המושבעים מספרים: כך קבענו שסמסונג אשמה
עת שוקע האבק בשדה הקרב המשפטי בין סמסונג ואפל, המושבעים שהכריעו את הכף מספרים מדוע החליטו לפסוק לטובת אפל. "סמסונג תתאושש ותיצור עיצובים משלה", אמר אחד מהם. "הרי גם נוקיה עדיין מוכרת טלפונים"
"לא רצינו לתת לחברה, יהיה שמה אשר יהיה, רשות גורפת לפגוע בקניין הרוחני של מישהו אחר" - כך אמר בסוף השבוע ולווין הוגאן, יו"ר חבר המושבעים שפסק לאפל פיצויים של יותר ממיליארד דולר במשפט הפטנטים המתקושר שניהלה נגד סמסונג הדרום קוריאנית.
הוגאן, שדיבר עם סוכנות הידיעות רויטרס, הסביר עם זאת שהמושבעים בחרו לא להעניק לאפל את מלוא הפיצויים שביקשה, 2.75 מיליארד דולר, מכיוון שחשבו שהדרישה "גבוהה באופן חריג". "רצינו לוודא שהמסר שהעברנו לא היה רק מכה קטנה ביד", הוא אמר. “רצינו לוודא שהפיצויים יהיו גבוהים מספיק כדי להכאיב, אבל לא בלתי סבירים".
- דו"ח טכנולוגי: העובד הכי אומלל בגוגל
- קארה סווישר: "גוגל היא חברה פרנואידית ומסוכנת"
- מפחדות לאבד כיוון: חברות הניווט הישראליות נערכות לשינויים בשוק
ויכוחים קשים בקרב המושבעים
מושבע אחר, מנואל אילגאן, חיזק את דבריו של הוגאן. "להוגאן היה ניסיון, יש לו פטנטים משלו", סיפר לאתר Cnet. "הוא תיאר לנו את החוויות שלו ואחר כך זה היה קל יותר. לא היינו חסרי סבלנות. רצינו לעשות את הדבר הנכון, לא לדלג על ראיות. אני בהחלט חושב שהיינו יסודיים”.
אילגאן הוסיף שבין המושבעים התנהלו כמה ויכוחים חריפים, ושההליך עצמו לא היה חפוז. “פסקנו לטובת אפל בגלל הראיות שהיא הציגה. היה ברור שהתבצעה הפרה", הוא אמר. “חלופת המיילים בין בכירי סמסונג על התכונות של אפל שהם צריכים לשלב במכשירים שלהם היתה די מפלילה לטעמי. ביום האחרון של המשפט אפל הציגה תמונות של טלפונים של סמסונג לפני ואחרי השקת האייפון. כשחלק מבכירי סמסונג העידו בווידיאו מקוריאה הדרומית חשבתי שהם מתחמקים משאלות. הם לא ענו על אף אחת מהן. זה לא עזר להם".
מהלך אחר שפגע בסמסונג, לדברי אילגאן, היה טענתה שלפיה אפל הפרה פטנטים של החברה הנוגעים לטכנולוגיית תקשורת סלולרית בדור השלישי. לדבריו, במהלך המשפט הציגה אפל ראיות שאינטל, שמייצרת מעבדים למחשבי אפל, חתמה על הסכם רישוי עם סמסונג שלפיו לא יכולה ענקית האלקטרוניקה לתבוע חברות שרוכשות שבבי אינטל. “הטיעון של אפל היה תקף", אמר.
עומדים מאחורי פסק הדין
במהלך היום השני של הדיונים, סיפר הוגאן, המושבעים כיבו את האורות בחדר כדי ליישב ויכוח בשאלת ההשפעה האפשרית של בהירות המסך על ממשק המשתמש של אפל. “כולנו מרגישים שהיינו הוגנים, שאנחנו עומדים מאחורי פסק הדין ושיש לנו מצפון נקי שאנו לא מוטים לצד כלשהו".
אילגאן סיפר שרק במהלך יום זה התברר שהמושבעים מסכימים במרבית הסוגיות: “ביום הראשון לא הבנו שאנחנו מסכימים שסמסונג הפרה פטנטים. התווכחנו קשות, במיוחד על הפטנטים Bounce Back (שמאפשר מעין קפיצה של עמוד האינטרנט בסוף הגלילה - ע"כ) וצביטה לזום.
אפל אמרה שהפטנטים האלו שלה, אבל אנחנו התווכחנו על יצירה מוקדמת (טענת סמסונג כי הטכנולוגיה המדוברת היתה בנמצא לפני הפטנטים של אפל - ע"כ). ברגע שקבענו שסמסונג הפרה פטנטים, היה קל לעבור על רשימת המוצרים כי כולם היו אותו דבר. אבל לקחנו את הזמן. לא נחפזנו. היינו צריכים להתדיין לפני כל החלטה. לפעמים זה היה מגיע לטונים גבוהים".
אילגאן גם הכחיש כי קיום המשפט בעמק הסיליקון, שם נמצא המטה של אפל ושם עובדים וגרים המושבעים, לא גרם להטיה מצדם: “לא פעלנו בשביל אפל. פעלנו לפי ההוראות של השופטים ונצמדנו אליהן. לא חשבנו על אפל או סמסונג. הבנתי שזה יהיה סיפור גדול אם סמסונג לא תוכל למכור את הטלפונים האלו. אבל אני בטוח שהיא יכולה להתאושש וליצור עיצובים משלה. יש דרכים אחרות לעצב טלפון. נוקיה עדיין מוכרת טלפונים, בלקברי עדיין מוכרת טלפונים. הטלפונים האלו לא מפרים פטנטים. יש חלופות אחרות".