$
אינטרנט

עיר נצורה: כך הפך SimCity החדש לביצה טובענית עבור EA

מפתחת המשחקים סרבה לאפשר לגיימרים להפעיל את המשחק החדש ללא חיבור לרשת ולכלי הגנת זכויות יוצרים. התוצאה: שרתיה קרסו והמשתמשים לא יכלו לשחק. בתגובה, הסירה אמזון את סים סיטי מהקטלוגים שלה וארגוני זכויות צרכנים בארה"ב שוקלים לפתוח בחקירה

הראל עילם 18:3610.03.13

מנגנוני אנטי-פיראטיות ממשיכים לפגוע קשות בצרכנים הלגיטימיים: מאז השקת משחק המחשב החדש ביותר בסדרת בניית הערים המפורסמת סים סיטי לפני פחות משבוע, מאות אלפי שחקנים מדווחים על באגים קשים ומשתקים.

בעקבותיהם, הסירה אמזון את המשחק מהקטלוגים שלה וארגוני צרכנות צפויים לחקור את משווקת המשחק, EA. המשחק החדש, שמבוסס על סים סיטי מ-1989 ונקרא בפשטות SimCity, כולל מערכת הגנה מפריצה ופיראטיות (DRM) שדורש מהשחקן להיות מחובר לשרתי החברה ללא הפסקה, גם כאשר הוא משחק בגפו.

 

סים סיטי החדש. השחקנים רצו לשחק, השרתים לא עמדו בעומס סים סיטי החדש. השחקנים רצו לשחק, השרתים לא עמדו בעומס

 

שרתי החברה לא עמדו בביקוש הראשוני, למרות ההשקה המדורגת מסביב לעולם. לוסי ברדשו, מנכ"לית סטודיו המשחקים Maxis שפיתח את המשחק, אמרה: "לא ציפינו את כמות השחקנים. הם היו מחוברים יותר זמן, בנו יותר ערים, הקימו יותר אזורים, הצטרפו ליותר קבוצות. בדיעבד, זה היה טיפשי מצידנו".

 

הגיימרים רוצים לשחק אופליין

 

חודשים לפני השקת המשחק, הודיעה EA, בעלת Maxis, כי סים סיטי יושק במצב אונליין בלבד. הדבר עורר זעם רב בקרב קהילת השחקנים: דיון בנושא בקהילת רדיט כיכב ברשימת עשרת הדיונים המובילים בקהילה במשך כחודש.

 

הביקורת רק התחזקה לאחר ההשקה המקרטעת וקשיי החיבור הרבים. השחקנים דורשים כי החברה תאפשר להם לשחק גם אופליין. בתגובה, ברדשו צייצה בחשבון הטוויטר הרשמי של SimCity והבהירה כי בגלל עיצוב המשחק, לא ניתן יהיה לאפשר מצב אופליין, גם לא בטלאי עתידי.

 

סים סיטי 2013 סים סיטי 2013

 

כתוצאה מבעיות ההשקה, המשחק קיבל ציון ביקורות משתמשים ממוצע של 1.5 וביקורות שליליות במיוחד ממגזיני המשחקים הנחשבים GameSpot, פוליגון ו-Destructiod, למרות הציונים החיוביים שקיבל מהשחקנים והמבקרים שכן הצליחו להתחבר למשחק בהצלחה. שלושת המגזינים ציינו כי ציון המשחק נפגע באופן ספיציפי בגלל ה-DRM.

 

לאור הביקורת, הסירה אמזון את המשחק מהקטלוג שלה ומספר ארגוני צרכנות הודיעו כי יחקרו את התנהלות החברה. מספר משתמשים טענו כי נחסמו משירותי EA לאחר שביקשו זיכוי על המשחק. החברה דחתה את הטענות על חסימת משתמשים, אבל הבהירה כי משחקים מקוונים אינם ניתנים לזיכוי. עצומה מקוונת נגד המשחק והחברה כבר זכתה כבר ל-56 אלף קולות.

 

מטה EA. לא נכנעה ללחץ הגיימרים מטה EA. לא נכנעה ללחץ הגיימרים צילום: בלומברג

 

ברדשו הבטיחה כי כל השחקנים שרכשו והפעילו את המשחק בשבועיים הראשונים יקבלו פיצוי בצורת משחק מחשב לבחירתם מקטלוג המוצרים של אלקטרוניק ארטס. אם כי אין כעת פרטים נוספים על הטבה זו.

 

החברה שילשה את כמות השרתים שלה והשיקה מספר טלאי תוכנה. לפי ברדשו, מקסיס הגדילה את יכולת המערכת פי 40 - אם כי מבדיקת "כלכליסט" עולה כי השרתים עדיין אינם מתפקדים כראוי וסובלים מניתוקים, עומסים וקשיי חיבור.

 

DRM: חיוני לחברה, עונש לשחקנים

 

מערכות DRM הדורשות מהשחקן להתחבר לשרת המאמת את זהותם אינן המצאה חדשה ונחשבות לאפקטיביות במיוחד. לפני ארבע שנים, חלק מחברות המשחקים גם החלו לשלב את המערכות בז'אנרים שעד כה לא דרשו חיבור קבוע. אחד המשחקים הראשונים שעשה את המעבר היה Settlers 7 מבית יוביסופט שהושק ב-2010 וזכה למתקפת האקרים עקשנית.

 

גם לדיאבלו 3 היו "מחלות DRM" גם לדיאבלו 3 היו "מחלות DRM"

 

גם המשחקים האחרונים של בליזארד, ביניהם דיאבלו 3 וסטארקראפט 2, הושקו עם מערכת DRM דומה. במקרה של דיאבלו 3, המשחק סבל מבעיות השקה קשות במשך שבועות רבים - במספר מקרים, חודשים - אם כי עדיין רשם הצלחה מסחרית מרשימה.

 

מאז, חברת יוביסופט הבטיחה כי תפסיק לשלב את פתרון ה-DRM המקוון במשחקיה, ובליזארד הודיעה כי תוסיף בעתיד גם מצב אופליין לדיאבלו 3. חברת EA היא המפיצה הגדולה האחרונה שעדיין תומכת בטכנולוגיה בצורה פומבית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x