מתווה הסיבים האופטיים אושר על ידי ועדת השרים לענייני חקיקה
האישור מגיע יותר מחודשיים מאז אושר בממשלה. עתה הוא נדרש לעבור 3 קריאות בכנסת ובוועדת הכלכלה; במסגרת המתווה הוסרה מבזק חובת הפריסה הכלל ארצית והיא תידרש להשלים פריסה באזורים שתבחר תוך 5 שנים. את שאר האזורים תסבסד קרן מהכנסות חברות התקשורת
יותר מחודשיים מאז אושר בממשלה, מתווה הסיבים האופטיים אושר היום (א') על ידי ועדת השרים לענייני חקיקה. עתה יידרש לעבור המתווה 3 קריאות בכנסת ואת אישור וועדת כלכלה.
- פרטנר מציעה למשקיעים לרכוש 20% מזכויות השימוש ברשת הסיבים האופטיים
- "האקלים הפוליטי מקשה עלינו להביא את מתווה הסיבים לוועדת כלכלה"
- השר הנדל תוקף את רה"מ: עיכב את מתווה הסיבים האופטיים משיקולים פוליטיים
במסגרת המתווה עליו עמל משרד התקשורת, הוסרה מבזק חובת הפריסה הכלל ארצית, בכפוף למגבלות. החברה פרסה סיבים לכ-60% ממשקי הבית אך עצרה את חיבורם הממשי לבניינים לאור חוסר הכדאיות הכלכלית לטענתה בפריסה כלל ארצית. עתה, תידרש החברה לבחור את אחוז הפריסה אליו תרצה להגיע תוך שהיא מחויבת להשלימה בתוך 5 שנים.
האזורים בהם תבקש בזק להימנע מפריסה יוגדרו כ"אזורי תמרוץ", עבורם תוקם קרן מהכנסות חברות התקשורת (0.5%), שכספיה יסבסדו את הפריסה באמצעות מכרזים. כחלק מהאג'נדה של שר התקשורת, יועז הנדל, כספי הקרן יתעדפו פריסה באזורי גבול.
חידוש פריסת הסיבים על ידי בזק מהווה בשורה לצרכן, שכן כיום היא מציעה מהירות של עד 100 מגה בלבד, לעומת 1,000 מגה בסיב. החברות היחידות שפעילות כיום בתחום הן פרטנר, שפרסה תשתית לכ-700 אלף משקי בית ולא מחויבת לאחוזי פריסה; ו-IBC של סלקום, שפרסה תשתית לכ-500 אלף משקי בית ומחויבת ל-40% פריסה תוך עשור. יחד, הן מגיעות לכ-30% בלבד משטח ישראל, שכן באזורים רבים הפריסה חופפת. עם זאת, מספר המנויים המחוברים ומשלמים בפועל נמוכה יחסית ועומדת על כ-200 אלף.
החקיקה לא כוללת את ההחלטה שהתקבלה רק לאחרונה לגבי חברת HOT, שתידרש לפריסה של 30% ממשקי הבית בישראל, במידה ותחליט להיכנס לתחום הסיבים. על שולחן רשות התחרות ומשרד התקשורת מונחת בימים אלה עסקה במסגרת HOT תיכנס כשותפה ב-IBC.
שר התקשורת, יועז הנדל, מסר: ״לפנינו משימת החקיקה בכנסת. אני שמח שהפקק נפתח, עכשיו זה מרוץ נגד השעון כדי להביא תשתיות אינטרנט מתקדמות לתושבי ישראל. הגיע הזמן שנדביק את הפער ונפרוש תשתיות תקשורת מתקדמות בכל רחבי הארץ - במרכז, באיוש, בפריפריה, בגבולות ובמגזר הערבי. אני מודה לשרים ישראל כ"ץ ודודי אמסלם על שיתוף הפעולה לטובת אזרחי ישראל. תשתיות תקשורת הן מנוע צמיחה אדיר לשוק התעסוקה ולתמ״ג. הן מאפשרות עבודה ולימודים מרחוק ומאפשרות תנאי חיים מתקדמים בפריפריה. בדגש על האזורים המרוחקים והמאתגרים ביותר - גבולות המדינה".