%. הריבית על האוברדרפט נקבעת בשלוש רמות לכל לקוח, בהתאם לגובה המינוס. הריבית במסגרת הראשונה תופחת ב-1%, במסגרת השנייה ב-1.5%, והריבית על המסגרת השלישית שמגיעה כיום אפילו ליותר מ-15% תופחת ב-2%. גם כאן מדובר בהטבה לשנה. עלות התכנית לבנק מוערכת במעל 100 מיליון שקל.
לאחרונה הודיע בנק ירושלים בעקבות לחץ הנגיד כי ישלם ללקוחותיו ריבית על העו"ש. הריבית תינתן ללקוחות מעבירי משכורת, והיא תהיה בגובה 50% מריבית בנק ישראל, ועד ליתרה של 20 אלף שקל. כיום 50% מריבית בנק ישראל זו ריבית שנתית של 2.375%, קרי תשלום מקסימלי של 475 שקל בשנה. כמו כן, בנק לאומי הודיע עוד לפני שיחת הנזיפה של הנגיד עם ראשי הבנקים כי ישלם ללקוחותיו ריבית של 1% על יתרת העו"ש לסכום של עד 10,000 שקל, כלומר תשלום של עד 100 שקל בשנה.