בדיקת כלכליסט
Oppo A93: מכשיר ביניים זול שהצליח לאתגר את שיאומי
עם מסך מתקדם, חומרה איכותית, עיצוב נאה ומחיר נוח, היצרנית הסינית Oppo נכנסת לשוק הישראלי עם סמארטפון משתלם מאוד. הוא אפילו מצליח להיות זול יותר מהמתחרה הישיר שלו מבית שיאומי
- וואן פלוס 8T: סמארטפון פרימיום בלי התחכמויות
- מדליק אך לא שימושי: בדקנו את ה-LG Wing עם המסך המרחף
- Mi10: הסמארטפון החדש של שיאומי מספק תמורה מעולה למחיר
כל מותג שלה מיועד להתמודד עם פלח שוק ייחודי: Oppo הוא מותג הדגל לסין וחלק ממדינות אסיה ואירופה, הוא גם הוליד את וואן פלוס שמספקת מכשירי פרימיום לשוק המערבי במחירים סבירים; Vivo מייצרת לשווקים המתפתחים ולאירופה המזרחית, ורילמי מיועדת להתחרות בשיאומי ובשוק ההודי העצום. עד כה יובאו רשמית לישראל רק מכשירי וואן פלוס ורילמי, הראשונה על ידי יבואן מקומי והשנייה על ידי באג. כעת מגיעה גם Oppo ואיתה מכשיר ביניים מוזל שמיועד לתפוס קצת נתח שוק ולהראות לישראלים למה החברה מסוגלת. בהמשך נראה גם את דגמי הפרימיום כמו ה-Reno5, אך כרגע ה-A93 מיועד לשמש כחוד החנית ולגרום לישראלים לשכוח את המותג הסיני החביב עליהם - שיאומי.
עיצוב ומבנה: מפתיע באיכותו
סמארטפוני ביניים זולים אין הרבה בישראל. לרוב היבואנים מעדיפים להתמקד במכשירים זולים או ביניים מובהקים כדי לא לבלבל את הצרכן. אבל רובם לא נראים מאוד מרשימים. לעומת זאת כאן מדובר במכשיר נאה מאוד ואלגנטי. יתרונו העיקרי בכך שהוא דקיק (7.5 מ''מ) וגודלו מאפשר לו להשתחל בקלות בכל כיס או תיק קטן. יתרון מהותי למי שאינו אוהב להיסחב עם נרתיקים וכו'. גם מבחינת רוחב (7.3 ס''מ) וגובה (16 ס''מ) הוא לא מגזים. לקינוח, הוא גם קל יחסית עם 164 גרם על המשקל. מדובר בנתונים מצוינים שמתחרים בקלות עם דגמים יקרים יותר.
גבו בנוי מפלסטיק בעל חספוס עדין ומראה יוקרתי משהו. צידו השמאלי של הגב מציע מעין פס שנע לאורכו של המכשיר מהתחתית עד למגרעת המצלמה המרובעת. השבירה של העיצוב המונוטוני של הגב מוצלחת מאוד ומעניקה קצת עניין ויזואלי. השלדה שלו בנויה ממתכת והמסך מחופה בזכוכית, אך לא ברור אם מדובר בגורילה גלאס או סוג אחר של זכוכית משוריינת. להערכתנו זה כנראה לא, וההמלצה שלנו היא לשמור עליו ולהימנע מלהפילו, שכן רוב הסיכויים שיסבול מכל נפילה קצת קשוחה. בסך הכל מדובר במכשיר שעיצובו גורם לו להיראות אף יוקרתי יותר משהוא באמת.
חומרה: מסך AMOLED מצויין שנותן פייט למכשירי הפרימיום
המפרט של ה-A93 הוא המקום בו הוא מתבלט. נתחיל מנקודת החוזקה העיקרית שלו. המסך בן ה-6.43 אינץ' מהווה את אחד הטובים שתוכלו למצוא ברמת המחיר הזו ואף קצת מעליה. הפאנל שלו מבוסס AMOLED ומקורו בסמסונג, טכנולוגיה ששמורה בדרך כלל למכשירי פרימיום, הבהירות שלו מגיעה ל-800 ניט שזה נתון מעולה ומאפשר צפייה באור יום מלא. הדבר היחיד שאין כאן הוא קצב רענון גבוה. אבל בינינו, אם הסתדרנו בלי זה בעבר, אז זה כנראה לא הפסד כזה משמעותי. כל הנתונים האלה מספקים חוויית צפייה באמת איכותית - שוב ביחס לקטגוריה - בטח לעומת המתחרים ברמת המחיר הזו.
המעבד הוא דווקא לא המזהיר ביותר שאפשר למצוא. Oppo החליטה להרכיב מעבד של מדיה-טק, הליו P95 בגודל 12 ננומטר, לא הסוס החסכוני והחזק ביותר באורווה. אבל בשביל מה שמבקשים מה-A93 הוא כנראה מספיק. יש לו 128 גיגה-בייט מרחב אחסון לא בתקן הכי מהיר (UFS 2.1) אבל מספיק לשימוש שוטף. אם זה לא מספיק לכם אתם יכולים להוסיף כרטיס זיכרון חיצוני, תכונה שגם היא נוטה להיעלם בשנים האחרונות. זכרון הפעולה עומד על 8 גיגה-בייט נדיבים שמבטיחים שגם אם תפתחו עשרות חלונות דפדפן או עשרות אפליקציות במקביל הוא לא יקרוס ויחנק לכם.
תוכנה: ממשק אנדרואיד נקי, פשוט וזורם
ממשק ההפעלה של ה-A93 נקרא Color OS והוא בגרסתו ה-11, מה שמעיד על מערכת הפעלה אנדרואיד 11 שמפעילה אותו. מדובר בממשק יעיל, נקי ומאוד פשוט לשימוש ביחס לממשקים הסיניים. בניגוד לממשק של שיאומי, התצוגה מזכירה מאוד ממשק אנדרואיד נקי. אין זה מפתיע, מדובר באותו בית גידול שהניב את ממשק ההפעלה של וואן פלוס שההבדלים בינו לבין הממשק של גוגל מינוריים לחלוטין. היתרונות הן זריזות פעולה ואנימציות זורמות. ישנו גם משוב הפטי בדמות זמזום קצר ומספק שמאפשר לקבל תגובה לפעולות על גבי המסך.
סורק טביעות האצבעות נמצא מתחת למסך ומתבסס על זיהוי אופטי, זאת אומרת שיש חיישן שמצלם את האצבע, ומגיב מצוין. אתם גם יכולים לעשות שימוש במנגנון זיהוי פנים יעיל, עוד תכונה נדירה יחסית במכשירים ברף המחיר הזה. בסך הכל חבילת התוכנה המובנית יעילה ולא דורשת עקומת לימוד גבוהה. אין הגדרות נסתרות, גם אם חלק מהתכונות מופיעות בתפריטים שונים ממה שאולי התרגלתם. מה שנחמד בממשק הוא ההתראות שמספקות כל מיני משובים כמו למשל אנימציה צבעונית מסביב לשולי המסך או סביב חריר מצלמת הסלפי.
תקשורת וסוללה: עם רדיו FM ומטען איטי יחסית
תקן האינטרנט האלחוטי המקסימלי הוא AC, לא החדש ביותר אך מספיק לשימוש יומיומי. מבחינת בלוטות' המכשיר מתחבר מהר ונשמע מצוין באוזניות אלחוטיות. ישנה תמיכה בכל תקני האודיו המתקדמים כיום כולל aptX HD אך אין כאן תמיכה בתקן AAC של אפל. ישנו רמקול בודד שמספק עוצמת שמע נאותה מספיק כדי לנהל שיחה בסביבה לא שקטה אך לא מעבר. מה שאין כאן לעומת זאת זה שבב דור 5. חשוב לציין שלאחרונה יצא דגם חדש יותר של ה-A93 שכן כולל שבב כזה, לכן לא ברור למה היבואן ויתר עליו לטובת הדגם הישן יותר.
עוד תכונה נדירה יחסית הוא רדיו FM מובנה שכמובן מצריך חיבור אוזניות חוטיות כדי לפעול. אלה מסופקות בקופסה - אך אינן באיכות משובחת במיוחד. ה-GPS מתאכן במהירות וניווט בווייז התבצע בדיוק וללא איבוד תקשורת. לקינוח, הסוללה בת ה-4,000 מיליאמפר שעה יעילה, אך למרות הכל המעבד של מדיה טק אינו מן החסכוניים וקשה להוציא ממנו יותר מיום וחצי פעולה בשימוש שוטף. גם הטעינה המהירה המהוללת של Oppo לא קיימת, והמטען המקורי מספק מקסימום 18 וואט - מה שמתורגם לשעה ורבע של טעינה כדי למלא את הסוללה.
מצלמה: שש עדשות וביצועים לא רעים בכלל
מערך הצילום של ה-A93 הוא מהטובים בקטגוריה שלו. ארבעה חיישנים נדחפו למגרעת המצלמה בגב השמאלי העליון ועוד שניים מקדימה במצלמת הסלפי. החיישנים הראשיים כוללים: חיישן ראשי בן 48 מגה-פיקסל עם מפתח נדיב יחסית F/1.7; חיישן זווית רחבה בן 8 מגה-פיקסל וזווית צילום של 119 מעלות; שני חיישני עומק בני 2 מגה-פיקסל כל אחד שמספקים חישובי עומק שדה לתמונות דיוקן או עם אפקט Bokeh. בסך הכל מדובר במצלמה מצוינת שתאפשר לכם לצלם גם את הילדים בפעולה וגם את הנוף מהסלון. בלילה הביצועים שלה פחות איכותיים אך למרות זאת הם עדיין שימושיים יחסית.
מצלמת הסלפי כפולת העדשות מוטמנת בחריר דמוי גרגר אורז בצד השמאלי העליון. היא מצלמת תמונות לא רעות בכלל עם צבעים מדויקים יחסית. החיישן הראשי בן 16 מגה-פיקסל מצלם בזווית רחבה יחסית כך שניתן לשלב חברים בתמונה יחד איתכם. בנוסף ישנו חיישן עומק בן 2 מגה-פיקסל לחישובי עומק שדה וטשטוש רקע אבל בעיקר הוא משמש לפתיחת הנעילה של המכשיר עם מנגנון זיהוי הפנים.
סיכום ואלטרנטיבות: מכשיר מצוין שמספק תמורה טובה מאוד למחירו
ה-A93 נמכר בכ-1,200 שקל. זה קצת יותר ממכשירי שיאומי, ומקביל למחירו של הנורד 10 של וואן פלוס, שלמעט שבב 5G - נחות ממנו כמעט בכל פרמטר. הרילמי 7 פרו לעומת זאת טוב ממנו אך עולה בממוצע כ-100 שקל יותר. עד כה מדובר בדגמים ששייכים לחברות אחיות של Oppo. מנגד אצל שיאומי המכשיר הכי קרוב ל-A93 הוא ה-Mi Note 10 Lite שעולה בתצורה מקבילה כ-1,400 שקל. לכל מכשיר כאן יתרונות וחסרונות, אך ה-A93 מצליח להציע חבילה מהודקת ושימושית בלי תג מחיר גבוה. מדובר בסך הכל בעסקה טובה מאוד עבור אלה שרוצים מכשיר זול, אך בעיצוב אלגנטי ועם מפרט מספיק חזק כדי לאפשר שימוש שוטף ביומיום.