$
סטארט-אפים והון סיכון

הסבלנות השתלמה

כשבן צבי החליט לעצור את ההנפקה בנאסד"ק, היו מי שהרימו גבה. כעת מתברר שהצדק היה איתו

עומרי כהן 14:1024.10.10

"ההחלטה שלא להנפיק בכל מחיר משדרת עמדה של כוח", הסביר לפני קצת יותר מארבע שנים קובי בן צבי, מייסד, יו"ר ומנכ"ל וינטגרה. היה זה באחד מימי הקיץ החמים, כאשר בתום יום מורט עצבים בוול סטריט, החליט עם חבריו לדירקטוריון שלא להיכנע לכוחות השוק - ולעצור את הנפקת החברה בנאסד"ק.

 

כבר

ב־2006 הביא בן צבי את וינטגרה לפתחם של המשקיעים המוסדיים בארצות הברית. הוא דרש תחילה שווי של לפחות 270 מיליון דולר לפני הכסף, אבל בשל תנאי השוק הקשים ששררו אז הסכים גם לתג מחיר נמוך יותר של 230 מיליון דולר בלבד. אבל המוסדיים האמריקאיים הסכימו להעניק לחברה הקטנה מישראל תג מחיר של 190 מיליון דולר בלבד, ובן צבי החליט: מבטלים את ההנפקה וחוזרים לארץ. בענף החיתום היו מי שהרימו גבה לנוכח ההחלטה, אבל בן צבי האמין בצדקת דרכו והחליט לחכות להזדמנות טובה יותר.

 

כעת מתברר כי הסבלנות של בן צבי השתלמה. הוא קיבל תג מחיר של 240 מיליון דולר עם אפשרות להעלאת השווי בעוד 60 מיליון דולר בתוך שנה אם וינטגרה תעמוד באבני דרך שהוצבו לה, במקום להתפשר על פחות מזה, לספוג את קריסת הבורסות ב־2008 ולהיקלע (אולי) למלכודת השווי הנמוך - אותה מלכודת שבה השוק מעניק לחברה תג מחיר מסוים שלא תמיד מגלם באופן מלא את הפוטנציאל הגלום בה, ומכאן והלאה, הסיכוי למכור את החברה בפרמיה של יותר מכמה עשרות אחוזים, הוא נמוך מאוד.

 

אמנם מדד נאסד"ק עלה ב־25% מאז המיני־משבר של קיץ 2006, אלא שגם וינטגרה קיבלה פרמיה של 26% על השווי הקודם שהעניק לה השוק, וזאת בלי להתייחס לאפשרות שבתוך שנה תגדל הפרמיה בעוד 25%. סיבה זו לבדה יכולה להצדיק את החלטת הדחייה מלפני ארבע שנים, וזאת עוד לפני שמתייחסים ללחצים העצומים מצד המשקיעים, שחוו מנהלי החברות הבורסאיות בימי הצונאמי של סתיו 2008.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x