התגובות בעולם: "תעמולה 2.0"
בעולם, כצפוי, לא רואים בחיוב את היוזמה של משרד החוץ. כך לדוגמה, בעל טור ב"גרדיאן" רואה את המיזם כ"ניסיון ציני להציף את הרשת בזבל יחצ"ני, מה שמכתים כל מאמץ לגיטימי להסברת העמדה הישראלית"
לא הכל רואים בחיוב את יוזמת משרד החוץ. גולש שמשרד החוץ פנה אליו בתקופת המלחמה בעזה העביר את מכתב הפנייה לידי ריצ'רד סילברסטין, בעל טור ב"גרדיאן" הבריטי ופרשן לענייני המזרח התיכון. בינואר פרסם סילברסטין את מכתב הגיוס של משרד החוץ באתר ה"גרדיאן" (המבקר את ישראל לעתים קרובות), וכינה את היוזמה "מניפולציה" ו"תעמולה 2.0".
"משרד החוץ הישראלי אולי רואה זאת כמאמץ 'להסביר' את עמדת ישראל בתקשורת העולמית", כתב סילברסטין. "אני רואה זאת כניסיון ציני להציף את הרשת בזבל יחצ"ני, מה שמכתים כל מאמץ לגיטימי להסברת העמדה הישראלית".
לפי סילברסטין, משרד החוץ שלח את המגיבים המתנדבים בעיקר לאתרי הבי.בי.סי, ה"הטיימס" הלונדוני וה"גרדיאן" עצמו, לבלוגים פוליטיים נקראים בארה"ב וכן לאתרי החדשות המובילים בגרמניה, ספרד והולנד.
רכז פעילי הפרויקט אלון גלעד אומר כי הוטרד מהפרסום ב"גרדיאן", ושמח שהפרסום לא עורר הדים רבים. "אנחנו נזהרים לא להיות בחזית של הפעילות הזאת", אומר גלעד. "אנחנו מאחורי הגולשים, אנחנו תומכים בהם, משמנים אותם במידע. אנחנו גם אומרים להם - אתם לא מדברים בשמנו, אתם מדברים בשמכם. כך זה נראה הרבה יותר אותנטי. אנחנו לא רוצים שאף אתר, אף עיתונאי ואף בלוגר יידע שביקשנו מאנשים לגשת אליו".