מדריך כלכליסט
אלה החידושים שיופיעו בסמארטפון שלכם בשנה הקרובה
מאז השקת האייפון הראשון שוק הסמארטפונים עבר מקצה שדרוגים ניכר אך לא היו בו מהפכות שניסו לצאת מהשבלונה שנקבעה לפני עשור. 2020 הביאה לא מעט חידושים יוצאי דופן לתחום הסמארטרפונים: ממכשירים מתקפלים ועד מצלמות עם חיישני מציאות רבודה, בשנה הקרובה חלק מהחידושים הללו ייהפכו למיינסטרים גם עבור הקהל הרחב
אחרי תקופה ארוכה בה סמארטפונים ומכשירי מובייל לא עברו שינויים משמעותיים או זכו לחידושים החורגים מהשבלונה שנקבעה לפני עשור על ידי האייפון, 2020 סיפקה כמה מאמצים כאלה מצד היצרניות. אפילו המותגים הסינים ניסו תכונות חדשות, שפעם נחשבו נועזות מדי עבור הקהל הרחב. הנה מה שהיצרניות מתכננות לנו השנה.
קראו עוד בכלכליסט:
- דור 5 בפחות מ-2,000 שקל: הסמארטפונים המתקדמים שלא יקרעו לכם את הכיס
- שיאומי עקפה את אפל והפכה ליצרנית הסמארטפונים השלישית בגודלה בעולם
- הצרכנים בארה"ב נאבקים על הזכות לתקן את מכשיריהם לבדם
מסכים מתקפלים ומסכים מתגלגלים
החידוש העיקרי של השנה היה הפיכתם של מכשירים בעלי מסך מתקפל למיינסטרים, בעיקר בזכות קו מכשירי הפולד והפליפ של סמסונג. היצרנית הקוריאנית היא בינתיים היחידה שהצליחה לפצח את התחום ולהציג מכשירים שהקהל רכש בהמוניו, הם לא נמכרו בכמויות גדולות כמו דגמי הגלקסי הפופולריים, אך ביחס למחירם האסטרונומי מדובר בהישג יפה.
גלקסי Z פולד 2: המכשיר המתקפל של סמסונג צילום: סמסונג
על פי דיווחים, סמסונג עתידה לצאת השנה עם מכשיר מתקפל במחיר זול יותר. לא ברור אם יתבסס על תצורת הטאבלט של הפולד או הצדפה של הפליפ, אך השאיפה תהיה להציע אותו במחיר מקביל לזה של סדרת מכשירי הגלקסי S. במקביל צפויות היצרניות הסיניות שיאומי, OPPO ו-Vivo להציע מכשירים מתקפלים, גם הם במחירים נגישים. גם התצורות צפויות להשתנות: מכשירים שמתקפלים לשלוש, בתצורת זיגזג או אפילו כאלה עם מסך מתגלגל.
לא רק תמונות
2020 היתה השנה שבה אפל החלה לשווק לצרכן את טכנולוגיית ה-LiDAR באייפד פרו ובאייפון 12 פרו מקס. מדובר במצלמה שמיועדת במקור לספק תמיכה לטכנולוגיית מציאות רבודה, אבל ההיסטוריה מראה שטכנולוגיה שמופיעה באייפון, סופה שתופיע גם בשאר הסמארטפונים בשוק. שינוי נוסף שצפוי הוא שילוב המצלמה הקדמית מתחת לפני המסך, במקום שלל הניסיונות של החברות למקם את חיישן הצילום במצלמות קופצות או על פני המסך באמצעות מגרעות בגדלים שונים.
לא עוד מצלמה קופצת צילום: רפאל קאהאן
גם עדשות הפריסקופ שמאפשרות זום אופטי באיכות גבוהה כנראה יחדרו ליותר ויותר מכשירים, בעיקר לדגמי הביניים. בנוסף, לאחר תקופה ארוכה בה חיישני הצילום לא הציעו יותר מכמה עשרות מגה-פיקסלים, ייתכן ונראה כניסה מאסיבית של חיישני 108 מגה-פיקסל ומעלה, מה שיאפשר להגדיל את איכות הצילום גם במכשירים "פשוטים" יותר.
צילום הווידאו צפוי להשתדרג גם הוא, עם יכולות הקלטת צליל בטכנולוגיות כגון דולבי ויז'ן HDR. מדובר באיכות הקלטה שהיתה שמורה עד כה למצלמות מקצועיות בלבד, כך שמעניין לראות כיצד הצלם הביתי יוכל לעשות בה שימוש.ֿ
מכשירי הגיימינג יהפכו למיינסטרים
כשהיצרניות הסיניות החלו להציע מכשירים ייעודיים לגיימרים נראה היה שמדובר באופנה חולפת או בשוק נישתי בלבד, אבל לא מעט חידושים זלגו גם לשימוש הקהל הרחב, ביניהם מסכים בעלי קצב רענון גבוה או מנגנוני קירור מתוחכמים ומבוססי נוזלים.הטרנד הזה צפוי להימשך והמסכים העתידיים יתמכו בקצב רענון של 144 הרץ, לעומת 90 או 120 כיום.
גיימינג בסמארטפון עם גוגל סטאדיה צילום מסך: גוגל
בהתאם, גם הסוללות ומערכות ניהול החשמל ישודרגו כדי לאפשר לנו לשחק יותר וזו לא תהיה הפתעה אם נתחיל לראות סמארטפונים עם סוללות אימתניות או לפחות עם יכולת לספק שניים עד שלושה ימי פעולה. מנגנוני הטעינה יצטרכו לאפשר גדולים יותר, מה שאומר שסוללה תוכל להתמלא בכחצי מהזמן שנדרש לה היום.
אינטגרציה עם המכשירים החכמים מסביב
אחת ההשלכות של מהפכת "האינטרנט של הדברים" היא היכולת להפעיל מכשירים חכמים בתוך הבית, האוטו או המשרד, אבל הסמאטרפונים עדיין לא מחוברים לאקסיסטם הזה ללא אפליקציות ייעודיות. זה צפוי להשתנות השנה בזכות כניסה של טכנולוגיות מבוססות שבבי Ultra-Wideband או פס רחב מקומי. התקשורת בין הסמארטפון להתקנים חכמים תשתפר ותאפשר שירותים כגון העברה של קבצים גדולים, חישוב מיקום ברזולוציה של סנטימטרים או ניווט בתוך מבנים.
טלפון בבית החכם צילום: שאטרסטוק
שבבים אלה יאפשרו גם פתיחה אוטומטית של שער הכניסה לחנייה או אפילו שימוש בסמארטפון כמפתח לרכב כפי ש-BMW הודיעה שתשלב במכוניות סדרה 5 שלה. אפל וסמסונג כבר החלו לצייד את מכשירי הדגל שלהם בשבבים אלה והם צפויים להופיע ביותר ויותר סמארטפונים השנה, גם בסדרות נמוכות יותר. אפשר לצפות גם למשחקי מציאות מוגברת (AR) עם מספר שחקנים במקביל, תגיות שניתן להוסיף למפתחות או ארנקים כדי שלא נאבד אותם ואפילו אמצעי שליטה על המכשור הביתי, החל מהתנור וכלה בטרמוסטט של הדוד.