$
חדשות טכנולוגיה

ממשלת ארה"ב הטילה וטו על איסור ייבוא אייפונים ישנים

לראשונה מאז 1987, הטיל הממשל האמריקאי וטו על צו איסור ייבוא שמקורו בנציבות הסחר הבינלאומי - במטרה לצנן את מלחמת הפטנטים בין ענקיות האלקטרוניקה. אפל, תוכל להמשיך ולמכור מכשירי אייפון ואייפד מדורות קודמים במדינה, למורת רוחה של סמסונג

עומר כביר 11:2904.08.13
האם הממשל האמריקני מתחיל לנקוט בצעדים משמעותיים לעצירת קרבות הפטנטים ההרסניים שמשתוללים בשנים האחרונות בעולם הטכנולוגיה? בסוף השבוע החליט הממשל להטיל וטו על החלטת נציבת הסחר הבינלאומי של ארה"ב (ITC) לאסור יבוא דגמי אייפון ואייפד ישנים למדינה.
ביוני פסקה ITC שסמארטפוני אייפון 4, 3GS ו-3G וטאבלטי אייפד 2 של אפל מפירים פטנטים של סמסונג, ופסקה כי החברה לא תוכל לייבא אותם לארה"ב. ההחלטה צפויה הייתה להיכנס לתוקף מחר, אך אתמול מנע הממשל האמריקני את יישומה באמצעות וטו שהטיל. “אחרי התייעצויות נרחבות עם גורמים בוועדת מדיניות סחר וקבוצות הביקורת של מדיניות הסחר הוחלט לשלול את החלטת ITC להוציא צו מניעה", נכתב בהודעה שועברה לנציבות.

 

ימשיך להגיע לארה"ב. האייפון 4 ימשיך להגיע לארה"ב. האייפון 4 צילום: בלומברג

 

נציג הסחר של ארה"ב, מייקל פורמן, אמר לוול סטריט ג'ורנל שההחלטה התקבלה לאור חששות כי בעלי פטנטים זוכים ליכולות לחץ לא ראויות בעלות פוטנציאל לגרימת נזק לצרכנים ולתנאים התחרותיים של כלכלת ארה"ב. הוא הוסיף שסמסונג יכולה לפנות לבית המשפט על מנת לתבוע את זכויותיה.

 

אפל: "אנו מריעים להחלטת הממשל"

 

זוהי הפעם הראשונה מאז 1987 שבה מטיל הממשל וטו על איסור ייבוא של ה-ITC. בשנים האחרונות הפכו קרבות הפטנטים שמנהלות חברות הטכנולוגיה הגדולות בינן לבין עצמן ושטרולי פטנטים מנהלים נגד כל חברות הטכנולוגיה לאחת הבעיות החמורות שניצבות בפני ההתפתחות והחדשנות של עולם הטכנולוגיה. החברות השונות הוציאו כבר עשרות מיליארדי דולרים על קרבות אלו – בין אם בניהול משפטים ותשלום פיצויים ובין אם ברכישת פטנטים בהיקף רחב על מנת לבצר עצמן מתביעות – ולא מעט סטארט-אפים צעירים סבלו וסובלים מקשיים כספיים או נאלצים להפסיק את פעילותם בעקבות תביעות מצד טרולי פטנטים.

 

מכשירי אפל וסמסונג. גם לממשלה נמאס ממלחמת הפטנטים מכשירי אפל וסמסונג. גם לממשלה נמאס ממלחמת הפטנטים צילום: בלומברג

 

בחודשים האחרונים החל הממשל האמריקני לגלות עניין בבעיה חמורה זו ופתח בכמה הליכים שמטרתם לבחון מחדש את סוגיית פטנטי התוכנה והעיצוב. הווטו הנוכחי הוא אחד המהלכים הבולטים עד כה, שחשיבותו העיקרית הינה הצהרת הכוונות שמאחוריו. “הממשל מחויב לקידום החדשות והכלכלה, כולל באמצעות מתן הגנה ואכיפה נאותים של זכויות קניין רוחני", נאמר במכתב.

 

"אנחנו מריעים להחלטת הממשל לעמוד לצד החדשנות בתיק משמעותי זה", נמסר בתגובה מאפל. “סמסונג טענה כשניצלה את מערכת הפטנטים בצורה שכזו". מסמסונג נמסר: “אנו מאוכזבים שהממשל הטיל וטו על החלטת ITC. ההחלטה הכירה בצדק בכך שסמסונג ניהלה מו"מ בתום לב ושאפל נשארה בסירובה לרכוש רישיון שימוש".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x