בתשלום חודשי: פייבוקס משיקה ארנק דיגיטלי לילדים
בתשלום חודשי: פייבוקס משיקה ארנק דיגיטלי לילדים
השירות יאפשר להורים שיש להם כרטיס אשראי דיגיטלי של פייבוקס לנהל במכשיר הסמארטפון של ילדיהם מעין חשבון עו"ש רזה; בשונה מיתרות העו"ש של משתמשים רגילים, בשלב זה החברה לא תשלם ריבית על היתרות; פייבוקס תנסה להתחרות בחברות כרטיסי האשראי, שמציעות כרטיסים נטענים לילדים
פייבוקס מצטרפת לתחרות על אמצעי תשלום לילדים ונוער: חברת התשלומים הודיעה היום (ג') על השקת ארנק דיגיטלי - PayBox Young, שמיועד לגילים 18-8.
עבור עלות חודשית של 4.9 שקלים לחודש, הורה עם כרטיס אשראי דיגיטלי של פייבוקס, יוכל לפתוח Box - מעין חשבון עו"ש בסיסי עם ילדו, אליו יכול ההורה להעביר כסף ולקבוע מגבלות סכום על תשלום בודד או על סך התשלומים בחודש, והילד - בהינתן שיש לו טלפון חכם - יוכל לשלם, להעביר ולקבל כסף. ניתן גם להנפיק לילד כרטיס אשראי פיזי, אך אז העלות החודשית תעמוד על 7.9 שקלים.
שיעורי הילודה בישראל אמנם מהגבוהים בעולם המערבי, אך ענף התשלומים הדיגיטליים לילדים ונוער נמצא בפיגור ביחס לעולם, שם ניתן לראות ארנקים דיגיטליים שמעוצבים כדי להקנות ולפתח מיומנויות פיננסיות, ובהן משלמים לדוגמא ריבית על חסכון.
בשנתיים האחרונות חלה התעוררות מסוימת בישראל, כאשר שלוש חברות כרטיסי האשראי החלו להציע כרטיסי אשראי ייעודיים לילדים. כעת פייבוקס תנסה להתחרות מולן עם מודל מעט רחב יותר: בעוד שבחברות כרטיסי האשראי, ההורה משלם בין שקל בודד לטעינה (במקרה של Max) ועד 5 שקלים לטעינה (במקרה של ישראכרט), בפייבוקס, בהתאם למקובל בעולם, לא משלמים על כל טעינה, אלא על עצם השירות
בנוסף, בעוד שמגבלת הטעינה עומדת בחברות כרטיסי האשראי על בין 1,000 ל-1,500 שקל, בפייבוקס היא תעמוד על עד 5,000 שקל. אמנם האפליקציה זמינה לשימוש כבר החל מהיום, אך האפשרות להעביר ולקבל כסף (ולא רק לשלם עם כרטיס האשראי), תהיה זמינה בעוד מספר שבועות.
בחברה מציינים כי השירות הוא ללא עלות לילד השלישי ומעלה וכחלק מההשקה, השירות ינתן בחינם למשך חצי שנה מרגע ההצטרפות, לכל המצטרפים עד 28 בפברואר.
בפייבוקס טוענים כי "השירות החדש פותח כמענה לצורך אמיתי של הורים וילדים, שמשוועים לפתרון שיחליף את המזומן ואת הכרטיסים הנטענים המיושנים, שלא מאפשרים ללמד את הילדים התנהלות פיננסית אחראית ונכונה". לצד זאת, על אף שבחברה משלמים כיום ריבית של 3% על יתרות העו"ש באפליקציה, במקרה של חשבונות העו"ש הייעודיים לילדים, בשלב זה לא תשולם ריבית, אך בחברה מציינים כי תשלום הריבית הוא "חלק מהחזון להמשך".
את המהלך של פייבוקס, בניהולו של אריק פרישמן ובבעלות דיסקונט, יש לראות כחלק מהאטסטרגיה של החברה שמנסה בשנתיים האחרונות להפוך מאפליקציית תשלומים לגוף שמציע מגוון שירותים פיננסיים שיתחרו בבנקים, כגון תשלום ריבית על העו"ש, וכן פתיחת חשבונות עו"ש רזים.
בחברה מקווים כי התרחבות הפעולה תהפוך אותם בשלב מסוים לגוף רווחי: אפליקציות התשלומים מסבסדות כיום את עלות העברת הכספים ללקוחות. במקרה של פייבוקס, ההפסדים מוערכים בעשרות מיליוני שקלים בשנה. לכן, החברות נאבקות לייצר מודל עסקי רווחי.
לאחר שבנק ישראל אישר מוקדם יותר השנה לאפליקציות התשלומים להתחיל לגבות באופן מוגבל עמלות על העברות, ביט הודיעה מוקדם יותר החודש שתגבה עמלה בסך 0.6% מלקוחות עם היקף העברות הגבוה. בפייבוקס לא מתכננים לגבות בשלב זה עמלות. הארנק הדיגיטלי לילדים ונוער הוא המוצר הראשון שהחברה תגבה עליו תשלום.
אריק פרישמן, מנכ"ל פייבוקס מסר כי: "PayBox Young פותח כמענה לצורך של הורים לאפשר לילדים שלהם להתנהל באופן בוגר, מתקדם ומבוקר עם כסף. המצב שבו אנחנו משלמים, מקבלים ומעבירים כסף בנייד, אבל הילדים שלנו מסתובבים עם מזומן או כרטיס נטען שאין להם מושג מה יש בו – הוא לא סביר. PayBox Young עומד לשנות את זה ואת הדרך שבה הצעירים בישראל מתנהלים עם כסף".