סגור

השכר החלומי של דירקטור בבנק: ישיבות ספורות ו־50 אלף שקל בחודש

תפקיד דירקטור בבנק נחשב לתפקיד נחשק, הן מבחינת היוקרה שלו והן מבחינת התגמול ביחס להשקעה הנדרשת

ההנחיה החדשה שבנק ישראל מתכוון לקדם קושרת למעשה בין שכר יו"ר הבנק (בבנק ללא גרעין שליטה) לשכר הדירקטורים, וקובעת כי השכר ליו"ר ייקבע כמכפלה על בסיס שכר הדירקטורים.


כדי להבין את המשמעות צריך לצלול לסוגיה כיצד נקבע שכר הדירקטורים בבנק. ראשית, נציין כי תפקיד דירקטור בבנק נחשב לתפקיד נחשק, הן מבחינת היוקרה שלו והן מבחינת התגמול ביחס להשקעה הנדרשת. בכל בנק כללים מעט שונים לקביעת גובה התגמול, אבל בממוצע דירקטור מקבל שכר קבוע המוערך ביותר מ־100 אלף שקל בשנה.
אלא שהכסף המשמעותי יותר מגיע מהתגמול המשתנה, והוא כבר תלוי בהשתתפות בישיבות ועדות המשנה. הוועדה המבוקשת ביותר היא ועדת הביקורת, שמתוקף תפקידה ואחריותה נחשבת לוועדה שמתכנסת הכי הרבה פעמים.

1 צפייה בגלריה
כסף שקלים חיסכון קרן השתלמות מזומן
כסף שקלים חיסכון קרן השתלמות מזומן
(צילום: שאטרסטוק)

התעריף הוא אחר בכל בנק, אך עומד בסדר גודל של כמה אלפי שקלים לכל ישיבה. מבדיקה שפורסמה בעבר ב"כלכליסט" עלה כי מספר הישיבות של הדירקטוריון והבנקים עמד בממוצע על יותר מ־100 בכל בנק בשנת 2019. מדובר במספרים גבוהים. לשם השוואה, בסיטיבנק ובבנק אוף אמריקה עמד מספר הישיבות בשנת 2019 על עד 22 בלבד.
בשורה התחתונה, על רקע ריבוי הישיבות, התגמול החודשי הממוצע לדירקטור בבנק עומד לפי הערכות על כ־50 אלף שקל, קרי על מעל חצי מיליון שקל בשנה וזאת בתמורה להשתתפות בכמה ישיבות מדי חודש וההכנה אליהן. סך התגמול לדירקטורים בבנקים עמד אשתקד על 37 מיליון שקל.