$
חדשות טכנולוגיה

לא צריך לחכות לגוגל TV: כך תביאו את האינטרנט לטלוויזיה

עוד לפני שענקית החיפוש תגיע למסכי הטלוויזיה של מיליוני צרכנים מסביב לעולם, אפשר כיום למצוא בשוק שפע מוצרים שמחברים בין המסך בסלון לתכנים ברשת. "כלכליסט" מגיש את כל הדרכים לעשות את זה לבד

עומר כביר 16:1120.06.10

בסתיו הקרוב יגיעו לחנויות בארה"ב טלוויזיות, נגני בלו־ריי ומכשירים ייעודיים מצוידים בגוגל TV, מערכת ההפעלה לטלוויזיות של ענקית הטכנולוגיה. בגוגל טוענים שהמערכת אמורה לאחד בצורה מושלמת בין מסך הטלוויזיה למסך המחשב, ולהביא לסלון את כל תוכני הווידיאו ותכנים נוספים מהאינטרנט.

 

מדובר ללא ספק במהלך שיכול להביא לשינוי משמעותי בדרך שבה אנו צורכים סדרות, סרטים וגם סתם סרטונים. אבל לא מדובר בניסיון הראשון בתחום. כבר היום קיימות דרכים רבות לחבר בין הרשת לטלוויזיה, רבות מהן אף רלבנטיות לישראל. לא חייבים לחכות עד שאחד המכשירים התומכים בגוגל TV יגיעו לארץ, דבר שלא צפוי לקרות בחודשים הקרובים (גם אחרי ההשקה בארה"ב). כבר עכשיו אפשר לחבר את הרשת לטלוויזיה וליהנות לא רק מהתכנים המוגבלים שמציעות חברות הכבלים או הלוויין, אלא גם מתוכני הווידיאו הרבים שיש ברשת.

 

 צילום: shutterstock

 

האופציה הבסיסית: טלוויזיות

  

מדובר אולי בדרך הפשוטה ביותר לצפייה בתוכני רשת. כיום, רבות מהטלוויזיות החדשות של החברות הגדולות מגיעות עם חיבור WiFi או פתח לכבל רשת, המאפשר לחבר את הטלוויזיה לאינטרנט. לא מדובר בחיבור שהופך את הטלוויזיה למחשב מן השורה - אי אפשר להתקין תוכנות מורכבות ואין מערכת הפעלה מסובכת. גם דפדפן סטנדרטי, המאפשר גישה מלאה לאתרים, לא קיים בטלוויזיות אלו.

 

במקום זאת, ניתן לגלוש לפורטל ייעודי המאפשר גישה למבחר מצומצם של אתרי וידיאו ותוכן שעברו התאמה לאפשרויות השליטה המוגבלות יחסית (לעומת המקלדת והעכבר) של שלט הטלוויזיה. כך, בין השאר, ניתן לגלוש לאתרים כמו יוטיוב, בי-בי-סי, פנדורה (מוזיקה) או יורוספורט, שכולם עברו התאמה וחלקם אף כוללים תכנים מיוחדים לאותו פורטל טלוויזיה.

 

נוסף על כך, על חלק מהטלוויזיות ניתן להתקין ווידג'טים (אפליקציות) המרחיבים את השירותים והאתרים שמהם ניתן ליהנות. בין הווידג'טים הפופולריים ניתן למנות את פייסבוק, טוויטר, פליקר ועדכוני חדשות, בורסה ומזג אוויר. גם כאן עברו הווידג'טים התאמה לטלוויזיה.

 

כמו כן, חלק מהטלוויזיות מספקות שירותי VOD דרך האינטרנט כמו נטפליקס, ללא תלות בספק הכבלים או הלוויין. עם זאת, שירותים אלה אינם זמינים בשלב זה למשתמשים בישראל וגם תמיכה בעברית בשירותים הללו מזערית עד לא קיימת.

  

טלוויזיה עם חיבור לרשת של סוני טלוויזיה עם חיבור לרשת של סוני

 

בין החברות שהדגמים החדשים שלהן נמכרים בישראל ותומכים בחיבור לאינטרנט והתקנת אפליקציות ניתן למנות את מסכי ה־LCD מסדרת "בראוויה" NX700 ו־EX700 של סוני ומסכי ה־LED מסדרה 7 של סמסונג. מסכים מסדרת 8404 של פיליפס תומכים רק בהצגת תכנים מהרשת, ביניהם יוטיוב, tunin.fm להאזנה למוסיקה, myalbum.com לצפייה באלבומי תמונות ברשת ו־Fun Spot המציע משחקים.המחירים מתחילים ב־2,500 שקל בהתאם לגודל המסך, איכות התצוגה ותכונות נוספות.

 

גוגל TV, לעומת זאת, שתגיע כחלק מובנה בטלוויזיות של סוני שישווקו בארה"ב בסתיו הקרוב (וכן בנגני בלו־ריי של סוני ובסטרימרים של לוג'יטק), תספק פונקציונליות דומה, בהבדל חשוב: הסביבה תהיה פתוחה לחלוטין. במקום אינטרנט מוגבל ומספר אפליקציות מצומצם, תספק גוגל TV גישה מלאה לאתרי אינטרנט, כולל תמיכה בפלאש, ואפשרות להוריד יישומים מחנות האפליקציות אנדרואיד מרקט. כמו כן יוכלו המשתמשים לבצע חיפוש מאוחד בתוכני ספק השידורים ובתוכני וידיאו מהרשת.

  

בעד: ממשק קל ופשוט שאינו מצריך למידה או הבנה רבה

נגד: תכנים מוגבלים שנבחרו מראש. אין אפשרות ליהנות מכלל התוכן ברשת, הקלדה באמצעות שלט

מחיר: החל ב־2,500 שקל

שורה תחתונה: בעיקר לחובבי יוטיוב ותוכני רשת

 

האופציה המשופרת: מכשירים ייעודיים

 

מי שרוצה פתרון מתקדם יותר יכול לרכוש אחד מהסטרימרים והמכשירים הייעודיים הרבים שנמצאים בשוק, לא מעט מהם גם בישראל. מכשירים אלו מספקים, בדומה לטלוויזיות האינטרנט, גישה למבחר אתרים שעברו התאמה לצפייה אישית בטלוויזיה, ובנוסף הם מאפשרים להזרים תכנים מהמחשב האישי אל מסך הטלוויזיה באמצעות רשת ה־WiFi הביתית. הסטרימר עצמו מתחבר לטלוויזיה באמצעות כבלים וחיבורים שונים, והאיכותי שבהם הוא חיבור HDMI. לא מדובר בפתרון המתאים לטלוויזיות ישנות, שכן לרוב אלו אינן מצוידות בשקעים מתאימים.

 

Xtreamer Xtreamer

בשוק קיימים סטרימרים שונים של חברות כמו Xtreamer, ווסטרן דיגיטל או iAmm, ומחיריהם נעים בין 700 שקל ליותר מ־2,000 שקל בהתאם לתכונותיהם (עם או בלי כונן קשיח, יכולת הקלטה מהטלוויזיה ועוד). לא זול, אבל זול יותר מרכישת טלוויזיה או מחשב חדש.

 

אחד הסטרימרים היותר מוכרים הוא זה של חברת Boxee, שמייסדיה ישראלים ושמחזיקה במרכז פיתוח בישראל. המכשיר אמנם עוד לא יצא לשוק אבל כבר מעורר עניין רב. זאת הודות לעולם התוכן העשיר שהוא עתיד להציע. המכשיר יצויד במערכת הפעלה שפותחה על ידי החברה, ויספק באמצעותה גישה לעולם תוכן הכולל סדרות וסרטים מספקים שונים (רק מיעוט מהם זמין לצפייה מלאה בישראל), וכן אפשרות להתקין אפליקציות מתוך מבחר גדול יחסית, כמו פייסבוק, digg או פליקר. כמו כן, המערכת מספקת גישה לתוכני מוזיקה, תמונות ווידיאו השמורים על המחשב. המכשיר עתיד לצאת לשוק בסתיו הקרוב, ועדיין לא ברור מה יהיה מחירו.

 

גם לאפל יש מכשיר ייעודי שכזה בשם Apple TV הכולל אינטגרציה מלאה עם חנות אייטיונז, שבה מבחר עצום של סדרות וסרטים לרכישה. כמו כן, המכשיר כולל גישה ליוטיוב ואפשרות להאזין לכל המוזיקה שמסונכרת בתוכנת אייטיונז במחשב האישי ולצפות בכל קובצי הווידיאו השמורים על המחשב. המכשיר אמנם זמין לרכישה בישראל, אבל הוא בעל תג מחיר גבוה (2,099 שקל) ולא ניתן לגשת לחנות אייטיונז בארץ. כל אלה הופכים את הההשקעה בו לכדאית פחות מבסטרימרים אחרים.

 

גם קונסולות משחקים יכולות לקרב את האינטרנט לטלוויזיה. שירות Xbox Live של קונסולת המשחקים של מיקרוספט מאפשר למשתמשים לרכוש ולהוריד סדרות וסרטים וכולל גם אינטגרציה עם אתרים כמו פייסבוק, טוויטר, Last.fm ונטפליקס.

   

בעד: גישה מלאה לכל התכנים שעל המחשב (בחלק מהמכשירים)

נגד: אין גישה מלאה לאינטרנט, עוד קופסה שמוסיפה לבלגן בסלון

מחיר: 2,100–700 שקל

שורה תחתונה: שילוב בין העברת קבצים מהמחשב לטלוויזיה לבין חיבורה לרשת

  

Apple TV. אינטגרציה מלאה עם אייטיונז Apple TV. אינטגרציה מלאה עם אייטיונז

 

האופציה למתקדמים: מחשבים

  

אם אתם לא רוצים להשקיע בטלוויזיה חדשה או במכשיר ייעודי, אפשר פשוט לחבר את המחשב בבית לטלוויזיה. לא מדובר בהליך מסובך במיוחד. מרבית הטלוויזיות החדשות, גם הלא יקרות, כוללות כניסת VGA ומאפשרות לחבר את המחשב לטלוויזיה באותו כבל שמשמש לחיבור מסך המחשב. אם יש לכם במחשב כרטיס מסך עם יציאת HDMI וכבל תואם, תוכלו להשתמש בהם כדי לצפות גם בתוכני וידיאו באיכות HD הקיימים באתרים כמו יוטיוב.

 

אם ברשותכם מחשב עם כרטיס טלוויזיה (כרטיס הכולל חיבורים הקיימים במכשירי טלוויזיה ומאפשר לחבר את המחשב לממיר באמצעות כבל, כאילו היה טלוויזיה), תוכלו לחברו אותו גם לממיר וליהנות מתוכני הכבלים או הלוויין מאותו ממשק, בלי לעבור בין המחשב לממיר עם השלט.

 

השליטה מתבצעת באמצעות המקלדת והעכבר, לכן מומלץ להצטייד בערכה אלחוטית במקום להסתבך עם חוטים ארוכים. קיים מגוון רחב של כרטיסי טלוויזיה בשוק, אולם לא כולם מצוידים בחיבור HDMI, שהכרחי כדי ליהנות מצפייה באיכות HD. מחירו של כרטיס עם חיבור זה, כמו AVerTV CaptureHD, נע בין 500 ל־600 שקל.

הסטרימר של בוקסי הסטרימר של בוקסי

 

לאחר חיבור שכזה הטלוויזיה מתפקדת למעשה כמסך מחשב גדול במיוחד. היתרונות ברורים: ניתן לבצע את כל הפעולות שקיימות במחשב, לגלוש לכל האתרים ברשת ללא הגבלה, ולצפות בתכנים שמאוחסנים על המחשב או באתרי סטרימינג בקלות. כמו כן, קיימות תוכנות שמיועדות למחשבים המחוברים לטלוויזיה ומספקות ממשק משתמש נוח לשימוש וגישה קלה לתוכני וידיאו ואתרים שעברו התאמה.

 

תוכנת Windows Media Center, שמגיעה עם מרבית הגרסאות של חלונות, מאפשרת לנהל ולהאזין לסרטונים, למוזיקה או לצפות בתמונות במחשב האישי באמצעות ממשק פשוט יחסית, ובארה"ב גם יש גישה לשירותי וידיאו שונים ברשת דוגמת נטפליקס ולוח שידורים של התכנים הזמינים לצפייה. במחשב עם כרטיס טלוויזיה התוכנה מספקת גם יכולות DVR, המאפשרות להקליט תוכניות, לעצור את הצפייה בשידור החי ולדלג על פרסומות.

 

לבוקסי, נוסף על הממיר, יש גם תוכנה שניתן להתקין על חלונות, לינוקס ומחשבי מקינטוש, ואשר מספקת את אותה פונקציונליות כמו הממיר של בוקסי. תוכנות אלו מספקות ממשק פשוט, ובתוספת שלט רחוק למחשב ניתן לחקות בצורה מוצלחת את חוויית הצפייה בטלוויזיה.

 

בעד: גישה מלאה ובלתי מצונזרת לכל התוכן ברשת

נגד: מסובך יותר מפתרונות אחרים, דרוש מחשב פנוי או לפטופ

מחיר: 500—600 שקל לכרטיס מסך

שורה תחתונה: למי שלא מוכן לוותר על כלום

  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x