בדיקת "כלכליסט": Motorola Xoom - שם את ה"מחשב" ב"מחשב לוח"
לקחנו לסיבוב את טאבלט האנדרואיד המסקרן שיגיע לישראל בעוד כחודשיים. המסקנות: המכשיר אמנם מסורבל לנשיאה, ומי שרוצה לגלוש או לשחק יעדיף את האייפד, אבל הזום הוא סוס עבודה מתקדם במיוחד
המוטורולה זום מתהדר במסך של 10.1 אינץ', מה שהופך אותו למסורבל יחסית לנשיאה. המכשיר יעיל יותר כשהוא נמצא בעמדת עגינה או שוכב על שולחן. גם אביזרים שונים, כמו המקלדת המיוחדת, מראים שהמכשיר מנסה להיות כלי עבודה וגאדג'ט מתקדם לגיקים, ולא ממש מיועד לקריאת ספרים, גלישה באינטרנט או משחקים.
גם מבחינת אפליקציות הזום לוקה בחסר: גוגל מספקת את רוב היישומים המוצלחים - Google Books, ג'ימייל, ו-Google Maps הם מהבולטים שבהם. והשאר? או שהם לא עובדים בצורה חלקה, או שהם פשוט לא מוצלחים מספיק. הרושם הוא כי האנדרואיד מרקט עדיין לא בשל לעליית הטאבלטים, בניגוד ליצרניות: הזום הוא רק אחד מתוך עשרות מחשבי לוח של שיגיעו לשוק השנה ויריצו אנדרואיד בגרסה 3.0.
הזום הוא אולי לא מכונת משחקים, אבל הוא סוס עבודה רציני, עם נתונים טכניים מרשימים: מעבד 1 ג'יגה-הרץ כפול ליבה, זיכרון RAM של 1 ג'יגה-בייט, שטח איחסון בנפח 32 ג'יגה-בייט, תמיכה ב-HDMI ושתי מצלמות (5 מגה-פיקסל עם פלאש ו-2 מגה-פיקסל).
עם זאת, במהלך ההתנסות במכשיר נתקלנו באיטיות מסוימת בחלק מהפעולות, אך ניתן לייחס אותה בעיקר לעובדה שה-ROM של הזום בישראל עדיין לא גמור (מדובר בגרסה מתקדמת יותר מבחינת מוטורולה מזו של ה-Xoom בארה"ב). למען הסר ספק, המכשיר לא יזכה לעדכונים נוספים לאחר ההשקה - בעיקר בגלל חוסר עניין של המפעילות, שבודקות כל גרסה בדקדקנות אבל לאחר מכן עוברות למכשיר הבא.
לגוגל יש עוד עבודה
לזום שני אביזרים נלווים, שיימכרו בנפרד דרך מוטורולה ישראל והמפעילות: מקלדת פיזית ועמדת עגינה, לחיבור לטלוויזיית ה-HDTV או להאזנה למוזיקה. הכתיבה באמצעות המקלדת נוחה מאוד, גם אם יש עוד מה לשפר בכל הנוגע לשליטה באמצעותה על הטאבלט (יותר מדי הקשות על החיצים, למשל).
במוטורולה ישראל מציינים שבעת ההשקה המקלדת הפיזית תתמוך גם בעברית, הן מבחינת המקשים והן מבחינת מערכת ההפעלה. אנדרואיד 3.0 גם יגיע עם תמיכה מובנית מלאה בעברית מבחינת קריאה - מה שאי אפשר להגיד על גרסאות האנדרואיד לסמארטפונים שנפוצות בארץ.
בשורה התחתונה, ה-Xoom הוא מכשיר טוב. המכשול העיקרי שלו כרגע - ושל טאבלטי האנדרואיד בכלל - הוא הבעיות במערכת ההפעלה. המחסור באפליקציות, הבאגים, חוויית השימוש שאינה אינטואיטיבית והאיטיות שלא אמורה להיות שם - כל אלה מראים שלגוגל יש עוד לא מעט עבודה.