קרן האשראי של IBI: לקוחות בהיקף מיליארד שקל ביקשו לעזוב, 600 מיליון לא החליטו
קרן האשראי של IBI: לקוחות בהיקף מיליארד שקל ביקשו לעזוב, 600 מיליון לא החליטו
קרן האשראי החדשה של בית ההשקעות מחליפה את הקרן הקודמת - הלקוחות שנותרו, בהיקף של מיליארד שקל, הסכימו לסגור את כספם לשנתיים
קרן האשראי הצרכני החדשה של IBI תנהל כמיליארד שקל - כך מדווח הערב בית ההשקעות למשקיעים. קרן האשראי החדשה, CCF, היא קרן סגורה ובאה להחליף את קרן האשראי הקודמת של IBI.
הלקוחות שעברו מהקרן הישנה לחדשה הסכימו לסגירת כספם לשנתיים הקרובות – עד סוף 2025. לאחר מכן המשקיעים יוכלו למשוך את כל כספם בנוסף לתשואה, או להחליט להשקיע שנתיים נוספות. מי שבחר לפדות את כספו יקבל את הונו המושקע בתשלומים חודשיים עד להנזלתה המלאה בסוף 2025.
הקרן הקודמת של IBI לאשראי צרכני שגם היא כונתה CCF ניהלה 2.6 מיליארד שקל (700 מיליון דולר) אך פורקה בעקבות לחץ פדיונות. לקוחות בהיקף של מיליארד שקל החליטו שלא להמשיך ולהשקיע בקרן כאשר האפשרות הוצעה להם, ולקוחות בהיקף 600 מיליון שקל עדיין לא החליטו.
על פי הדו"חות הכספיים של בית ההשקעות, קרן CCF כללה בתחילת השנה שעברה 1,532 משקיעים, ובסוף הרבעון השלישי של 2023 המספר ירד ל-1,386, כאשר 92 מתוכם ביקשו לעזוב באותו רבעון. בקרן האשראי הצרכני החדשה והישנה בית ההשקעות IBI גובה דמי ניהול בקרן בשיעור של 1% ודמי הצלחה, שנגזרים מהתשואה של הקרן, בשיעור של 11.8%.
בעקבות לחץ הפדיונות שהחל השנה החליטה הנהלת בית ההשקעות והמנכ"ל דייב לובצקי לוותר על דמי הניהול לאורך 2024. הוויתור על דמי הניהול הביא לצפי של ירידה ב-30 מיליון שקל הכנסות והפסד מעורך של 10 מיליון שקל. בעקבות ההקמה של הקרן המחודשת, הצפי החדש של IBI הוא כי כעת ההפסד יהיה נמוך יותר.
אורות, החברה הבת (66%) של IBI שמנהלת את הקרן, צפויה לחזור לגבות דמי ניהול שנתיים בשיעור של 1.12% ודמי הצלחה בשיעור של 12% החל מ-2025.
קרן CCF משקיעה באשראי צרכני באמצעות פלטפורמות מקוונות הפועלות בארה"ב. עליית הריבית החדה בשווקים שהתרחשה מאז 2022 הביאה לירידה במוסר התשלומים האמריקני והפכה את עולם ההשקעות באשראי צרכני לפחות אטרקטיבי. בעקבות זאת סחף את הענף גל של בקשות לפדיונות. פאגאיה אפרטוניטי, קרן אשראי מתחרה של IBI שמנהלת 1.2 מיליארד דולר, מאפשרת למשקיעים למשוך עד 10% מכספם. בנוסף, שתי קרנות של הפניקס Value P2P נמכרו על ידי חברת הביטוח, מתוך אי אמונה בתחום. ב-IBI כאמור בחרו בדרך שלישית והיא שינוי מנגנון הקרן והפיכתה לסגורה.