$
פודקאסט גיימריסט

פודקאסט כלכליסט

ענקית הגיימינג רוצה יותר שחקנים ועוברת למודל של משחקים להורדה בחינם

יוביסופט, שעומדת מאחורי להיטי ענק כמו Assassin’s Creed ו-Far Cry, משנה כיוון ומבלבלת את השחקנים. פודקאסט גיימריסט מפזר את הערפל ומסביר מה עומד מאחורי המהלך

עמית קלינג 10:4519.05.21

כשחברת יוביסופט הודיעה שפניה מועדות אל עבר משחקים במודל הורדה בחינם (F2P), היא עוררה קודם כל בלבול. חברת הענק, המזוהה עם בלוקבאסטרים ענקיים למחשב ולקונסולות כמו Assassin’s Creed ו-Far Cry, הולכת לעשות – מה בדיוק? לעבור לעשות משחקי מובייל? לעזוב את עולם משחקי ה-AAA? התשובה היא כמובן, לא זה ולא זה.

 

 

 

 

 

יוביסופט תמשיך לעשות את מה שהיא יודעת לעשות, היא פשוט רואה פוטנציאל נוסף בכיוונים החדשים שהשוק הולך אליהם – משחקים שבונים מאסת שחקנים אדירה בזכות העובדה שהם חינמיים להורדה ואחר כך מוכרים לאחוזים בודדים מהם תוכן בתשלום – ורוצה גם. ניסוי הכלים הראשון שלה בתחום יקרא The Division: Heartland, שימשיך את סדרת משחקי האקשן המצליחה שלה – רק שהפעם, ללא תווית המחיר של 60 דולר.

 

 

המשחק Far Cry של יוביסופט המשחק Far Cry של יוביסופט

 

 

אבל אולי מה שיותר מעניין להתייחס אליו הוא לאו דווקא לאן יוביסופט הולכת – לכיוון אליו הולכת כרגע כל חברה שמריחה איפה נמצא הכסף – אלא ההשגות שיש לה לגבי המודל העסקי הנוכחי שלה. בהצהרה הרשמית על כיווני הפיתוח החדשים, יוביסופט ציינה בין היתר ש"זה כבר לא הגיוני עבורנו לפתח 3-4 כותרים בשנה". כשזה מגיע מיוביסופט – החברה שהתפרסמה יותר מכל המתחרות שלה בשוק בקצב כמעט בלתי פוסק של שחרור משחקים גדולים ומלאי תוכן, גם אם לעתים תכופות די דומים לקודמיהם (ואחד לשני) – זה כבר מתחיל להיות מעניין.

 

זו חברה שהרגילה את השחקנים שלה שהיא תוציא כל שנה כותר חדש בסדרת Assassin’s Creed, ופעם בשנתיים איזה Far Cry או Watch Dogs – אז מה זה אומר? האם שורת הרווח של המשחקים האלו נשחקת? או שיוביסופט פשוט מבינה משהו על הרגלי משחק משתנים, על קשב של שחקנים ועל התחרות שיש לה – כשמה שהיא מציעה זה עדיין בעיקר משחקים שדורשים משחקן להשקיע בהם כ-100 שעות, אם לא יותר?

 

ויש, כמובן, את הצד של הגיימרים. הדור המבוגר יותר, זה שהתבגר עם המשחקים הנוכחיים של יוביסופט (שלא לדבר על אלו שהתבגרו לפניהם) מתייחס בחשדנות לעולם ה-F2P, לפעמים בצדק ולפעמים לא. יש, ללא ספק, דברים במודל המונטיזציה הזה שראוי להטיל בהם לכל הפחות ספק בריא. אבל לדור הצעיר יותר של השחקנים, זה שמעניין את יוביסופט הרבה יותר, יש תפיסת עולם אחרת לגמרי. כל זאת – וגם דיון קצר ולא מתוכנן בהיסטוריה של משחקי ה-Shareware וגם בקבוצת רדיט שקוראת לאנשים לשתות מים – בפרק החדש של גיימריסט, עם עמית קלינג והמנחה האורח עירד עצמון שמאייר.

 

 

 
להאזנה לפודקאסט לחצו כאן >>

x