קרן ההון סיכון Israel Biotech Fund גייסה 112 מיליון דולר
הקרן מתמקדת בהשקעה ובהקמה של חברות ביוטק ופארמה ישראליות. לפני כמה חודשים היא זכתה במכרז של הרשות לחדשנות להקמת מעבדה בתחום בינה מלאכותית ופארמה ביחד עם השותפים פייזר, אסטרהזניקה, מרק, טבע ואמזון
קרן ההון סיכון Israel Biotech Fund שהוקמה ע״י ד״ר דויד סידרנסקי, ד״ר יובל קבילי ועידו צאירי השלימה גיוס של 112 מיליון דולר לקרן השנייה שלה. הקרן מתמקדת בהשקעה ובהקמה של חברות ביוטק ופארמה ישראליות. בין המשקיעים העיקריים בקרן השנייה, הראל ביטוח, ענקית הפארמה BMS, וקרן CBG.
הקרן השנייה תמשיך להיעזר בקבוצת היועצים הבינלאומית שהקימה Israel Biotech Fund, ביניהם, ד"ר סול בארר, מייסד חברת הביוטק סלג׳ן ויו"ר טבע, וג׳ף קינדלר, המנכ״ל לשעבר של חברת התרופות פייזר.
לפני מספר חודשים זכתה הקרן במכרז של הרשות לחדשנות להקמת מעבדת חדשנות חדשה בתחום בינה מלאכותית ופארמה ביחד עם השותפים פייזר, אסטרהזניקה, מרק, טבע ואמזון. הגופים יעבדו בשיתוף פעולה עם ביומד אקס שלה ידע ונסיון רב בהליך בחירת פרויקטים למעבדה והכשרתם. המעבדה צפויה להודיע על תחילת פעילות בחודשים הקרובים.
בימים אלו שוקדים בקרן על הקמת ספאק חדש עם כלל ביוטכנולוגיה ושותף נוסף אשר תכליתו היא לרכוש או למזג לתוכו חברה ישראלית בתחום מדעי החיים בדגש על ביוטכנולוגיה. "האסטרטגיה שלנו מושתתת על הובלת סבבי השקעה משמעותיים בחברות על מנת שיוכלו ליישם את התוכניות הקליניות בצורה הטובה והמקצועית ביותר", ציין ד"ר סידרנסקי. "התוצאות מדברות בעד עצמן ואנו מתרגשים ללוות את התהליך, את ההבשלה והצמיחה של חברות הפורטפוליו שלנו תוך שימת דגש על מחקר ופיתוח ברמה הגבוהה ביותר".
"מינינו עד כה עשרה אנשים מצוות היועצים הבינלאומי של הקרן לחברות הפורטפוליו שלנו", ציין עידו צאירי. ״מדובר בבכירי תעשיית הביוטק העולמית ותרומתם לבניית ולהצלחת החברות היא עצומה. אני רוצה לנצל הזדמנות זו ולהודות להם על השותפות בחזון של הקרן לבניית והעצמת תעשיית הביוטק בישראל".
הקרן מציינת שבבמהלך השנה האחרונה חלו מספר אירועים משמעותיים עבורה ועבור חברות הפורטפוליו שלה. אחת מהןף ביונד ביולוג׳יקס - חברת אימונו-אונקולוגיה שהוקמה ע"י ד"ר תהילה בן משה ואורי שילה, חתמה על הסכם רישוי עם חברת הפארמה הצרפתית סנופי, תחתיו העניקה החברה לסנופי רשיון בלעדי לפתח ולמסחר את המוצר המוביל שלה. החברה קיבלה תשלום ראשוני בסך 125 מיליון דולר כאשר בהמשך צפויים תשלומים ותמלוגים של מעל למיליארד דולר בכפוף לעמידה באבני דרך. הקרן מעורבת בחברה ומלווה אותה החל מסיבוב הגיוס הראשון שלה.
איילה פארמה, חברת תרופות בתחום האונקולוגיה מותאמת אישית, שהוקמה ע"י הקרן בשנת 2017, הונפקה תוך גיוס של 55 מיליון דולר בנסדא"ק מקרנות מובילות בתחום לאחר שדיווחה על תוצאות חיוביות בתרופה. את החברה מנהלת ד״ר רוני ממלוק.
חברה אונקולוגית מבטיחה נוספת בה השקיעה הקרן היא ביוסייט המפתחת תרופה לחולי AML (לוקמיה מיאלובלסטית חריפה). הקרן הובילה את סיבוב הגיוס האחרון בחברה בו הושקעו בחברה 46 מיליון דולר. בסיבוב השתתפו הקרנות ארקין ביו-וונצ׳רס, CBG וחברות הביטוח מגדל והפניקס. לאחרונה פורסמו תוצאות ראשוניות בכנס היוקרתי ASH שהראו יעילות בתרופה של ביוסייט בחולי AML.