אנבידיה חושפת מעבד ARM שיתחרה במעבדי אינטל למחשוב ענן
החברה גם חשפה מספר פלטפורמות חדשות ביניהן פלטפורמת רכב אוטונומי ופלטפורמה לפיתוח שירותי שפה טבעית ומיועדת למי שרוצה להציע מערכות שיחה בשירותיו
מנכ"ל ומייסד אנבידיה, ג'נסן וואנג, הכריז היום (ב') על סדרה של מוצרים חדשים ובראשם NVIDIA Grace – המעבד הראשון של אנבידיה למרכזי נתונים המבוסס על ארכיטקטורת ARM, כמו מעבדי המחשבים האחרונים של קוולאקום, אפל ומיקרוסופט.
- אנבידיה מגדילה את הפעילות בישראל: מגייסת 600 עובדים
- דיווח: מיקרוסופט, גוגל וקוואלקום מנסות להכשיל את עסקת הענק למכירת ARM לאנבידיה
- אנבידיה חשפה מוצרים חדשים בתחום הענן והבינה המלאכותית; חלקם פותחו בישראל
לא מדובר בשבב הראשון מסוגו בעולם, אך על פי וואנג, מטרתו לספק פתרון ליישומים תובעניים כגון עיבוד שפה טבעית, מערכות המלצה וקבלת החלטות ומחשוב-על מבוסס בינה מלאכותית (AI Supercomputing).
כדי להמחיש את העוצמה של השבב החדש, הציג וואנג מספר נתונים, כך למשל מערכת המבוססת על גרייס תאפשר לאמן מודל שפה טבעית עם טריליון פרמטרים במהירות גבוהה פי 10 בהשוואה לפלטפורמת NVIDIA DGX, המבוססת על מעבדים בארכיטקטורת x86 של אינטל. גרייס יהיה זמין החל מתחילת 2023.
במקביל לשבב העיבוד, חשפה החברה גם את יחידת העיבוד למרכזי נתונים (DPU), ה-BlueField 3. שפותח במרכזי הפיתוח של החברה בישראל (מלאנוקס לשעבר), ויהיה הראשון שמציע קצב העברת נתונים של 400gbps.
השבב מבוסס על 16 ליבות עיבוד מסוג ARM Cortex-A78 ומציע ביצועים משופרים פי 10 עבור מחשוב מואץ בהשוואה לדור הקודם, והאצה של עד פי 4 בביצועי קריפטוגרפיה. ה-DPU החדש תומך בדור החמישי לטכנולוגיית PCIe. הוא יהיה זמין לבדיקות החל מהרבעון הראשון של 2022.
פלטפורמת רכב אוטונומי
מעבר להכרזות האלה, החברה גם חשפה מספר פלטפורמות חדשות. DRIVE Atlan, היא פלטפורמת רכב אוטונומי שמיועדת להניע את דור המכוניות האוטונומיות הבא ויתחרה מן הסתם בפלטפורמת מובילאיי דרייב של אינטל; Jarvis Interactive Conversational AI היא פלטפורמה לפיתוח שירותי שפה טבעית ומיועדת לשימוש על ידי מי שרוצה להציע מערכות שיחה בשירותיו. Omniverse Enterprise היא פלטפורמה שמאפשרת לצוותי עיצוב תלת ממד לעבוד יחדיו מסביב לעולם בזמן אמת.
ההכרזות האלה מצביעות על כך שאנבידיה מעלה הילוך ורוצה להפוך למתחרה העיקרית של אינטל. למעשה, היצע המוצרים החדש שלה דומה מאוד לשלל מוצרי אינטל, ביניהם שבבי המחשוב ענן שחשפה בתחילת החודש, שבבי הגרפיקה הייעודיים שהחלה לפתח, שבבי הבינה המלאכותית שמבוססים על פיתוחי הבאנה לאבס הישראלית וכן פלטפורמת הרכב האוטונומי של מובילאיי. במילים אחרות, אנבידיה ולא AMD היא זו שצריכה להדאיג את אינטל.
אנבידיה מחזיקה כעת בפורטפוליו של מוצרים שיכולים בקלות לתפוס את מקומם של מוצרי אינטל עבור לקוחות. למעשה השבב היחיד שעדיין לא הציגה הוא מעבד מחשבים אישיים מבוסס ARM. עם זאת לא בטוח שהיא אכן תציג אחד כזה בעתיד הקרוב. אנבידיה מחזיקה כבר במערכת על שבב (SoC) בשם טגרה שמיועדת למכשירי מובייל. זו מפעילה כיום את הנינטנדו סוויץ' וכן את הסטרימר של אנבידיה, אך לא הרבה מעבר לכך. סביר להניח שאנבידיה לא תשיק מעבד למחשבים לפני שיהיו לה שותפים למהלך בדמות יצרנים כגון HP, Dell או לנובו.
עם זאת בניגוד לאינטל, אנבידיה מסתמכת בעיקר על קבלני ייצור חיצונים, כגון TSMC. אך זו נמצאת בבעיה קשה. זינוק בדרישה לשבבים כמו גם הבצורת הקשה שפוקדת את טאיוואן האטו מאוד את היכולת של TSMC לפתוח עוד קווי ייצור. אינטל מנגד מחזיקה במפעלים ברחבי העולם ואינה תלויה בקבלן ייצור, הגם שהיא עצמה מייצרת כרבע מהשבבים שלה ב-TSMC. אנבידיה כנראה תצטרך לשקול הקמה של מפעלים משל עצמה אם היא תרצה להפוך לשחקנית משמעותית כמו אינטל.