מייסד WeWork: "הערכת השווי שלנו מבוססת על אנרגיה ורוחניות"
אדם נוימן, שהתראיין למגזין פורבס, התייחס לשווי שהוענק לחברה - 20 מיליארד דולר - לאחר ההשקעה של סופטבנק וויז'ן; לדבריו, האנרגיה והרוחניות חשובים יותר לעניין זה מאשר הכנסות החברה
- 3 ישראלים בדירוג 100 המיליארדרים בהייטק העולמי: טדי שגיא, גיל שויד ואדם נוימן
- היעד הבא של WeWork: גייסה 500 מיליון דולר להתרחבות בסין
- WeWork גייסה 760 מיליון דולר לפי שווי 20 מיליארד דולר
ההשקעה של סופטבנק מורכבת משני חלקים: 3 מיליארד דולר שיושקעו ב- WeWork עצמה ו-1.4 מיליארד שיופנו לטובת התרחבות במזרח אסיה: WeWork תקים ותנהל את החללים וסופטבנק תטפל בניהול היחסים המקומיים.
נוימן סיפר בראיון שבפגישה ביניהם סון, או Masa כפי שהוא מכונה, שלף את האייפד שלו, כתב עליו בזריזות מתווה להשקעה וביקש מנוימן לחתום. "גם היום, אני עדיין מקבל צמרמורת כשאני נזכר בזה", אמר נוימן. סון עצמו סיפר ל"פורבס" כי "חשבתי שהערכת השווי גבוהה מדי לחברה בגודל כזה ושמישהו יכול בקלות לגנוב את הרעיון, אבל אי אפשר, זה רעיון פשוט שהיישום שלו מורכב מאוד. החברה יכולה להיות שווה כמה מאות מיליארדי דולרים".
השקעת הענק הפכה את WeWork לסטארט-אפ השלישי בגודלו בעולם, אחרי אובר ו-Airbnb. לחברת חללי העבודה יש היום 163 סניפים ב-52 ערים בעולם והיא מעסיקה 2,900 עובדים. 150 אלף חברי הקהילה משלמים דמי מנוי חודשיים של בין 220 דולר (לשימוש בחלל הציבורי) ל-22 אלף דולר (עבור חלל עבודה ל-50 איש). לפי "פורבס" החברה צפויה להגיע השנה להכנסות של 1.3 מיליארד דולר והערכת השווי של סון מתרגמת ל-133,333 דולר לכל חבר קהילה, למרות שכל אחד מהם מייצר 8,000 דולר בשנה בלבד.
במהלך השנים WeWork, שנוימן הקים יחד עם שותפו האמריקאי מיגל מיקלבי, הצליחה לתרגם את הקונספט שלה גם עבור חברות גדולות, ולא רק לפרילאנסרים וסאטרט-אפים בתחילת דרכם. היום נמנים על לקוחותיה גם תאגידים כמו GM, סמסונג, בנק אוף אמריקה, מיקרוסופט ו-IBM, ששוכרת ממנה בניין שלם בניו יורק.