$
הייטק והון סיכון

תשעה חודשים אחרי שהקים את Wiz: אסף רפפורט מגייס 100 מיליון דולר

מנכ״ל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט לשעבר אסף רפפורט הקים את Wiz יחד עם עמי לוטבק, ינון קוסטיקה ורועי רזניק והפלטפורמה שלה כבר נמצאת בשימוש על ידי עשרות לקוחות, ביניהן כמה חברות Fortune 100

הגר רבט 16:5909.12.20

רק 9 חודשים אחרי שהוקמה, Wiz של מנכ״ל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט לשעבר אסף רפפורט מגייסת 100 מיליון דולר בסבב A. בגיוס לקחו חלק הקרנות סקויה, אינדקס, אינסייט, סייברסטארטס וסרקה. מלבד קרן אינסייט, כל המשקיעים האחרים השקיעו גם באדאלום, החברה הקודמת של רפפורט, שנמכרה למיקרוסופט. יבגני דיברוב ונדיר יזרעאל מארמיס הן בין המשקיעים הפרטיים הבולטים בחברה החדשה.

 

 

Wiz הוקמה על ידי אסף רפפורט, עמי לוטבק, ינון קוסטיקה ורועי רזניק, והיא עוסקת בתחום אבטחת הענן. הצוות כולו עובד יחד יותר מ-15 שנים, בין היתר, כמנהלי קבוצת אבטחת הענן של מיקרוסופט אשר רכשה את אדאלום, אותה הקימו. מהחברה נמסר כי פלטפורמת אבטחת הענן שפיתחה Wiz כבר נמצאת בשימוש על ידי עשרות לקוחות, ביניהן כמה חברות Fortune 100.

 

אסף רפפורט, מייסד Wiz אסף רפפורט, מייסד Wiz צילום: נתנאל טוביאס

 

״אבטחת ענן הייתה תחום חם גם קודם, אבל כעת בתקופת הקורונה המעבר לענן נעשה בקצב חסק תקדים״ אמר רפפורט ל"כלכליסט". ״לאנשי האבטחה בחברות קשה מאוד לעמוד בקצב. יש היום רק פתרונות מאוד מורכבים שדורשים התקנות מורכבות. הפתרון שלנו מאפשר חיבור בהתקנה פשוטה מאוד, בלי חיכוכים וללא התערבות של אנשי פיתוח בתהליך. מה שמאפשר לאנשי האבטחה להתמקד בדברים החשובים״.

 

זה נשמע כמו פתרון שנתפר לתקופת הקורונה אבל למעשה החברה קמה כבר במרץ.

״המעבר לענן קורה כל הזמן, אבל הקורונה הכריחה ארגונים לעשות את זה מהר יותר, מה שרק חידד את הבעיות בתחום האבטחה ויש היום לא מעט אירועי סייבר. הפתרונות הקיימים בשוק מורכבים מדי״.

 

יש לכם כבר מוצר ואתם אפילו מדווחים על עשרות לקוחות.

״זה מה שבאמת נדיר כאן, יותר מהגיוס המהיר. בכלל, הדבר הכי מדהים בחברה זה שהצלחנו לגייס את 30 האנשים הכי מדהימים בארץ. למעשה, המכירות הנוכחיות נעשו בלי שגייסו אפילו איש מכירות אחד, אנשי הפיתוח שלנו כל כך טובים שהם מוכרים את המוצר בעצמם״.

למרות ההצהרה של רפפורט, הגיוס הגדול יאפשר לחברה להרחיב משמעותית את כוח האדם שלה. בשנה הקרובה היא תגייס את 70 אנשים פיתוח בישראל ועוד עשרות אנשי מכירות ושיווק בעולם.

 

רוב המשקיעים בחברה הם כאלה שהשקיעו באדאלום וכעת משקיעים ב-Wiz

״זה קודם כל אנשים שאני מאוד אוהב, זה הקרנות הכי טובות והאנשים הכי טובים שזכיתי לעבוד איתם וצוות מנצח לא מחליפים. וזה גם כיף. כשיוצאים לדרך פעם שנייה אתה מביא את מה שעבד והיה טוב ועושה רק טעויות חדשות.

 

״תמיד, ולא משנה איזו חברה יש לך, מה שחשוב זה צוות טוב וידענו לבוא עם צוות מעולה, שהיה אחראי לאבטחת הענן של מיקרוסופט, ואנחנו פועלים במה שהיה השוק הכי צומח בתחום האבטחה גם לפני הקורונה. כשיש לך את שני אלה למצוא את המשקיעים הנכונים זה פשוט״.

 

לגייס 100 מיליון דולר בשלב מוקדם כל כך בחיי החברה יכול להיות גם חסרון או לפחות מבלבל. מה הכוונות שלכם?

״לעשות גיוס כזה זה משהו שלגמרי מוריד מהשולחן את האופציה של רכישה ומשאיר לנו לבנות חברה גדולה על אמת. מה שעשינו זה לסיים את החלק של לגייס כסף, ולשים אותו מאחורינו כדי שנוכל להתמקד בלרוץ קדימה״.

 

אתה אומר להוריד את האופציה של אקזיט מהיר, זה אומר שעכשיו אתה רוצה להגיע רחוק יותר עם החברה החדשה?

״יצאתי פעם נוספת לדרך בתחושה שפעם אחת עשיתי חברה מאוד מהירה ואקזיט מהיר, פעם שנייה בניתי חטיבת אבטחה בארגון כמו מיקרוסופט ועכשיו המשימה שלי היא לבנות חברה גדולה מאפס״.

 

גילי רענן, מיעסד קרן סייברסטארטס (Cyberstarts), שהשקיע באדאלום בכובעו הקודם כשותף בסקויה: "אני מאושר להיות פעם נוספת המשקיע הראשון בצוות הזה, שמגיע להישגים משמעותיים. אבטחת ענן הפכה להיות משימה מורכבת מדי וצריך להגדיר מחדש את התחום. הצוות הזה הוא בפוזיציה הטובה ביותר בעולם לעשות זאת, לאחר שכבר בנה את מוצר הענן המוביל בתחומו, והוביל אותו למכירות של מיליארד דולר. המוצר של Wiz הוא החדשני והמסקרן ביותר שוק".

 

דאג ליאונה, השותף המנהל בקרן סקויה: "כשפגשנו לראשונה את צוות המייסדים של Wiz ב-2012, בימיה המוקדמים של אדאלום, היה לנו ברור שאנו רוצים לחבור אליהם. ההיכרות של הצוות לאחר 15 שנים של עבודה משותפת מאפשרת להם להוציא לפועל תהליכים מהר יותר וביעילות גדולה יותר מצוותי מייסדים אחרים, מה שנותן להם יתרון משמעותי במיצוי ההזדמנות הגדולה בשוק בו הם מתמקדים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x