סגור

באיזה בנק תשלמו כבר יותר מ-16% על הלוואה, ומי נותן את הריבית הגבוהה ביותר על פיקדונות

בנק ישראל פרסם היום את נתוני הריביות על אשראי ופיקדונות של הבנקים לחודש מאי. הריבית הממוצעת על אשראי נושקת ל-10% אך עלייתה נבלמה. לעומת זאת, הריביות על פיקדונות נמוכות משמעותית ונעות בטווח של כ-2%-4%

הריביות הממוצעות במערכת הבנקאית נושקות ל-10%, אך עלייתן נבלמה: מנתוני הריביות על אשראי ופיקדונות שפרסם היום (ה') בנק ישראל עולה כי הריבית הממוצעת על האשראי בבנקים עמדה במאי על 9.56%, זאת לעומת 9.71% באפריל, אף שבמהלך חודש מאי חלה העלאת ריבית נוספת, מרמה של 4.5% ל-4.75%.
ייתכן שהסיבה לבלימת העלייה לאחר חודשים רצופים של עלייה מתמדת היא התמקדות הבנקים באשראי בסיכון נמוך יותר. עם זאת היקף ההלוואות למשקי הבית גדל ביחס לחודשים הקודמים ועמד על 4.72 מיליארד שקל, זאת בהשוואה ל-3 מיליארד שקל באפריל ו-4.1 מיליארד שקל במרץ.
את הריבית הממוצעת הגבוהה ביותר על אשראי גבה בנק ירושלים (16.25%), אך בבנק מסבירים שהריבית הגבוהה נובעת מכך שרוב ההלוואות בבנק ניתנות ללווים שאינם לקוחות הבנק, ועל כן התמחור הוא שונה. אחרי בנק ירושלים נמצא בנק מרכנתיל שגובה 10.76%, ולאחר מכן בנק לאומי עם 9.79%. את האשראי בריבית הממוצעת הנמוכה ביותר הציע הבנק הדיגיטלי וואן זירו - 7.56%.
בגזרת הפיקדונות בריבית משתנה, הריבית הממוצעת בפיקדונות לטווח קצר של עד חודש עלתה במעט - מ-2.42% באפריל ל-2.49% במאי. את הריביות הגבוהות ביותר העניקו מרכנתיל ובנק ירושלים - 3.46% ו-3.13% בהתאמה, ואת הריבית הנמוכה ביותר העניקו בנק מסד ובנק לאומי - 2.08% ו-2.3% בהתאמה.
בטווח של חצי שנה עד שנה, הריבית הממוצעת עמדה במאי על 4.27%, לעומת 4.19% באפריל. במרכנתיל ובוואן זירו הציעו את הריביות הגבוהות ביותר, 4.43% ו-4.3% בהתאמה, ובבנק מסד ויהב הציעו את הריביות הנמוכות ביותר, 2.4% ו-3.15% בהתאמה.
נתוני בנק ישראל, הזמינים לכלל הציבור בדשבורד ייעודי באתר הבנק, מספקים גם השוואה של תקופות זמן נוספות ובפילוחים סטטיסטיים נוספים וכן מידע על פיקדונות בריבית קבועה. בנוסף לכך בבנק ישראל השיקו היום דשבורד נוסף שמנגיש לציבור את נתוני הדוחות הכספיים של הבנקים, כולל נתונים על רווחיהם.
מוקדם יותר השבוע זימן נגיד בנק ישראל את מנכ"לי הבנקים לשיחה, ובה הציב להם מספר יעדים, ובהם שיפור יחס התמסורת, המייצג עד כמה העלאת הריבית מגולגלת אל הפיקדונות - עבור משקי הבית והעסקים הקטנים. מנתוני הבנק המרכזי עולה שעבור רוב משקי הבית יחס התמסורת עמד על 20% בלבד, בעוד שעבור לקוחות גדולים היחס עמד על 60%-80%.