$
הייטק והון סיכון

סטארקוויר גייסה 75 מיליון דולר להכפלת קצבי הבלוקצ'יין

את הגיוס הובילה קרן ההון סיכון Paradigm; החברה, שהוקמה בתחילת 2018 על ידי פרופ' אלי בן-ששון, אורי קולודני, ד"ר מיכאל ריאבצב, ופרופ' אלסנדרו קיאזה, גייסה לפני הסבב הנוכחי 36 מיליון דולר. אורי קולודני, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה: "הטכנולוגיה שלנו מאפשרת להכפיל פי 1,000 את קיצבי הבלוקצ'יין. זהו אתגר עצום"

מאיר אורבך 10:0525.03.21

חברת סטארקוויר (StarkWare), המפתחת פתרונות לעולם הבלוקצ'יין, גייסה 75 מיליון דולר בסבב B. את הסבב הובילה קרן ההון סיכון Paradigm, והוא כלל משקיעים קיימים בחברה, כגון Sequoia, Founders Fund, Pantera, Wing.VC, ו-DCVC, וכן משקיעים חדשים - Three Arrows, ו-Alameda Research.

 

בשיחה עם כלכליסט סיפר אורי קולודני, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, על האתגר בפניו עמדה: "הבלוקצ'יין מאוד מוגבל, ומספר העסקאות שניתן לעשות בו גם הוא מוגבל מאוד. לכן התעשייה סביבו לא התפתחה. הטכנולוגיה שלנו מאפשרת להכפיל פי 1,000 את קצבי הבלוקצ'יין. זהו אתגר עצום לכל תעשייה, ובמיוחד לתחום זה. כיום, בזכות הכפלת הקצב, אנחנו הופכים להיות המנוע מאחורי הרבה מהתנועה בעולם זה ומנוע עיקרי של ה-NFT".

 

 

לפני סבב זה גייסה החברה 36 מיליון דולר, וכן קיבלה מענק של 12 מיליון דולר מה-Ethereum Foundation, המלכ"ר הפועל לקדם את Ethereum, בלוקצ'יין לחישוב כללי. זהו המענק הגדול ביותר שגוף זה העניק אי פעם. בין המשקיעים הבולטים בסטארקוויר עד כה ניתן למנות גם את ויטאליק בוטרין, המקים של Ethereum.

 

סטארקוויר הוקמה בתחילת 2018 על ידי פרופ' אלי בן-ששון, אורי קולודני, ד"ר מיכאל ריאבצב, ופרופ' אלסנדרו קיאזה. החברה הוקמה על בסיס מחקר בתחום מערכות ההוכחה באפס ידיעה שערכו בן-ששון וריאבצב בטכניון, מחקר שהוביל לפיתוח מערכת ההוכחה STARK. מחקרם הוא רב-תחומי, ונוגע בתחום של מורכבות חישובים, קריפטוגרפיה, אלגברה, וצפנים לתיקון שגיאה. החברה יושבת באזור התעשיה של פולג ומעסיקה כ-40 עובדים.

 

הפרופסורים בן-ששון וקיאזה הם גם בין ה-founding scientists של Zcash, שהוא בלוקצ'יין המבטיח פרטיות למשתמשים, ומבוסס אף הוא על מערכות הוכחה באפס ידיעה.

 

StarkEx, אפליקצית ה-scaling של סטארקוויר, מגדילה את קיבולת הבלוקצ'יין פי 1,000 ואף יותר. היא משמשת פלטפורמות למסחר והנפקה של נכסים דיגיטלים, בינהם NFTs. סטארקוויר בונה כעת את StarkNet, רשת פתוחה שתאפשר פתרון scaling לכל מפתח בלוקצ'יין באשר הוא, וגרסאות ביטא שלה יפתחו למפתחים עוד השנה.

 

המערכות השונות שסטארקוויר מציעה מבוססות על Cairo, שפה שיצרו חוקרי ומהנדסי בסטארקוויר. שפה זו מנגישה למפתחים באופן חסר תקדים מערכות הוכחה באפס ידיעה, בכך שהיא מאפשרת לראשונה כתיבה של תוכנות כך שהוכחת היושרה החישובית שלהן על הבלוקצ'יין היא יעילה, פשוטה ומודולרית.

 

מייסדי סטארקוויר מייסדי סטארקוויר צילום: אייל טואג

 

אורי קולודני, מנכ"ל סטארקוויר, מסר: "סבב זה יאפשר לנו להמשיך ולגייס אנשים משובחים, בפרט מפתחים ואנשי מוצר. אנו שמחים לפגוש עוד ועוד אנשים שמגלים את עולם הבלוקצ'יין המופלא, המציב אתגרים מרתקים בתחום התוכנה, אלגוריתמיקה, הכלכלה, ובבוא העת עבורנו גם בתחום החומרה. זו חוויה מופלאה לראות איך מחקר בסיסי במערכות ההוכחה מאפשר תוך שנים ספורות, ובעזרת עבודת אלגוריתמיקה, הנדסת תוכנה ופיתוח מוצר של מיטב המוחות, עולמות חדשים ומופלאים כמו עולם ה NFTs".

 

פרופ' אלי בן-ששון, נשיא סטארקוויר: "אני שמח לראות את הקצב המהיר שבו מחקר מתמטי בסיסי הופך למוצר שימושי בתחום מסעיר וחדשני כמו בלוקצ'יין. רק בשבוע שעבר התבשרנו על כך שפרופ' אבי ויגדרזון זכה בפרס Abel היוקרתי לשנת 2021. פרופ' ויגדרזון משמש יועץ מדעי לסטארקוויר, והנחה אותי לדוקטוראט באוניברסיטה העברית בסוף שנות ה-90. את פרס Abel הוא קיבל בין הייתר על כך שהיה בין אלו שהראו בסוף שנות ה-80 שהוכחות אפס-ידיעה יכולות להיבנות עבור כל תוכנת מחשב. מבחינתי ומבחינת סטארקוויר יש כאן סגירת מעגל - אחד מהענקים שפיתחו את התיאוריה הזו לפני כמה עשורים, מסייע לנו כעת להפוך אותה לטכנולוגיה שימושית ונגישה למתכנתים".
x