$
הייטק והון סיכון

חברת CYE גייסה 120 מיליון דולר מהענקית האירופית EQT

החברה הישראלית, שפיתחה פתרונות אבטחת סייבר לארגונים, חוותה צמיחה של 100% בהכנסות בתקופת הקורונה. ״אנחנו חברה רווחית כבר היום ובוחנים רכישות אפשריות״, אומר המייסד ל״כלכליסט״

מאיר אורבך 16:0010.02.21

חברת CYE, מובילה עולמית במתן פתרונות אבטחה לארגונים, הודיעה היום (ד') על השלמת גיוס סבב A בסך 120 מיליון דולר בהובלת EQT Private Equity. זוהי ההשקעה הראשונה של EQT Private Equity בחברה ישראלית והיא תשמש להרחבת פעילות הצמיחה של המכירות והשיווק הבינלאומי של CYE.  מדיווחי חברת EQT עולה שהיא השקיעה 100 מיליון דולר. 8 מיליון נוספים הושקעו על ידי משקיעי החברה הנוכחיים ו-12 מיליון הדולר הנוספים נשארו פתוחים בשווי על פיו גייסה החברה. בגיוס השתתפה גם 83North שהיתה המשקיעה הראשונה בחברה. הסבב כולל גם רכיב סקנדרי קטן, אבל החברה סירבה להתייחס לגודלו. שווי החברה בגיוס לא נחשף.    

 

CYE, שהוקמה בשנת 2012 על ידי ראובן ארונשוילי ונחשפה לראשונה במוסף "כלכליסט", ממקימי הצוותים האדומים בצה"ל (צוותי האקרים שתוקפים את צה"ל על מנת לאתר חולשות אבטחה), פועלת כבר קרוב לעשור ומעסיקה כיום מעל 70 עובדים בהרצליה, ועוד מאות האקרים שעובדים בשירות החברה ברחבי העולם.

 

בשיחה עם "כלכליסט" אומר ארונשוילי, מנכ"ל ומייסד החברה: "לא היינו צריכים כסף אבל התעניינו בשותף. אנחנו עובדים עם EQT מ-2016 וקסם לנו להכניס אותם כבעלי מניות מיעוט בחברה. ההשקעה לא נולדה מצורך פיננסי כי השווי שלנו מתפתח בצורה יפה מאוד. אנחנו חברה רווחית ועכשיו נוכל להתרחב לצפון אמריקה ומערב אירופה. הגיוס והכסף יאפשרו לנו גם לעשות רכישות מעניינות. אנו בוחנים רכישות של חברות בשלושה אלמנטים אפשריים: חברה עם טכנולוגיה שאין לנו, טכנולוגיה שתשפר את זו שפיתחנו בעצמנו או חברה שיש בה כישרון רב שהיינו שמחים שתכנס תחת כנפנו", אמר.

 

ראובן ארונשוילי, מנכ"ל ומייסד CYE ראובן ארונשוילי, מנכ"ל ומייסד CYE צילום: תומי הרפז

 

"השנה היתה מאוד טובה עבורינו ברמה העסקית, צמחנו ב-100% ויותר בהכנסות. איומי הסייבר עלו אקספוננציאלית והדרישה למוצרים שלנו עלתה משמעותית בעיקר בארה״ב", אמר.

 

ארונשוילי לא פוסל גיוס נוסף וגם האפשרות להנפיק את החברה כבר נראית באופק: "גם את הגיוס הזה לא היינו צריכים, מצד שני אם תהיה הזדמנות להתקשר עם שותף טוב ואיכותי, אני אשקול זאת בחיוב. אני רואה מה שקורה בעולם הנפקות והספאק אך אנחנו עוד לא שם".

 

לפני כשנתיים השיקה החברה את Hyver, מוצר הדגל שלה המיועד לביצוע הערכת סייבר מקיפה ומדויקת של כלל הארגון, לרבות ספקי צד שלישי. צוותים ברמת מיומנות עולמית מבצעים כיום התקפות אמיתיות ומאפשרים ל- CYE לנבא מסלולי התקפה ולייעץ היכן כדאי להשקיע את המשאבים.

 

השנים האחרונות מתאפיינות בריבוי פתרונות בתחום אבטחת המידע ובמקביל בעליה בתקציבים ובמשאבים אצל הארגונים השונים לצורת הקמת תשתית הגנה מתקיפות. מגמה זו הואצה מתחילת מגפת הקורונה העולמית כתוצאה מהעליה בעבודה מרחוק ובמספר הפוטנציאלי של גורמי ההתקפה. גם לאחר שהחברות הגדולות חיזקו את הגנות הסייבר שלהן, האקרים מיומנים במיוחד הצליחו לחדור למערכות המתוחכמות ביותר. הזינוק בפרצות אבטחה הוביל לעלייה משמעותית בנזקים הפיננסיים והתדמיתיים של חברות רבות.

 

ב-CYE היו עדים לשינוי בפעילות הסייבר בעולם בשנה האחרונה, כולל עליה בכמות הפגיעות וחיפוש אחר יעדי תקיפה חדשים. "כמות ההתקפות עלתה בצורה דרמטית וישנם אינסוף ניסיונות תקיפה והונאה. ההתקפה של סולר-ווינד כללה תחכום מאוד גבוה. מה שהכי הטריד בה היה הניסיון של תוקפים לתפוס מרכזיים עוצמתיים כמו חברות שמספקות שירותי טכנולוגיה או חברות שירותים שדרכם משיגים שליטה בארגונים אחרים. התפיסה הזו מאוד הגיונית לתוקף אך היא מדאיגה מבחינתנו וצריך לתת עליה את הדעת", אמר ארונשוילי.

 

פלוריאן פאנק, שותף ב- EQT Partners, מסר: "זוהי ההשקעה הגדולה הראשונה שלנו בחברה ישראלית. עקבנו מקרוב אחר ההתפתחות של CYE בשנים האחרונות והתרשמנו מאד מהחברה שהקימו ראובן והצוות שלו. החברה מביאה שילוב ייחודי של תפיסה מהפכנית, טכנולוגיה מתקדמת ויעילה לצד האנשים המוכשרים ביותר ברמה עולמית״.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x