ניצחון לגוגל על אורקל בעניין הקניין הרוחני על תוכנות ההפעלה של האנדרואיד
אורקל תבעה מגוגל 9 מיליארד דולר בטענה שהשתמשה בטכנולוגיית ג'אווה באנדרואיד ללא רישיון. ביהמ"ש העליון בארה"ב קבע כי "גוגל השתמשה רק במה שמותר למשתמשים לעבוד איתו, על מנת תייצר תוכנה שונה לחלוטין"
- גוגל עלולה לשלם לאורקל פיצוי של 8.8 מיליארד דולר על השימוש בג'אווה
- אורקל נגד גוגל, סיבוב שני: אורקל דורשת 9.3 מיליארד דולר פיצויים
בית המשפט נדרש להתמודד עם שאלה עקרונית - איזה סוג של קוד מוגן תחת חוקי הקניין הרוחני של ארה"ב. אורקל דרשה פיצוי של 9 מיליארד דולר על השימוש בקוד שפיתחה החברה שרכשה וגוגל מצידה טענה כי השימוש בקוד נעשה תחת הדוקטרינה של שימוש הוגן, ומכאן שאינו מקים אחריות לתשלום.
ברוב של 6 שופטים מול 2 הפך ביהמ"ש עליון החלטה של ערכאה נמוכה יותר, שקיבלה את טענות אורקל, וקבע שעמדת גוגל בסוגייה היא הצודקת. למעשה, 2 בתי משפט בערכאות מוקדמות קיבלו את עמדת אורקל, בהליך ראשון ובהליך ערעור, לפני שהמקרה הגיע לפתחו של בית המשפט העליון – שפסק כאמור בניגוד לשתי ההחלטות הקודמות.
השופט העליון סטפן בראייר (Stephen Breyer), שכתב את עמדת הרוב, קבע שאופן השימוש של גוגל מוגן תחת עיקרון שימוש הוגן, וציין בין היתר כי "גוגל השתמשה רק במה שמותר למשתמשים לעבוד איתו, על מנת תייצר תוכנה שונה לחלוטין".
השופט באייר הוסיף, כי "במובן זה של שימוש בחלקים מקוד ה-Java של Sun לייצור פלטפורמה חדשה שיכולה לשמש מתכנתים, השימוש הזה נעשה באופן התואם את 'ההתקדמות' היצירתית, שהיא היעד החוקתי של הקניין הרוחני עצמו".
ההכרעה המשפטית נתפסת בעיני רבים כבעלת השלכות עתידיות על עולם התוכנה. עו"ד טום גולדשטיין שייצג את גוגל טען בין היתר בבית המשפט כי "השימוש המקובל מזה זמן בקוד ממשק הוא קריטי להתפתחות עולם התוכנה".