לעקוף חסמים מקומיים: יוקם צוות בין־משרדי לבחינת המודל להקמת אנטנות
ל”כלכליסט” נודע כי כוונת משרד התקשורת בהקמת הצוות היא לדלג מעל ראשי ערים ורשויות, שנתונים ללחצים מצד התושבים, ולהסיר חסמים רגולטוריים
משרד התקשורת מקים צוות בין־משרדי לבחינת המודל להקמת אנטנות בישראל, שלא עודכן מאז שנת 2002, כך נודע ל”כלכליסט”. על הכוונת: לדלג מעל ראשי ערים ורשויות, שנתונים ללחצים מצד התושבים, ולהסיר חסמים רגולטוריים.
- עיריית גבעתיים תפקיע גבעה ענקית מתל אביב
- מחקר: מידת הקרבה של דירות לאנטנות סלולריות אינה משפיעה על מחירן
- שר התקשורת הנכנס: "איפה שאחרים רואים סיבים ואנטנות - אנחנו נראה הגשמה ציונית"
מגפת הקורונה, ואיתה המעבר לעבוד וללמוד מרחוק, הדגישה כמה גדול הפער התשתיתי בתחום הסלולר בישראל לעומת העולם. בשנים האחרונות חל קצב גידול של כ־50% בשנה בביקוש לתקשורת הסלולרית בארץ כשבמקביל חלה הידרדרות באיכות התשתית.
בזמן שבעולם משתפרים במהירות הגלישה, ישראל הידרדרה למקום 86 במהירות גלישה סלולרית לפי אתר ספידטסט. אחד הגורמים העיקריים לאיכות השירות בסלולר היא כמות מוקדי השידור, שעולה בקנה אחד עם המלצת המשרד להגנת הסביבה, לפיה הגדלת הכמות תביא להפחתת רמות הקרינה. עם זאת, קיים כיום קושי בהקמת אתרים חדשים ובהרחבתם של הקיימים. הקושי נובע מקשיים בקבלת היתרים על ידי הוועדות המקומיות לתכנון ובנייה, בין היתר בשל התנגדויות הציבור.
על פי הערכת משרד התקשורת, הזמן הממוצע כיום להקמת אתר סלולרי חדש הוא שנתיים עד שלוש שנים. בראש הצוות תעמוד מנכ”לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן־חורין, והוא יכלול נציגי משרד האוצר, מינהל התכנון, משרד המשפטים והמשרד להגנת הסביבה.
אבישר בן חורין מסרה: "תשתיות התקשורת בישראל הינם תשתיות לאומיות קריטיות, כמו תשתיות המים והחשמל. כמו כן, טכנולוגית הסלולר מתאפיינת בשדרוגים טכנולוגיים תכופים המאלצים שדרוג תשתיות באופן תמידי. מדיניות הרישוי ותהליכי התכנון הקיימים כיום, הינם ארכאיים ואינם נותנים מענה לצורך. על כן, נדרשת עבודת מטה מקיפה ומהירה, תוך שילוב זרועות של משרדי הממשלה הרלוונטים, על מנת להתאים ולשנות את תהליכי התכנון, באופן שיהלמו לצורך הנדרש לתכנון ופרישת תשתיות תקשורת סלולריות".