$

30 דקות או פחות

הקוויאר הירוק שמגיע מישראל ומקטין את הסיכוי לחלות בסרטן

ד"ר ציפי שהם נחשפה למחקרים שמוכיחים עד כמה ירקות ירוקים עוזרים במאבק במחלות קשות, והקימה את גרינאוניקס, שמתמקדת בצמח אחד ומייצרת ממנו מאכל שמגיע גם אל מסעדות יוקרה. וזו רק ההתחלה

שירות כלכליסט 17:2723.07.23

 

 

 

השבוע בפודקאסט "30 דקות או פחות":

 

ד"ר ציפי שהם עבדה כחוקרת סרטן שעשתה דוקטורט במכון ויצמן ואחר כך פוסט דוק באוניברסיטת סטנפורד, כשהיא נחשפה למחקרים שמוכיחים שאכילה של לפחות 100 גרם ביום של ירקות ירוקים כמו תרד, חסה, פטרוזיליה או כוסברה מקטינה את הסיכוי ללקות בסרטן ומחלות אחרות בצורה דרמטית. היא גם הבינה שזה לא כל כך פשוט, כשחבילה של 150 גרם תרד מספיקה לשבוע שלם - איך אוכלים את הכמות הזו כל יום?

 

עם ההבנה הזו היא הקימה לפני כעשר שנים את גרינאוניקס, חברה שמייצרת מעין קוויאר ירוק שמבוסס על צמח בשם וולפיה ארייזה, צמח ארצישראלי שגדל על גדות נחלי הצפון, ומשווקת אותו לצרכנים בישראל ובעולם. גרינאוניקס גם פיתחה את טכנולוגיית הגידול הייחודית שמאפשרת לגדל את הירק הייחודי בחוות רובוטיות במרכזי ערים. אחרי עשר שנות מחקר, השקעה של 40 מיליון דולר בין השאר מקבוצת R2M של השפית רותי ברודו, אפשר לטעום היום את הקוויאר הירוק הזה במסעדות ברחבי העולם, כולל מסעדת שלושה כוכבי מישלן בניו יורק.

 

אבל זו רק ההתחלה: שוהם מתכננת הקמה של חוות אורבניות כאלה בשנים הקרובות כדי שמיליוני צרכנים יוכלו לאכול בריא יותר.

 

מראיין: אביב פרנקל, איש התקשורת וסטארט-אפיסט.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

 

x