גם פוליסות הסיעוד הפרטיות מתייקרות
גם פוליסות הסיעוד הפרטיות מתייקרות
כ־150 אלף מחזיקי פוליסות סיעוד קבוצתיות, שאינן שייכות לקופות החולים ונמכרו לרוב דרך מקומות העבודה, קיבלו הודעות כי הפרמיה שלהם מתייקרת
פרט ל־4.9 מיליון פוליסות הסיעוד הקבוצתיות של קופות החולים, וכ־900 אלף פוליסות סיעוד פרטיות (אותן הפסיקו למכור ב־2019), ישנן גם כ־150 אלף פוליסות סיעוד קבוצתיות, שאינן שייכות לקופות החולים. אלו פוליסות שנמכרו לרוב דרך מקומות העבודה, ובשונה מהפוליסות של קופות החולים, הן מציעות פיצוי לתקופה ארוכה מחמש שנים.
ב־2018 אסרה רשות שוק ההון על מכירתן, זאת בעקבות מקרים של העלאות מחיר של מאות אחוזים, ואף סירוב של החברות לחדש למבוטחים מבוגרים את הפוליסה. בדומה לביטוחים של קופות החולים, גם הפוליסות הקבוצתיות הפרטיות הופכות להפסדיות. כך למשל, בהודעה שנשלחה מוקדם יותר השנה למבוטחים בפוליסת הסיעוד הקבוצתית של גמלאי התעשיה האווירית אותה מתפעלת כלל נמסר כי הפרמיה תתייקר ב־92%.
העלאת המחירים מציבה את המבוטחים בדילמה קשה: האם להפסיק לשלם כעת ולהיוותר ללא זכויות, לרדד חלק מזכויותיהם כדי שיוכלו לעמוד בתשלום, או להמשיך לשלם את מלוא המחיר בידיעה שהוא עשוי להמשיך לעלות.
העלאות המחיר החדות בפוליסות כאלה מצביעות על הבעיות האינהרנטיות בענף הביטוח הסיעודי והקושי ביצירת מודל ביטוחי שיחזיק לאורך זמן. הן מהוות גם תזכורת נוספת לצורך האקוטי ביצירת פיתרון בר קיימא בענף הסיעוד, שיתן מענה לכלל המבוטחים בענף, ולא רק למבוטחי קופות החולים.