סגור

יוני: שיא בשימוש בכרטיסי אשראי ומשיכות מזומן

השיא נובע בין היתר מסיום סבב הלחימה, צמיחה בענפי התיירות, האירועים והמסעדות. הרכישות אונליין היו 56% מכלל הרכישות

ההתאוששות בענף כרטיסי האשראי ממשבר הקורונה הגיעה לשיאה בחודש יוני. מנתונים של חברת שב"א, המנהלת את תשתית התשלומים בישראל, עולה כי היקף השימוש היומי בכרטיסי אשראי בחודש יוני היה 1.16 מיליארד שקל. זהו הנתון הגבוה ביותר מאז פרץ המשבר במרץ 2020.
ההיקף הכולל של השימוש בכרטיסי אשראי עמד בחודש שעבר על 34.7 מיליארד שקל, גבוה ב־4.2% מבחודש מאי. במרץ האחרון היקף השימוש היה מעט גבוה יותר, 35.3 מיליארד שקל, אולם הסיבה לכך היא שמרץ ארוך יותר מיוני. במונחים של ממוצע שימוש יומי, חודש יוני היה החזק ביותר.
הנתונים החזקים מתבטאים גם בסעיף משיכת המזומן מכספומטים בנקאיים. היקף הכספים שנמשכו עמד על 5.4 מיליארד שקל, גבוה ב־8% לעומת מאי, וב־15% לעומת יוני 2020. גם כאן מדובר בנתון שיא מאז פרוץ המשבר, כאשר השיא הקודם נרשם באוגוסט 2020.
יש כמה סיבות שמסבירות את נתוני השיא של יוני. ראשית, במאי נערך מבצע "שומר החומות" שהשפיע לרעה על הצריכה, בעיקר באזורים שספגו ירי. כתוצאה מכך נוצרו ביקושים כבושים, שהתממשו בחודש יוני. כמו כן, לאחר ל"ג בעומר נפתחה עונת החתונות, ובשב"א מציינים כי יש כיום מגמה הולכת וגוברת של מתן המתנה באירועים באמצעות כרטיס אשראי ולא בצ’קים.
1 צפייה בגלריה
כרטיסי אשראי כרטיס אשראי ויזה ישראכרט
כרטיסי אשראי כרטיס אשראי ויזה ישראכרט
כרטיסי אשראי
(צילום: שאטרסטוק)
נתוני שב"א מתייחסים לשימוש בכרטיסי אשראי בתוך ישראל. העובדה שעדיין כמות הנסיעות לחו"ל נמוכה יחסית מביאה לכך שיש בתוך גבולות המדינה כיום יותר ישראלים (לעומת יוני 2019 למשל, טרום המשבר), מה שמשפיע גם כן על הצריכה.
המשק גם ממשיך בתהליך יציאה ממשבר הקורונה ומהמגבלות, ובשב"א מזהים מגמת צמיחה בשימוש בכרטיסי אשראי בענפים כמו תיירות, אירועים ומסעדות, לעומת החודשים האחרונים. לעת עתה אין השפעה משמעותית של הגל הרביעי בקורונה על הצריכה.
הירידה היחידה שנצפתה בשבועיים האחרונים היא בענפי התעופה וסוכנויות הנסיעות, זה בעקבות ירידה בהזמנות חופשות לחו"ל בעקבות התפשטות הווריאנט דלתא, והמגבלות על החוזרים לישראל.
מנתוני שב"א עולה כי מתחזקת ומתבססת מגמת המעבר לצריכה אונליין. מגמה זו החלה בתחילת משבר הקורונה, אך היא נותרה אף שאין כיום מגבלות על ענף המסחר הפיזי. בחודש יוני 56.2% מהרכישות בכרטיסי אשראי בוצעו אונליין לעומת 50.8% ביוני 2019 טרום המשבר.