סגור
ארנק דיגיטלי
חגי הקניות גרמו לעלייה בהוצאות - גם בארנק הדיגיטלי (צילום: AP)

תוך שנה: זינוק של פי 5 בשימוש בתשלומים דרך הטלפון

היקף ההוצאות בארנקים דיגיטליים הסתכם ב-2.16 מיליארד שקל בחודש נובמבר - עלייה של 7.8% מאוקטובר. על אף הצמיחה בהיקף העסקאות החכמות, ביחס לאיחוד האירופי בו קרוב ל-100% מהעסקאות נעשות בתקן EMV, ישראל עדיין נמצאת מעט מאחור עם 90%

הישראלים הוציאו 2.16 מיליארד שקל באמצעות ארנקים דיגיטליים במהלך נובמבר - עלייה של 7.8% מאוקטובר. כך עולה מנתוני שב"א, המפתחת ומנהלת את מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי בישראל. כמו כן, מדובר בנתון הגבוה פי 5.2 מהחודש המקביל אשתקד, בו הסתכם השימוש בארנקים דיגיטליים ב-416 מיליון שקל.
חגי הקניות של נובמבר (ShoppingIL, בלאק פריידי) ויום השבתון בחסות הבחירות היו גורמים מרכזיים בעלייה הכללית של הוצאות הישראלים, שבאה לידי ביטוי בשיא בהיקפי השימוש באשראי בכלל (קרוב ל-40 מיליארד שקל) ובשימוש בארנקים דיגיטליים בפרט. לדברי סמנכ"לית שב"א טלי הולנברג, הנתונים מצביעים על החדירה המהירה של התשלומים המהירים בישראל.
לצד העלייה בהיקפי השימוש בארנקים דיגיטליים, גבר גם השימוש בעסקאות חכמות ככלל - כלומר עסקאות בהן נעשה שימוש בתקן EMV, המאפשר תשלום מאובטח יותר ונמצא גם בכרטיסי אשראי וגם בטלפונים החכמים. בנובמבר, שיעור התשלומים באמצעות תקן ה-EMV הגיע לשיא של 90% מהעסקאות - כ-35.5 מיליארד שקל בחודש אחד.
מתוך כלל ההוצאות באשראי, כ-40% בוצעו פיזית בבית העסק (16 מיליארד שקל), כאשר כ-56% מתוכן היו עסקאות ללא מגע או דרך הארנקים הדיגיטליים (כ-9 מיליארד שקל).
על אף הצמיחה בהיקף העסקאות החכמות, ביחס לעולם בכלל ולאיחוד האירופי בפרט, בו קרוב ל-100% מהעסקאות נעשות בתקן EMV, ישראל עדיין נמצאת מעט מאחור. עם זאת, כפי שעולה מנתוני שב"א, פער זה מצטמצם מחודש לחודש, והימים בהם מלצר היה לוקח את כרטיס האשראי למסע ברחבי המסעדה בכדי לגהצו בקופה, ללא שימוש בקוד, נראים כזיכרון ישן.