$
חדשות טכנולוגיה

רפאל מציגה: רחפנים שטסים בתוך מבנה ומזהים אם האנשים בו חמושים

יצרנית כיפת ברזל חושפת שימוש ראשון ביכולות הראייה הממוחשבת של החברה המשותפת שהקימה עם אניויז'ן: זיהוי מטרות אוטומטי שמורכב על רחפנים מסחריים

אודי עציון 16:0027.12.20
לוחמה בשטח בנוי נחשבת לסיוט של כל צבא: שטח שבו קל לצד השני להסתתר ולהיטמע בתוך אוכלוסייה אזרחית, ולפגוע בכוח התוקף. השימוש באזרחים כמגן מונע מצבאות מערביים כמו צה"ל שימוש באש חופשית כבעבר, מה שמחייב פעמים רבות ביצוע של סריקות מבית לבית כדי לטהר המבנים, במקום להפציצם מהאוויר.

 

 

רפאל חושפת היום (א') את השימוש הראשון שלה בטכנולוגיה של אניויז'ן (Anyvision), באמצעות Sightx, החברה המשותפת שהקימו השתיים ליישומים ביטחוניים של יכולת הראייה הממוחשבת שפיתחה אניויז'ן: הענקת יכולת אוטומטית לזיהוי מטרות לרחפנים ורובוטים. אלה יכולים לסרוק ולמפות מבנים, תוך שהם מסמנים בני אדם שנמצאים בהם, ומזהים האם יש ברשותם נשק, כדי להבדיל בין שוהים תמימים ללוחמים. רפאל הדגימה בשבוע שעבר את היכולת בפני לקוחות בתחומי הביטחון וביטחון הפנים מהארץ ומהעולם, תוך שימוש ברחפנים מסחריים וברובוט דמוי כלב.

 

"אנחנו משתמשים בפלטפורמות מסחריות, ומשלבים בהן את יכולות ההפעלה האוטונומית והראייה הממוחשבת שלנו", אמר ל"כלכליסט" תא"ל (מיל') שמוליק אולנסקי, ראש מרכז החדשנות של רפאל. "יכולת זיהוי מטרות אוטומטית מוכרת כבר שנים בחילות האוויר והים בעולם, אבל כוחות החי"ר לא נהנו ממנה - עכשיו זה משתנה".

 

הרחפן החדש של רפאל הרחפן החדש של רפאל צילום: רפאל

 

ברפאל מעריכים שהמחיר של רחפן בודד שצויד בטכנולוגיות החדשות, מסוגל לשוטט בעצמו בתוך מבנים ולצאת מהם מבלי שאדם יצטרך להטיסו, תוך שהוא מבדיל בעצמו בין קירות ופתחים שדרכם הוא מסוגל להתקדם, ואף לזהות בני אדם וכלי נשק חשופים, תהיה כמה מאות דולרים בודדים לרחפן. המטרה: להקטין את הצורך בכניסת לוחמים אנושיים לשטח המסוכן, ובמידה שאין ברירה אלא להפעילם, לספק להם תמונה מודיעינית מדויקת של האיומים שממתינים להם. בעתיד תהיה לרחפנים יכולת להשלים זיהוי מלא של השוהים בדירה על סמך טכנולוגיות זיהוי הפנים שתרמה אניויז'ן.

 

הרחפן של רפאל ואנוויז'ן בהדגמה בחדר סגור הרחפן של רפאל ואנוויז'ן בהדגמה בחדר סגור צילום: דוברות רפאל

 

בהדגמה שערכה רפאל לכתבים אפשר היה להתרשם כי הכלים אינם שקטים במיוחד, וכי כוח לוחם שנמצא במבנה יוכל להפילם לאחר מספר ניסיונות. הרחפן ששימש להדגמה הנחית את עצמו עקב תקלה עוד לפני סיום ההדגמה, משאיר את השלמת המשימה לרובוט המהלך.

 

"בהדגמות שערכנו ללקוחות שונים נתקלנו בהעדפות משתנות: יש לקוחות שמחפשים הטסה שקטה ונוכל לאפשר זאת, ויש דווקא כאלה שרוצים להרעיש ולהפחיד את השוהים במבנה כדי שייצאו החוצה", אומר אולנסקי, "אין כלי חסין בפני פגיעה אבל יש פתרונות אחרים". חברות רבות בעולם הדגימו כבר יכולת להפעיל רחפנים בלהקה, מה שעשוי להיות פתרון גם לרחפני קרב.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x