$
חדשות טכנולוגיה

סופה בטקסס מכה קשות בתעשיית השבבים העולמית

על פי וול סטריט ג'ורנל הסופה, שמאיימת להגדיל את המחסור העולמי בשבבים, השביתה מספר מפעלים בעיר אוסטין וסביבתה. בין היתר, הושבתו מפעל סמסונג, שמייצר כמעט שליש מהשבבים של החברה, ומפעל NXP ההולנדית המייצר שבבים בהיקף משמעותי לתעשיית הרכב

רפאל קאהאן 12:3218.02.21

איתני הטבע החליטו להצטרף למגמה העולמית ולסייע בהגדלת המחסור הגובר והולך בשבבים לתעשיית הטכנולוגיה. על פי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, סופה שמשתוללת באוסטין, טקסס, גרמה להשבתה על מספר מפעלי שבבים הנמצאים בעיר ובסביבתה המיידית.

 

בין היתר הופסקה עבודת מפעל של סמסונג, שמהווה כ-28% מסך יכולת הייצור של החברה, שנחשבת לאחת מיצרניות השבבים הגדולות בעולם.

 

 

גם NXP ההולנדית הודיעה שהיא צימצמה את היקף פעילות הייצור בשני מפעליה בעיר. עיקר התוצרת של NXP מיועדת לתעשיית הרכב - כך שגם תעשיית הרכב העולמית צפויה להיפגע מכך. המפעלים באוסטין מייצגים כ-30% מסך יכולת הייצור שלה ושבבים לרכבים מהווים כמחצית מסך ההכנסות שלה ברבעון האחרון - כ-1.16 מיליארד דולר.

 

שבבים של סמסונג שבבים של סמסונג

 

 

חברה נוספת שנפגעה היא Infineon הגרמנית שלה מפעל לייצור שבבי זיכרון - שגם הם מיועדים ברובם לתעשיית הרכב. המפעל שלה נסגר לחלוטין לאחר שהרשויות נאלצו לנתק את אספקת החשמל בגלל עומס על המערכת העירונית. באופן כללי הסיבה העיקרית לעצירת הפעילות קשורה לרוב בתקלות החשמל המרובות ברחבי המדינה בעקבות הסופה.

 

זו בעיה שמייצרת עומס נוסף על שרשרות האספקה של תעשיית השבבים. זו נמצאת במצב בעייתי עקב המחסור שנוצר במוצריה עם הגידול בביקוש למחשבים, סמארטפונים וטאבלטים בגלל המעבר לעבודה מהבית. משבר הקורונה הפתיע את התעשייה שלא צפתה עלייה כזו בביקושים. הדרישות האלה הצטרפו לקווי הייצור העמוסים ממילא בימים כתיקונם. כעת כל אירוע שמשבית את קווי הייצור נחשב כגורם שמשבש באופן ניכר את עבודת המפעלים.

 

 

סופת השלג ב-Fort Worth טקסס, ארה"ב סופת השלג ב-Fort Worth טקסס, ארה"ב צילום: אי פי איי

 

היקף המיזוגים - פי 3 מהשנה הקודמת

 

תחום השבבים עובר קונסולידציה בימים אלה. לא מעט מיזוגים התבצעו בשנה האחרונה בסכום כולל שהגיע לכ-130 מיליארד דולר, פי שלוש מהיקף המיזוגים שנצפו שנה קודם לכן. גם המאבק של ממשל טראמפ בחברות השבבים הסיניות והכנסת SMIC הסינית לרשימה השחורה של הממשל בשנה שעברה לא סייע. זאת מכיוון שהמהלך מנע מחברות מערביות לייצר בסין שבבים המיועדים ללקוחות במדינות הסוחרות עם ארה"ב, וגם חברות אמריקאיות נאלצו להעביר את הרכישות שלהם לחברות "מאושרות" כגון בטייוואן או בדרום קוריאה.

 

מנגד המחסור יצר עלייה במחירי הרכיבים - משהו שבעולם מוכה משבר כלכלי עשוי להזיק עוד יותר למכירות של מוצרי הטכנולוגיה. לא ברור עדיין אם ממשל ביידן יקל את החרם על החברות הסיניות, אך מה שבטוח זה שהדבר כנראה יוביל לגל השקעות נרחבות בתחום האפור הזה כדי להגדיל את יכולת הייצור של השחקניות השונות ואולי כדי להקים שחקניות חדשות.

 

יצרנית השבבים SMIC יצרנית השבבים SMIC צילום: רויטרס

 

 

 

x