גיימריסט
חבילות שלל, שיטת מונטיזציה שנויה במחלוקת למשחקים, יכניסו 20 מיליארד דולר עד 2025
החבילות - מארזים אקראים של חפצים בתוך עולם המשחק, מעין גרסה דיגיטלית של חפיסות קלפי סופרגול - נחשבות לפרקטיקה נצלנית, וכבר נאסרו בשתי מדינות באירופה. השבוע, הפרלמנט הגרמני העביר חוק שמגביל מכירת חבילות שלל מגיל 18 ומעלה
חבילות שלל (Loot Boxes) - שיטת המונטיזציה הפופולרית אך שנויה במחלוקת, הנפוצה ביותר ויותר משחקים בשנים האחרונות - צפויות לייצר הכנסות של כ-20.3 מיליארד דולר עד 2025, כך מדווח האתר GamesIndustry לפי מחקר של חברת ג'וניפר ריסרץ'.
- רובלוקס נכנסה לוול סטריט: הילדים שלכם שם - ועכשיו גם המשקיעים
- קוין מאסטר, המשחק של מון אקטיב הישראלית, הכניס כבר יותר מ-2 מיליארד דולר
- מפתחת פורטנייט סוגרת תביעה אמיתית עם כסף וירטואלי
חבילות שלל הן מארזים אקראים של חפצים ותוכן נוסף למשחק – בדומה לחבילות קלפים שמגיעות במארז סגור ולא ניתן לדעת מה הן מכילות עד רגע הפתיחה. בחלק מהמשחקים המארזים האלה כוללים דמויות, נשקים ושדרוגים שונים – אולם ברוב המקרים הם מכילים רק שינויים קוסמטיים, שאינם משפיעים על המשחקיות ולא מקנים יתרון לשחקנים שרוכשים אותו.
לפי המחקר, כ-230 מיליון שחקנים (כ-5% מאוכלוסיית הגיימרים הרחבה) צפויים לרכוש חבילות אלו ב-2025. רובם שחקני מובייל, אך לא רק: גם חברות גדולות כגון Electronic Arts שילבו מכניקות של חבילות שלל במשחקים שלהן בשנים האחרונות, למשל מצב המשחק Ultimate Team שהצטרף לכותרים האחרונים בסדרת FIFA, ומשמש כסוג של גרסה וירטואלית לאלבומי סופרגול. החברה אף מתמודדת כיום עם שתי תביעות ייצוגיות - אחת בקנדה ואחת בארה"ב - סביב השימוש שלה בחבילות שלל במשחקי ספורט.
השימוש בחבילות שלל שנוי במחלוקת, מכמה היבטים. שחקנים רבים אמנם בוחרים לרכוש חבילות כאלה, אך אחרים מרגישים שזו פרקטיקה נצלנית, וכך גם לא מעט רגולטורים. עיקר המחלוקת בנושא נעוץ בדיון האם ניתן להגדיר את רכישת החבילות האלו כהימורים, היות והשחקן, אשר רוכש אותן במחיר קבוע, לא יודע אם יזכה בתוכן נדיר או נפוץ, או כזה שכבר בבעלותו, מה שאמור לעודד אותו להמשיך לרכוש חבילות נוספות עד שיבוא על סיפוקו – או שיבזבז מספיק כסף בשביל לעצור.
בתוך כך, הפרלמנט הגרמני העביר תיקון לחוק להגנת הנוער, העשוי להגביל מכירת חבילות שלל לבני נוער גרמנים. לפי התיקון, משחקים המציעים חבילות שלל יוגבלו למכירה מגיל 18 ומעלה וכן יכללו אזהרה על גבי האריזה.
יותר ויותר מדינות אירופיות מנסות בשנים האחרונות להגביל את השימוש בחבילות שלל בצורה כזו או אחרת. בלגיה והולנד, למשל, אסרו עליה כליל, וממשלת אנגליה הקימה ועדת חקירה בנושא בספטמבר האחרון, אולם זו טרם פרסמה את ממצאיה.