גיימריסט
כשמשחקים גורמים לכם לרצות לתלוש את השיער
השבוע בפודקאסט גיימריסט, עמית ועמרי מדברים על סדרת המשחקים הכי משפיעה של העשור האחרון, שהיא גם בין הקשות ביותר שאי פעם נוצרו. מה זה אומר על כל המשחקים האחרים, על הצרכים של שחקנים מכל הסוגים ועל הציפיות לתמורה עבור מחיר המשחק? וגם: נינטנדו פותחת פארק שעשועים ביפן; ובאילו מדינות מפתיעות נרשם שיעור הגיימרים הגבוה בעולם
השבוע בפודקאסט גיימריסט: עמרי רוזן ועמית קלינג מתחילים מלפנטז על נסיעה ספק-אפשרית ליפן, שם עומד להיפתח בפברואר פארק השעשועים הראשון של נינטנדו. איך זה שכל הפארקים בעולם נמצאים בסכנת פשיטת רגל ונינטנדו דווקא פותחת אחד חדש?
- האם באמת צריך להמציא מחדש את השלט?
- תעשיית המשחקים הסינית סוף סוף קיבלה את הפריצה הגדולה, ובמערב נתקפים בבהלה
- מלחמת הקונסולות, הדור הבא: כך מנסה מיקרוסופט להפוך לנטפליקס של הגיימינג
כנראה שהאופטימיות של המותג חלחלה גם לתהליך קבלת ההחלטות שלהם: יפן נמצאת כיום בעיצומו של גל קורונה שני, ורק לפני מספר שבועות הודיעה סגה, מי שהיתה בעבר המתחרה המרכזית של נינטנדו, שהיא סוגרת לצמיתות את אולמות הארקייד שלה במדינה. מצד שני, אם יש חברה שאפשר לסמוך עליה שהיא יודעת מה היא עושה, זו נינטנדו.
ומנסיעה ספק-אפשרית, ממשיכים לדיון על נתון ספק-מפתיע: בסקר שנערך בקרב אוכלוסיות בוגרות (18-65) המחוברות לאינטרנט, התגלה כי שיעור הגיימרים הגבוה בעולם נמצא בוייטנאם (94%) ובניגריה (85%). בשתי המדינות האלו יש רוב דרמטי למשחקים במובייל – בוייטנאם, רק 10% מתוך הגיימרים משחקים בקונסולות ובמחשב. בניגריה הנתון יורד ל-2% בלבד.
כיצד אפשר לפרש את הפער הדרמטי הזה, כששווקים מסורתיים של גיימינג כמו ארה"ב ויפן מגיעים למספרים נמוכים בהרבה (70% ו-50% בהתאמה)? במדינות מתפתחות למשחקי מובייל יש הרבה פחות תחרות. יש לתושבים שם סיכוי הרבה יותר נמוך להתחבר, למשל, לשירותים עם מנוי בתשלום כמו נטפליקס. רבים ממשתמשי המובייל שם התחילו את החיים הדיגיטליים שלהם מהסמארטפון, ושם הם יעדיפו אפשרויות בידור חינמיות: משחקים ויוטיוב.
ובינתיים, עמרי רוזן מעביר את זמנו בתסכול מרצון מול המשחק הספק-בלתי אפשרי Demon’s Souls- רימייק לכותר הראשון בסדרה ששינתה לחלוטין את הסטנדרט לגבי רמת קושי במשחקי מחשב. כיצד השתנתה (שוב ושוב) הגישה של שחקנים ומפתחי משחקים לרמות קושי לאורך השנים, ומה זה אומר על היבטים מפתיעים של גיימינג, כמו למשל נגישות של משחקים לגיימרים בעלי מוגבלויות.