מוסדות תרבות שיעניקו זכויות סוציאליות לאמנים יתומרצו מ-2022
מוסדות תרבות שיעניקו זכויות סוציאליות לאמנים יתומרצו מ-2022
עפ"י סיכום בין משרד התרבות לארגון שח"ם, מוסד קטן יצטרך להעסיק כ-40% מהעובדים ביחסי עובד-מעביד ולא כפרילנסרים ומוסד גדול כ-60% מהעובדים. המוסדות שיעמדו בתנאי ההעסקה הללו יקבלו תמריץ של 5% תמיכה נוספים
מהפכה בזכויות שחקני התיאטרון, אנשי המחול והגופים הכליים. החל מ-2022 יתמרץ משרד התרבות והספורט את המוסדות על העסקת אנשי תרבות במתכונת של עובד-מעביד, במטרה לתת ליוצרי התיאטרון, המחול והגופים הכליים (תזמורות והרכבים), זכויות סוציאליות מלאות. כך סוכם לאחר שבועות של דיונים עם שח"ם (ארגון השחקנים בישראל) בראשותו של אורי רשטיק.
לעת עתה מוסדות התרבות מעסיקים את מרבית האמנים כפרילנסרים ולכן אין להם זכויות סוציאליות בסיסיות. הדבר בא לידי ביטוי בתקופת הקורונה, כאשר הם לא יכלו לקבל דמי אבטלה כשיצאו לחל"ת.
החל מהשנה הבאה מוסד קטן יתבקש להעסיק כ-40% מהעובדים ביחסי עובד-מעביד ולא כפרילנסרים ומוסד גדול יתבקש להעסיק כ-60% מהעובדים ביחסי עובד-מעביד. מוסדות שיעמדו בתנאי ההעסקה הללו יקבלו תמריץ של 5% תמיכה נוספים.
שר התרבות והספורט חילי טרופר מסר :"בשעה טובה אנחנו מתחילים מהלך חשוב שידאג לזכויות הסוציאליות של שחקני התיאטרון, אנשי המחול והגופים הכליים. לראשונה משרד התרבות והספורט יתמרץ את המוסדות להעסקת אנשי התרבות במתכונת של עובד-מעביד במטרה לתת להם זכויות סוציאליות מלאות. זה נכון תמיד ובוודאי אחרי שנה כל כך קשה".