עבודת ועדה נוספת לאסדרת שידורי הטלוויזיה יורדת לטמיון
יממה לפני שפוטר העניק שר התקשורת יועז הנדל ארכה להגשת דו"ח ועדת פולקמן לאסדרת שידורי הטלוויזיה. עתה ספק אם מסקנותיה ימומשו
יממה לפני שיו”ר כחול לבן בני גנץ הודיע לשר התקשורת יועז הנדל על סיום תפקידו אישר הנדל דחייה במועד הגשת המלצותיה של הוועדה לאסדרת תחום השידורים ל־30 בינואר, במקום היום. נדמה כי עתה, על פי המצב הפוליטי, גם יישום המלצותיה של ועדה זו ידחה למועד לא ידוע. הסיבה לדחייה היא "ריבוי הנושאים הנמצאים על שולחן הוועדה". בשל פיטורי הנדל, לצד עיכובים ברפורמה בשידורים צפויים עיכובים גם ברפורמה בדואר ובתחום הסיבים האופטיים.
- בפעם ה־10: שר התקשורת מקדם רפורמה בשידורים
- לאחר שהמלצותיהן של 10 ועדות לא יושמו: הנדל מקים עוד ועדה לאסדרת תחום השידורים
- גנץ פיטר את יועז הנדל מתפקיד שר התקשורת
הנדל הקים את הוועדה באוגוסט האחרון ומינה לראשה את ח"כ לשעבר רועי פולקמן. זו, הוועדה העשירית שקמה בישראל לבחינת נושא זה מאז 1996. הוועדה הקודמת — ועדת פילבר — הוקמה ב־2016. מלבד היו"ר פולקמן, כוללת הוועדה עוד שישה חברים ממשרד התקשורת, המשפטים והאוצר ושני משקיפים מהרשות השנייה וממועצת הכבלים והלוויין. הוועדה פרסמה לשימוע ציבורי באוקטובר את הסוגיות העומדות לבחינתה, כדי לקבל התייחסות מבעלי עניין. שלב זה הסתיים, ועתה נמצאת הוועדה בשלב הסיכומים וההמלצות.
הוועדה בוחנת את סוגיית חובת ההשקעה בהפקות מקור. כיום, רק על חברות HOT ו־yes חלות חובות השקעה בהפקות מקומיות בכ־8% מהכנסותיהן. על השחקניות החדשות הפועלות על גבי האינטרנט, כמו סלקום ופרטנר, לא חלה חובת השקעה.
בנוסף, בוחנת הוועדה את האחריות של שחקניות שידורים בינלאומיות הפועלות בשוק הישראלי, כמו נטפליקס, בתחום היצירה המקומית.
עוד בוחנת הוועדה איחוד שני הרגולטורים המופקדים על השידורים — המועצה לשידורי כבלים ולשידורי לוויין, והרשות השנייה. כן בוחנת הוועדה שינוי בדרכי המימון של הערוצים המסחריים שמפיקים רווחים מפרסום, ושל HOT ו־yes הניזונות מדמי מנוי.
סוגיה מרכזית שעומדת לפתח הוועדה היא בחינת מנגנון מכירת זכויות השידור בענף הספורט. כמו כן, תבחן הוועדה את נושא מדידת הרייטינג בישראל.
נדמה כי בינתיים היחיד שיכול להיות מרוצה מהדחייה הוא פולקמן, ששכרו כיו”ר עומד על 211 שקל לשעה בתוספת מע”מ.