מעצמת הפטנטים של אפל ומיקרוסופט שוקלת למכור פטנטים
רוקסטאר, החברה שהקימו שתי הענקיות ביחד עם בלקברי, סוני ואריקסון, רכשה לפני שנתיים תיק פטנטים ב-4.5 מיליארד דולר. לאחר שכשלו תוכניותיה להרוויח מתביעת חברות שמשתמשות בהם, עשויה החברה למכור את הפטנטים עצמם
- הפסד למיקרוסופט: לא תוכל לגבות תמלוגים מיצרניות אנדרואיד
- ארה"ב: בית המשפט העליון עשוי לחסל את פטנטי התוכנה
לדברי מקורות סוכנות בלומברג, שביקשו לשמור על עילום שם מכיוון שהמידע שמסרו טרם פורסם רשמית, רוקסטאר (אין קשר למפתחת המשחקים שנושאת את אותו השם) מנהלת שיחות עם רוכשים פוטנציאליים, אחרי שלא זכתה להצלחה ניכרת בחתימה על הסכמי רישוי לאלפי הפטנטים שלה. לא מדובר בסבב מכירת הפטנטים הראשון שלה: ביולי הודיעה חברת פטנטים אחרת, Spherix, שרכשה חלק מהפטנטים של רוקסטאר תמורת מיליון דולר ושיעור שלא פורסם מרווחים עתידיים.
רוקסטאר והחברות שמחזיקות בה לא הגיבו לפניית בלומברג.
מתקפה חזיתית על אנדרואיד
בתחילת נובמבר הגישה רוקסטאר תביעות פטנטים נרחבות נגד גוגל, סמסונג ויצרניות אנדרואיד מובילות, במהלך שנחשב למתקפה חזיתית על מערכת ההפעלה אנדרואיד. החברה הגישה מספר תביעות פטנטים נפרדות נגד גוגל ונגד יצרניות האנדרואיד הבולטות ביותר (פרט לסוני, שנמצאת בין בעלי התאגיד): סמסונג, LG, HTC, אסוס, חואווי, ZTE ו-Pantech.
בתביעה נגד גוגל מצוינים שישה פטנטים, כולם מוגדרים ככאלו הקשורים למנוע חיפוש (Associative Search Engine). התביעות נגד היצרנית עוסקות בשבעה פטנטים אחרים, כאשר לא כולן נתבעות על כל הפטנטים. מרביתם מספקים תיאורים מעורפלים יחסית אך כאלו הקשורים לפעילות של מערכות הפעלה למכשירי מובייל, דוגמת "כלי לניווט בממשק משתמש גרפי", “פרוטוקול לפילטר אינטרנטי", או “מרכז מסרים משולב". התביעה מקיפה את כל היצע הטאבלטים והסמארטפונים של היצרניות הנתבעות, ובפרט מכשירי הדגל החדשים ביותר שלהן.