רוקדת כל הדרך להנפקה? הכנסות בייטדאנס זינקו ליותר מ-35 מיליארד דולר ב-2020
לפי דיווח בבלומברג, גורם המקורב לחברה אומר כי החברה הסינית שבבעלותה אפליקציית הסרטונים טיקטוק הצליחה לצמוח לרווח תפעולי של 7 מיליארד דולר ב-2020, לעומת פחות מ-4 מיליארד דולר ב-2019. החברה בוחנת הנפקה בהונג קונג. בתוך כך, בשל החרם בהודו, הודיעה החברה על פיטורי 2,000 עובדים במדינה
הכנסותיה של בייטדאנס יותר מהכפילו עצמן והגיעו לכ-35 מיליארד דולר בשנה שעברה, זאת למרות התחרות הגלובלית המתעצמת וניסיונו של נשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ להחרים את שירות סרטוני הוידאו שלה - טיקטוק - בארה"ב.
- סין: נתמוך בחברות שנפגעו מחוקים "לא מוצדקים" במדינה זרה
- שישה אתגרים טכנולוגיים שממשל ביידן יכול וצריך לטפל בהם
- בייטדאנס קיבלה הארכה של 15 יום עד שתחויב למכור את טיקטוק
החברה הסינית הצליחה לצמוח לרווח תפעולי של 7 מיליארד דולר ב-2020, לעומת פחות מ-4 מיליארד דולר ב-2019, כך אמר גורם המקורב לחברה. מדובר בשנה שבה ניסה הנשיא טראמפ לאסור על שימוש בטיקטוק ולאלץ את מכירתה לקבוצת משקיעים אמריקאית בראשות אורקל. כעת, עם ג'ו ביידן בתפקיד הנשיא, החברה מתקרבת להנפקה של חלק מאימפריית המדיה החברתית שלה בהונג קונג.
הצמיחה המהירה של בייטדאנס נובעת מההצלחה הגלובלית של אפליקציית טיקטוק והתאומה הסינית שלה Douyin, שעזרו לחולל מהפכה בתחום הסרטונים החברתיים ולעקוף יריבות כמו פייסבוק וטנסנט. החברה שהוערכה לאחרונה ב-180 מיליארד דולר, אמורה לבדוק אפשרות להנפקה של כמה מעסקיה בבורסת הונג קונג, כולל דוין.
הנפקה, אם תתרחש, תבוא בעקבות הנפקת המתחרה הקטנה יותר של בייטדאנס, קואיישו טכנולוגיה, ששוויה מוערך ב-5.4 מיליארד דולר. קואיישו, שמפעילה את שירות הווידאו הכי פופולרי בסין אחרי דוין, אמורה להיות מונפקת ב-5 בפברואר, במה שתהיה הנפקת האינטרנט הגדולה ביותר בעולם מאז הנפקת אובר טכנולוגיות.
אך אי וודאות אחת נותרת על כנה עבור בייטדאנס: האם ממשל ביידן ימשיך במדיניות של קודמו. בייטדאנס שנוסדה ע"י זנג יימינג ב-2012, הפכה את טיקטוק לאחת האפליקציות הפופולריות ביותר בעולם, עם יותר מ-100 מיליון משתמשים בארה"ב לבדה. חברת הסטארט-אפ הכפילה את הכנסתה ביותר מפי ארבעה מאז 2018, ומכירותיה כיום משתוות לאלה של חברות ענק כמו נייק וקוקה קולה.
לאחר החרם ההודי – בעלת טיקטוק מפטרת 2,000 עובדים במדינה
בתוך כך, ענקית האינטרנט הודיעה לעובדיה בהודו שהיא מקטינה את כוח העבודה שלה במדינה, לאחר שניו דלהי הותירה על כנו איסור שימוש בטיקטוק ובאפליקציות סיניות נוספות בשבוע שעבר, כך אמר מקור המקורב למהלך. החברה, שמעסיקה יותר מאלפיים עובדים בהודו, הודיעה את הדברים לעובדיה במדינה הבוקר, והוסיפה שרק משרות קריטיות ישומרו.
לדבריה היא נותרה ללא ברירה לאחר שהודו, שאסרה את השימוש באפליקציית הדגל שלה ביוני האחרון, לא הציעה לחברה שום נתיב אפשרי לביטול האיסור. "מאוד מצער שלאחר שתמכנו ביותר מאלפיים עובדינו בהודו במשך יותר מחצי שנה, לא נותרה לנו ברירה אלא להקטין את כוח העבודה שלנו. אנו מקווים לקבל הזדמנות להשיק את טיקטוק מחדש, ולתמוך במאות מיליוני המשתמשים, מספרי הסיפורים, המחנכים והיוצרים שלנו בהודו", לדברי החברה.
לפני האיסור הייתה הודו השוק הזר הגדול ביותר של טיקטוק, עם יותר מ-200 מיליון משתמשים חודשיים פעילים. הודו חסמה יותר מ-200 אפליקציות עם קשרים לסין, על רקע המתחים הגואים בין המדינות. ניו דלהי אמרה שהאפליקציות האלה מבצעות פעולות שמהוות איום לביטחון הלאומי של המדינה, ולכן גם על עצמאותה ושלמותה.